Öner: Demokratik bir seçim oldu

Öner: Demokratik bir seçim oldu

Milliyet Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Öner, 16 Nisan’da yapılan anayasa değişikliği referandumda başarılı bir sonuç çıktığını, herkesin özgür iradesiyle oy kullandığını söyledi.

18 Nisan 2017 - 15:58

Türkiye’nin menfaati ve bekası için Kahramanmaraş’ın yüzde 74’ün üzerinde bir oyla destek verdiğini belirten Öner, “Bu referandum sonucunun Türk milletine, devletimize hayırlı neticeler getirmesini diliyoruz. Her şeyden önce de yüce Türk milletine, kendi geleceği için ülkenin geleceği için yapmış olduğu Evet tercihinden dolayı teşekkür ediyoruz. Kahramanmaraş'ın ülkesi ve milleti için çok değerli olan edeleri de yüzde 74 üzerinde bir evet oyuyla büyük bir katkıda bulunmuşlardır. Tabii ki bu, ülkemizin bekası için demokratik bir seçim, çıkan netice de başarılı bir sonuç olmuştur. Herkesin de buna saygı duyması gerekir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin, Türk devletinin ve milletin bekası için her zaman olduğu gibi anayasa değişikliğini ilişkin referandumun halkın önüne gelmesi için de üzerine düşeni yaptığını dile getiren MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Öner, kampanya süresince kendi imkânlarıyla propaganda yaptıklarını kaydetti.

Öner, şöyle konuştu: “Sayın liderimiz Devlet Bahçeli büyük bir inisiyatif alarak bunu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündeme getirmiş orada da Milliyetçi Hareket Partisi'nin değerli milletvekilleri burada olumlu oy kullanmış ve 16 Nisan'da bugün milletin önüne referandum şeklinde gelmiştir. 16 Nisan için de Milliyetçi Hareket Partisi gerekli propaganda araçlarını kendi imkânlarıyla kullanarak; niçin Evet dememiz gerektiğini çok değerli milletimize anlatmıştır. Kahramanmaraş'ta da Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilatı olarak ilçelerimizle birlikte biz de bu süreci kendi imkânlarımızla yönettik. Milliyetçi Hareket Partisi'nin bu anayasa değişikliğine niçin Evet dediğini izah ettik.” Referandumun,  Kahramanmaraş'ta, Türkiye'de diğer illere göre; özellikle büyük şehirler arasında, çok yüksek bir oy oranı ile kabul gördüğünü bildiren Öner, “Ben bütün Türk milletinin mensuplarına, Kahramanmaraş'taki Evet yönünde oy kullanan herkese teşekkür ediyorum. Güzel bir netice olmuştur. Buna da herkesin saygı da saygı duyması gerekir. Biz çok yakın bir zamanda işte 7 Haziran’da 1 Kasım'da seçimler yaşadık. Bu benim İl Başkanlığı dönemimde, referandum da olsa üçüncü seçim oldu. Bizim gözlemlediğimize göre herkes hür iradesiyle hiçbir baskı altında kalmadan hiçbir güvenlik sorunu yaşamadan oylarını çok rahatlıkla kullandılar. Özellikle güvenliğimiz açısından Gerekli tedbirleri alan Kahramanmaraş İl Emniyet Teşkilatı ve Türkiye'de tüm güvenlik teşkilatlarımıza teşekkür ediyoruz. Herhangi bir sorun yaşamadık” ifadelerine yer verdi.

Doğu ve Güneydoğu’da Evet oylarını değerlendiren MHP İl Başkanı Öner, şunları söyledi: “7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde gerçekten terör örgütlerinin Doğu ve Güneydoğu’daki vatandaşlar üzerinde büyük etkileri olmuştu. Bu seçimde de birkaç küçük olay haricinde ciddi manada herhangi bir olay olmadı. Aslında özgür bir şekilde oyunlarını rahatlıkla kullandı. Burada şu hususu da özellikle belirteyim: Orada yaşayan Kürt kökenli vatandaşlarımız için daha çok sosyal medyada ve televizyonda bazı yorumcular Milliyetçi Hareket Partisi referanduma Evet diyeceği için buralarda rahatsızlık var, diye söylemişlerdi. Çıkan neticeye baktığımızda Kürt kardeşlerimizin de burada kendi ülke ve milleti için Milliyetçi Hareket Partisi ile aynı yönde oy kullandığını belirtmek isterim.” (HABER: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...