Öz Sağlık İş Başkan Aydın’la teşkilatlanıyor

Öz Sağlık İş Başkan Aydın’la teşkilatlanıyor

Türkiye'nin ikinci büyük işçi konfederasyonu olan Hak-İş bünyesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler iş kolunda faaliyet gösteren Öz-Sağlık İş Sendikası, Kahramanmaraş İl Başkanlığına Ekrem Aydın atandı.

30 Mart 2018 - 03:00

Öz-Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, sendikanın Kahramanmaraş’taki teşkilatlanmasını tamamlamak ve sendika üyelerine daha hızlı ve etkili hizmet verebilmek için Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Temsilciliğini başarı ile yürüten Ekrem Aydın’ı İl Başkanı olarak atadı.

Tevdi edilen görevin kutsiyetinin bilincinde olduğunu ifade eden İl Başkanı Aydın, dürüst ve ilkeli sendikacılık anlayışını benimseyerek, her zaman emeğe saygı ilkesi ile hareket edeceğini söyledi.

Uzmanlaşarak faaliyetlerini yürüten Öz-Sağlık İş Sendikasının tüm sendikal hizmetlerde yasal, ahlaki ve etik ilkelerden ödün vermeden hizmet etme anlayışı içinde olduğunu ifade eden Başkan Aydın, yatığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kurulduğu 2014 yılında itibaren örgütlenme çalışmalarını başarıya yürüten ve bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde Toplu İş Sözleşmesi imzalamak için yetkili sendika hakkını elde eden Öz-Sağlık İş Sendikası’nın değerli Genel Başkanı Devlet Sert Bey tarafından Kahramanmaraş il başkanı olarak görevlendirildim. 2014 yılında sadece 2 bin 807 üyesi bulunan ve 2017 yılının Aralık ayı itibariyle üye sayısını 25 bin 150’ye yükselten bir sendikanın il başkanı olarak tevdi edilen görevin kutsiyetinin bilincinde olduğumu belirtmek isterim. Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçilerinin haklarını emanetimiz bilip saygı duyarak, Hak-İş’imizin gelişmiş teşkilat yapısı ile birlikte Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçilerini Toplu İş Sözleşmeleri ile Sendikal haklara kavuşturarak öncü olma özelliğimizi kahraman şehrimizde de sürdürmeye devam edeceğiz.”

Kahramanmaraş’taki teşkilatlanmalarını en hızlı şekilde tamamlamayı hedeflediklerini belirten Başkan Aydın, Sağlık müdürlüğüne bağlı 112 de çalışan kamu işçisi pozisyonunda şoför olarak çalışan personelin 12/48 çalışma saatlerinin 24/72 olarak düzenlenmesi konusunu Sağlık Bakanlığı nezdindeki takibinin öncelikleri arasında yer aldığını kaydetti.

 

EKREM AYDIN KİMDİR?

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde 1990 yılında doğan Aydın, İlk ve Orta öğrenimini Göksun Yavuz Selim İlköğretim Okulunda, Lise öğrenimini Göksun Süper Lisesinde, Ön Lisans eğitimini Kayseri Erciyes Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulunda tamamladı. Lisan eğitimine Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi 4.sınıfta devam etmektedir. 2014 yılından bu yana KSÜ Tıp Fakültesinde Sağlık Memuru olarak görev yapan Aydın, evli ve 1 çocuk babasıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x