Özhaseki Vali Özkan’ı ziyaret etti

Özhaseki Vali Özkan'ı ziyaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Çevre ve Şehircilik Çalıştayı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Elbistan Tapu Kadastro Hizmet Binası açılışları için Kahramanmaraş'a geldi. Özhaseki'nin ilk durağı Kahramanmaraş Valiliği oldu.

16 Nisan 2018 - 04:00

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Veysi Kaynak, Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet Uğur Dilipak, Mehmet İlker Çitil, İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Partili İlçe Başkanları ve İlçe Belediye Başkanları ile Birlikte Vali Vahdettin Özkan ziyaret etti.

 

''EN ZOR GÜNLERDE YANIMIZDA OLDUNUZ''

Dost köyüne bahanesiz gelinmezmiş, bir bahaneyle buradayız diyen Bakan Mehmet Özhaseki, ''Kahramanmaraş’a hizmet etmek bizim için bir şeref zaten. AK Parti hükümeti olarak Kahramanmaraş’ın yeri hepimizde ayrı, hükümet olarak da bakışımız Kahramanmaraş’a çok farklı. En zor günlerde bile çok yüksek oranda destek veren Kahramanmaraş’a ne yapsak azdır'' dedi. 

Özhaseki sözlerine şöyle devam etti; ''Bugün bir taraftan il müdürlüğümüzün ve ilçedeki tapu müdürlüğümüzün açılışını yaparken bir taraftan da daha önce herhalde Kahramanmaraş’ta gelenek haline gelen çalıştaya katılacağız. Bir çok sorunda sizler tarafından tespit edilmiş. Bunlar hususunda neler yapabileceğimiz konusunda birlikte tartışacağız. İstişare edeceğiz, bir yol üzerinde de hareket edeceğiz. Sonra belediye başkanı arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz. Nihayetinde belediyecilik bir tecrübe işi 21 yıl belediye başkanlığı yapmış birisi olarak arkadaşlarımla tecrübelerimi paylaşmaya çalışacağım. Bunun yanı sırada elimizde bulunan bakanlığımızın imkânlarından ve hükümetimizin imkânlarından Kahramanmaraş’ı nasıl istifade ettiğimiz konusunda tartışacağız''

 

''İSTİŞAREYE İHTİYAÇ VAR''

''Belki birçok belde veya İlçe Belediye Başkanı arkadaşlarımızın gözünde birazcık Ankara’dan para alıp iş yapmak çok kıymetli gibi görünebilir. Ama tecrübe bir fikir yol açıcı bir görüş hepsinden çok daha değerli, doğrusu bunu yıllarca yaşadım. Para alınıyor, kullanılıyor ve bitiyor. Zaten hizmette böyle vatandaş alır. Yer, sindirir ve sonra unutur. Yenisi istenir. Yenisini de alır yer yutar. Bir tane daha ister. Bu böyle bir şey ama doğru bir mantık üzerine şehir geliştirilir, doğru bir planlamayla doğru işler yapılırsa bundan yüzlerce yıl bizim çocuklarımızda, torunlarımızda istifade ederler. Burası insanların çalışkan olduğu fazla çeşitlilikte avantajların bulunduğu bir şehir. İşte böyle bir şehir de şehri daha büyütecek, şehri ileriye taşıyacak, gelecek nesillerin rahat etmesini sağlayacak, görüşlere, fikirlere yardımlara beraber istişareye de ihtiyaç var. Bu anlamda akşama kadar dolu dolu zaman geçireceğiz.  Elimizde olan neyse çantamızda olan neyse hepsini bırakmaya çalışacağız. Umarım bu gelişimiz bu toplantılarımız hayırlı olur Kahramanmaraş’ımız içinde temenni de bulunuyorum''

 

''ZEYTİNDALI HAREKATI BİRÇOK OYUNU BOZDU''

Bakan Özhaseki, basın mensuplarının soruları üzerine Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili olarak bazı açıklamalarda bulundu. Biz kendi ülke güvenliğimizi teminat altına alabilmek adına bir harekâta giriştik diyen Özhaseki, ''Bu harekâta girişmenin sadece kendi güvenliğimizi teminat altına almaktan da ziyade orada yapılacak birçok oyunu da bozduğunu da biliyoruz.Suriye üzerinde yeni hesapların yapıldığı yerde eğer siz masa da olmak istiyorsanız, gücünüzü de göstermek zorundasınız. Haritaların çizilmesi bazen ülkeler için yüzyılı bulur, bazen üç yüz yılı, bazen beş yüz yılı bulur. Asrında başında Suriye Irak ve bize ait, Osmanlıya ait topraklarda bir harita çizildiğinde ne yazık ki zayıf dönemimizdi. Masa üzerinde çok etkili değildik. Şimdi yeniden haritaların çizildiği bir yerde 10.000 km öteden bir ülke gelip ben burada istediğimi yapmak istiyorum diyorsa, 12.000 km öteden bazı ülkeler geliyorsa, Avrupa birliğini hiç ilgilendirmediği halde bu ülkeler gelip burada boy gösteriyorsa, Türkiye’de olarak da bizim masa da olmamız elzem ve kaçınılmazıdır. Tabi o ülkelere soruyoruz. Sizin burada ne işiniz var? Sınırınız mı var? Ortak bir tarihiniz mi var? Kültürünüz mü var? Akrabalığınız mı var? Niye geldiniz ABD’den? Buraya Avrupa birliği ülkelerine soruyoruz. Orada sizin ne işiniz var. İşte öyle bir dönemdeyiz. Böyle bir dönemde de Türkiye olarak biz her türlü seçenekleri değerlendiriyoruz. Bizim ülkemizin güvenliği ön plandadır. Bizim ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın can güvenliği her şeyden daha önemlidir. Ama ülkemizin sınırlarında yüzlerce kilometrelik sınırımızda da olan bitene kayıtsız kalamayız. Yakından da orada ki olayları takip ediyoruz. Oyunları da bozma devam ediyoruz. Kendi ülkemiz menfaatleri doğrultusunda da ne gerekiyorsa yapmaya hazırız'' ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...