Onikişubat Belediyesi’nden birlik ve berabelik kahvaltısı

Onikişubat Belediyesi’nden birlik ve berabelik kahvaltısı

Onikişubat Belediyesi, Şehit Abdullah Çavuş Mahallesinde Tebessüm sitesinde birlik ve berabelik kahvaltısında bir araya geldi.

03 Temmuz 2019 - 13:49

Şehit Abdullah Çavuş Mahallesinde Tebessüm sitesinde, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, Onikişubat İlçe Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, Meclis Üyeleri ve site sakinlerinin katıldığı kahvaltı programında bir araya gelen  Mahçiçek, “Tebessüm sitemizin değerli sakinleri, belediyemizin düzenlemiş olduğu bu kahvaltı programında bir araya gelmemizin amacı bir lokma yemek değil, kültürümüzde olan, en önemli değerlerimizden komşuluk ilişkilerimizi artırmak ve paylaşmanın güzelliğini birlikte yaşamaktır.” diyerek, sözlerine şöyle devam etti.

“Ülkelerin geçmişinde olan ve geleceğe aktarılacak önemli değerleri vardır. Sosyal olarak o değerlerin yaşatılması, sürekli olarak o güzelliklerin birlik ve beraberlik içinde yaşanması bizi biz yapan özelliklerimizdir. Sözde gelişmiş ülkelerde olmayan bize has aile birliğimiz ve bütünlüğümüz çok önemli ve bu kıymetlere başka bir millette rastlamak mümkün değildir.  Anne ve babayı bilmeyen toplumlar her türlü bozulmaya mahkumdur. Bizim kültürümüzde makamların en güzeli olan cennet makamı annelerimizin ayakları altındadır. Dolayısıyla bizim toplumsal hayatımızda çok değerli olan aile bütünlüğümüz ve bir diğer önemli değerimiz komşuluk münasebetlerimizdir.

Komşuluk münasebeti ile ilgili olarak Peygamber Efendimiz (sav) der ki; “Cebrail (as) geldiğinde komşularla ilgili o kadar çok şey anlattı ki, ben neredeyse komşuları birbirine mirasçı yapacak zannettim.”

Burada bir araya gelmemizin sebebi komşuluklarımızın, paylaşımlarımızın ve kardeşliğimizin devam etmesini sağlamak. Bir kısım değerleri kaybediyoruz maalesef. Apartman hayatı komşuluk münasebetlerimizde eksilmeye sebep oluyor. Biz çocukken ailelerimiz bir yere gideceğinde, çocuklarını komşularına emanet ederlerdi. Akşamları bir tabak yemek paylaşırlardı. Tarhanalarını, bulgurlarını beraber kaynatırlardı. Şimdi bunları apartman hayatında yapamıyoruz.

Kahvaltı programları düzenlememizin en önemli sebebi birlik, beraberlik ve komşuluk münasebetlerimizin devam etmesidir. Bu sebeple kahvaltı programlarını yapmaya devam edeceğiz inşallah.

KAHRAMANMARAŞ’I BİR DÜNYA KENTİ YAPACAĞIZ

Türkiye’nin ikinci EXPO şehri Kahramanmaraş/Onikişubat ilçemiz oldu. Bu projeyle en az 50 ülkeden 2 milyon yerli ve yabancı turisti şehrimizde ağırlayacağız ve şehrimize yılda 1,25 milyon katma değer sağlayacağız. Yani Kahramanmaraş’ı bir dünya kenti yapmakta kararlıyız. EXPO 2023 fuar alanı içerisinde oluşturduğumuz güzellikleri yakın bir zamanda hep beraber göreceğiz.

En Büyük Sermayemiz Çocuklarımız

Yarınlarımızın çocuklarımız olduğunu biliyor ve en büyük projelerimizi onlar için yapıyoruz.

“Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesi kapsamında, bu zamana kadar 500 Bin kitap basımı gerçekleştirerek, 5’li ve 10’lu setler halinde öğrencilerle buluşturduk.

Sosyal Etkinlik Merkezlerimizde açılan Lise ve Üniversiteye hazırlık kurslarında geçen yıl % 71 başarı oranı sağladık. Bu yıl da 2.750 öğrencimizle, daha yüksek bir başarı elde etmeyi hedefliyoruz.

Mahçiçek’ten Bir Müjde Daha

Yakın bir zamanda memurlar için gerekli olan KPSS kursları açacağız. Çocuklarımızın ve gençlerimizin gelecekteki başarıları için her türlü gayreti sunacağız.

Bu güzel günde bir arada olmaktan memnuniyet duyuyor ve teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum”

Site yönetiminin Başkan Mahçiçek’e plaket takdimiyle sonlanan kahvaltı programında, kardeşlik duygusunda geçen bir ortamdan geriye kalan, gülen yüzlerdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x