“Onlar millet tarafından sonsuza kadar affedilmeyecek”

“Onlar millet tarafından sonsuza kadar affedilmeyecek”

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaşanan olaylara ilişkin davada verilen kararı, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi önünde TRT canlı yayınında değerlendirdi.

14 Temmuz 2018 - 03:57

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davası kararına ilişkin, bugün verilen cezaların hukuki olarak bir ceza olduğunu belirterek, "15 Temmuz darbesine kalkışanlar ve bu ülkeyi elimizden almak isteyen kökü dışarıda bu hain terör örgütü, bizim kalbimizde, vicdanımızda sonsuza kadar mahkum olmuştur. Onlar, bu millet tarafından sonsuza kadar affedilmeyecektir." dedi.

Bu davanın en kritik davalardan biri olduğunu vurgulayan Ünal, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün, 15 Temmuz gecesi darbenin adeta başlangıç yeri ve 34 şehidin verildiği bir nokta olduğunu anlattı.

Mahir Ünal, 15 Temmuz'un ikinci yılı yaklaşırken adaletin tecelli ettiğini belirterek, "Israrla bu 2 yıl zarfında birilerinin hem uluslararası kamuoyuna hem iç kamuoyuna dönük, Türkiye'de FETÖ'cülerin yargılanmasına dönük yürüttükleri kara propagandanın netice vermediğini, bugün adaletin tecelli ettiğini ve 72 kişinin müebbet hapse mahkumiyetiyle beraber bugün, pazar günü yıl dönümünü kutlayacağımız 15 Temmuz ruhunun, bilincinin hukuka, adalete yansımasını da gördük." diye konuştu.

Acılarının çok büyük olduğunu dile getiren Ünal, şunları kaydetti: "Duygu olarak 15 Temmuz'u unutmuyoruz, unutmayacağız. Çünkü biz 15 Temmuz gecesini unutursak her şeyi unuturuz. Eğer o gece Türkiye'ye yaşatılmak istenen şeyleri, bir milletin elinden devletinin, bağımsızlığının, istiklalinin, hayallerinin, çocuklarının, her şeyinin alınmak istendiği geceyi unutursak, o gece kanıyla, canıyla bu ülkeye sahip çıkan şehitlerimizi, gazilerimizi unutursak her şeyi unuturuz. Bugün verilen cezalar hukuki olarak bir ceza ama 15 Temmuz darbesine kalkışanlar ve bu ülkeyi elimizden almak isteyen kökü dışarıda bu hain terör örgütü, bizim kalbimizde, vicdanımızda sonsuza kadar mahkum olmuştur. Onlar bizim kalbimizde, vicdanımızda sonsuza kadar haindir, onlar sonsuza kadar bizim için bir ihanet şebekesidir ve onlar bu millet tarafından sonsuza kadar affedilmeyecektir. Bugün hukuki olarak bir karar verilmiştir ama bu millet nasıl ki 1071'i, Alparslan'ı unutmadıysa, Kudüs'ün önündeki Selahaddin'i unutmadıysa, bu millet Fatih'i unutmadıysa, bu millet kahramanlarını unutmadıysa, hainlerini de unutmamıştır."

"15 Temmuz ruhu, irade zaferi olarak sonsuza kadar hatırlanacak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 15 Temmuz gecesi tankların, helikopterlerin önünde göğüslerini siper edenleri unutmayacaklarını dile getirerek, "O gecenin hainlerini de biz unutmayacağız. 15 Temmuz ruhu bu topraklarda bir bağımsızlık ruhu olarak, bir bağımsızlık bilinci olarak, bir irade zaferi olarak sonsuza kadar hatırlanacak." diye konuştu.

Kararın teknik ve hukuki yönünün konuşulacağını, tartışılacağını dile getiren Ünal, bugün adaletin tecelli ettiğini, hukukun kararını verdiğini söyledi.

Ünal, 15 Temmuz'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 22.00'de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde olacaklarını, şehitlerin ruhunu yad edeceklerini bildirdi.

"44 sanığa beraat kararı verilmesi müştekilerden tepki aldı. Bunu nasıl yorumlamak istersiniz?" sorusuna Ünal, şöyle cevap verdi: "Mahkemenin verdiği kararın gerekçesine bakmak gerekir. Henüz daha kararın sonucu açıklanacak, yüklenecek. Yani köprüye çıkan askerlerin ve erlerin bir kısmının ateş etmediğine hükmederek mi bu karar verildi, yoksa hakimin elinde başka deliller var ve o delillere göre mi bu kararı verdi? Şimdi bu kararı hemen sıcağı sıcağına değerlendirmek doğru olmaz, bunun gerekçesine bakmak gerekir, gerekçe açıklandığında bunun üzerinde gerekli değerlendirmeler yapılır."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi