Onikişubat evet ofisi açıldı

Onikişubat evet ofisi açıldı

Geçtiğimiz haftalarda açılışı yapılan Dulkadiroğlu Evet İrtibat Ofisi’nin ardından Pazar günü yapılan bir törenle Onikişubat Evet İrtibat Ofisi de açıldı.

27 Mart 2017 - 17:39

Evet Ofisi’nin açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, açılışın miting havasında olduğunu belirterek; şu ifadelere yer verdi: “Çok önemli tarihi bir süreçten geçiyoruz. Türkiye'nin son 200 yıldan beri en önemli siyasi kararlarından birini daha vermek üzere 16 Nisan'da milletimizin önünde önemli bir sınavı var. 16 Nisan Tanzimat’tan beri hep sistem arayışı içerisinde olan ülkemizin insanının önünde büyük bir fırsat aynı zamanda!”

Yapmak istedikleri değişikliğin çok basit olduğunu kaydeden Başbakan Yardımcısı Kaynak, amaçlarının milletin iradesinin meclise tam yansıması olduğunu söyledi.

Kaynak, “Her yerde aynısını söylüyoruz. Bu cumhuriyet, bu vatan, milletin egemenliğine dayalı bir Cumhuriyet. Bu vatan milletimiz tarafından şehit kanlarıyla sulanan ve bize emanet edilen bir vatan ve bu devlet o meclisin kurduğu bir devlet. O meclisin amacı millet egemenliğini sağlamak ve tam bağımsız olmak işte özeti bu. Ve istiyoruz ki bizden önceki kuşaklar, kısmen biz, millet iradesine yönelik sürekli müdahalelerle ile karşı karşıya kaldık. Darbeler, darbe girişimleri, hükümet devirmeler, bir siyasi parti içerisinde matematik hesaplarla 50 milletvekilini boşaltmak, millet iradesi dışında bir başka yönetimi hükümetin başına getirmek… Biz bütün bunları yaşadık ve hiçbiri ülkemize saadet getirmedi” şeklinde konuştu.

GÜVENÇ: TARİH YENİDEN YAZILIYOR

Selamlama konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyon Başkanı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ise 16 Nisan’da tarihin yeniden yazılacağını belirtti. Güvenç, şöyle konuştu: “Tarih yeniden yazılıyor Bu tarihi Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, siz yazıyorsunuz. 11 seçimdir destekleyerek ülkenin önünü açtınız. Bu 11 seçimin taçlandırılacağı gün 16 Nisan! 16 Nisan’daki Evet’lerimiz, bu ülkede gözü olanların, kaos derdinde olanların topyekûn kaybetmeleri anlamına gelecek. Biz, bugün de Kahramanmaraş'ta ve ülkemizin her tarafında bunun aziz milletimiz tarafından fark edildiğini görmekten çok mutluluk duyuyoruz. Varsın yalan söylesinler. Varsın iftira atsınlar. Varsın kafaları karıştırmak için her şeyi yapsınlar; ama onlar her zaman size çarptılar, sandığa çarptılar ve kaybettiler. İnşallah aynı kararlılığımızı bir kez daha 16 Nisan'da sandığa yansıtacak, sözün de kararın da millette olduğunu bunlara bir kere daha anlatacağız.”

DİLİPAK: KALICI İSTİKRAR İÇİN EVET

Kalabalık karşısında coşkuyla karşılanan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, kalabalıkları özlediklerini belirterek şunları dile getirdi: “Türkiye'de biz bu referandumu niçin yapıyoruz? Kalıcı istihdam için yapıyoruz. Şu anda Amerika'nın tarihini 5’e bölerseniz Amerika'daki başkanı sayısını bulunursunuz veya Trump’ın Amerika'nın 45’inci başkanı olduğunu bilirsek; bunu biliyoruz, çarparsak 5’le Amerika'nın tarihini buluruz. Amerika'nın durumu şu anda ortada. İstikrarla birlikte dünyanın süper gücü oldu. İşte biz de istikrarla birlikte yatırımcıların daha güvenli yatırım yapmasını sağlamak ve daha güçlü bir Türkiye'ye oluşturmak için Türkiye'de kalıcı istikrarı sağlamak için hep birlikte 16 Nisan’da referandumda ne diyoruz? Evet, diyoruz. İşte Kahramanmaraş kararını vermiş bize de 16 Nisan'da sandıkları patlatmak düşer.”

KILIÇ: ACI TECRÜBELER YAŞADIK

Selamlama konuşması yapmak üzere kürsüye gelen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Cumhurbaşkanı ile hükümetler arasındaki uyumsuzluklara dikkat çekti. Kılıç, şöyle konuştu: “Bir batılının deyişi ile şunca bunca çapayla Osmanlı Devleti'ni yıktık, çabamıza da değdi diyor. Osmanlı Devleti kolay yıkılmadı. 10 cephede, 45 sene aralıksız savaşarak yıkıldı. Fakat ülkemiz harabe oldu, milletimiz yorgun düştü. O arada bize Sevr’i dayattılar. Lozan'a razı ettiler. Lozan'a razı olduğumuzda; o günkü topraklarımız 4 kat küçülmüştü. Ardından Cumhuriyetimizi kurduk. Rejimimizin adı cumhuriyettir. Değişmemiştir ve değişmeyecektir. Fakat harabe ülkemizde, yorgun milletimize bir sistem dayattılar. Bu sistem içerisinde yıllar yılı tek parti yönetimi seçimi yoktu. 46’da bir seçim: açık oy, gizli tasnif. Sonra yeter söz milletin sloganıyla milletimiz iktidara geldi; fakat o gün ve ondan sonra muktedir olamadı.” 90 küsur yıllık süre içerisinde bu milletin 4 büyük kıtlık, 4 darbe, 3 kriz, 2 muhtıra ve 1 darbe teşebbüsü ile yüz yüze kaldığını kaydeden Milletvekili Kılıç, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Acı tecrübeler yaşadık. Nispi temsil denildi. Nispi temsil koalisyonlara, devalüasyonlara, krizlere, kuyruklara, yokluklara yeniden darbelere sebep oldu. Büyüklerimizin hepsi Adnan Menderes, rahmetli Necmettin Erbakan, Turgut Özal, Alparslan Türkeş, en sonunda Demirel hepsi bu sıkıntıların ne sebeplerden kaynaklandığını biliyorlardı. Ve gönüllerinde yatan aslan başkanlık sistemiydi.”

ÖZDEMİR: TÜRKİYE MARAŞ’LA GURUR DUYUYOR

Sloganlar eşliğinde kürsüye gelen AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, tüm Türkiye'nin Kahramanmaraş'la gurur duyduğunu belirterek teşkilatın gücüne değindi. Özdemir, şu açıklamalarda bulundu: “Bu teşkilat çok özel bir teşkilat. Geçen hafta Dulkadiroğlu teşkilatımızın da Evet Ofisinin açılışını yapmıştık. Orada da söyledim: Bu teşkilatın gücün engelleyebilir misiniz? Bu teşkilatının gücü her doğru gördüğünde bir araya gelip yumruk gibi olmasından gelir. Biz her zaman birbirimizi destekleriz. Biz davamızın ne olduğunun farkında olarak çalışırız. 15 Temmuz gibi günü geldiğinde de sahaya çıkar ne kadar Kahraman olduğumuzu gösteririz. Günü geldiğinde evimize döner mütevazi hayatlarımızı yaşarız; ama biliriz ki kafamızda tek bir dert vardır: Ülkemizin, milletimizin geleceği! Geçmişten beri bunun için çalıştık; ama biliyorsunuz belli bir dönemde bu ülkenin geleceğini engellemeye çalışanlar bizi büyütmek istemediler. Her seferinde buna karşı koyduk. Her seferinde yeni bir oyun planladılar; ama biz her seferinde yine bir araya geldik.”

GÖRGEL: ONİKİŞUBAT’I BİRİNCİ YAPACAĞIZ

Evet İrtibat Ofisi’nin ev sahibi olarak açılış konuşmasını yapan AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel ise şu değerlendirmelerde bulundu: “25 Şubat'ta Sayın Başbakanımızın talimatları, İl Başkanlarımızın koordinesinde 16 Nisan’daki halk oylaması çalışmalarına başlamıştık ve akabinde burada evet ofisimizi açtık. 25 gündür, 1 aydır sahalardayız. Onikişubat ilçemiz her zaman bugüne kadarki yaptığı işlerde devletinin yanında yer aldığını ve milletin iradesine sahip çıktığını göstermiştir. Bu halk oylaması çalışmaları kapsamında da biz mahalle mahalle, sokak sokak, cadde cadde, ev ev geziyoruz. İnşallah sizlere sözümüz olsun! Onikişubat ilçemizi hem Kahramanmaraş'ın hem de kendi çapında ki Türkiye'deki ilçelerde birinci yapacağımıza sizlere söz veriyoruz.” (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x