Önsen ÇPA Lisesi İtalya Yolcusu

Önsen ÇPA Lisesi İtalya Yolcusu

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Önsen Çok Programlı Anadolu Lisesi giyim bölümü öğrencileri 9 Ocak’ta İtalya’ya uçuyor.

06 Ocak 2017 - 01:49

Önsen Çok Programlı Anadolu Lisesi giyim bölümü öğrencileri adına yapılan Erasmus Avrupa Birliği ”Geleceğin Giyim Kahramanları Avrupa’da” projesi kapsamında Hazır Giyim Modelistliği öğrencileri ile Okul Müdürü Mehmet Gazi Ergören, Müdür Yardımcısı Muhammet Akküncü, Giyim Öğretmeni Saniye Nohutlu öncülüğünde İtalya’nın Milano şehrine gidileceğini belirten okul Müdürü Mehmet Gazi Ergören sözlerine şöyle devam etti:

“Giyim alanında yaptığımız bu projenin Ulusal Ajans tarafından kabul edilmesi hem ilimiz, hem de Okulumuz adına büyük başarıdır, yüzlerce proje arasından seçilerek gelen projemizin 30.000  euro bütçesi bulunmaktadır, dedi.

Projenin orijinal adı ”Geleceğin Giyim Kahramanları Avrupa’da” olup Mesleki Teknik alanında ”Bireylerin Öğrenme Hareketliliği”KA1 kapsamında yürütülen bir proje olduğunu belirten Ergören

Proje ile hazır giyim ve moda konusunda dünyada söz sahibi olan İtalya gibi bir ülkeye gitmenin de önemli olduğunu belirtti.

Ayrıca bu eğitim amaçlı gezi sonucu Öğrencilerimizin kendi iş yerlerini açma konusunda da kendilerine olan özgüvenlerinin artacağını söyledi. Ülkemizin geleceğinin kurtuluşu mesleki eğitimdedir, görüşünün yaygın olduğu son yıllarda bu proje ayrı bir önem taşımaktadır, diyerek projeye dikkat çekti.

Proje kapsamında İtalyan Rossi SRL Textile ile yapılan anlaşma sonucu öğrencilerimiz 10 gün adı geçen hazır giyim üretim alanında eğitim alacaklardır. Kahramanmaraş ilimizde hazır giyim konfeksiyon üretimi yapan firmalarda beceri eğitimine giden öğrencilerimiz İtalyadan edindikleri tecrübeyi ilimize taşıyacaklarından hiç şüphem yoktur, diyen Okul Müdürü Mehmet Gazi Ergören bu proje sayesinde hem öğrencilerimiz hem de yetkili olarak giden öğretmen ve yöneticiler giyim ve yönetim alanında tecrübe sahibi olacaklardır, dedi.

Okul Müdürü Mehmet Gazi Ergören; Kırsal alanda taşımalı olarak okullarına ulaşım sağlayan öğrencilerimizin projeye dahil olması öğrencilerimiz açısından oldukça faydalı ve etkileyici olduğunu düşünüyorum, diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...