Öztunç Bertiz’i gezdi sorunlarını Meclis’e taşıdı!
Reklam

Öztunç Bertiz’i gezdi sorunlarını Meclis’e taşıdı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, memleketi Kahramanmaraş’ı karış karış gezerek vatandaşın sorunlarına çözüm arayışına devam ediyor.

22 Ekim 2019 - 00:11

CHP’nin Atom Karınca lakaplı çalışkan ismi Ali Öztunç, seçim bölgesi Kahramanmaraş’ta vatandaşlarla iç içe sokak sokak  gezerek önemli tespitlerde bulundu.

Başdervişli, Hacıeyuplü, Kılağlı ve Beşen mahalleleri başta olmak üzere Bertiz bölgesi sakinlerinin nabzını tutan Öztunç, aciliyatı olan sorunların vakit kaybedilmeden çözüme kavuşması adına tuttuğu notları TBMM gündemine kadar getirdi.

“20’NİN ÜZERİNDE MAHALLE, SAĞLIK MERKEZİ BEKLİYOR”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yazılı olarak cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren Öztunç, şu sorulara yanıt aradı:

1.       Daha önce temeli atılan Başdervişli mahallesindeki lisenin 2019 da eğitim öğretime açılacağı açıklanmıştı, ancak lise inşaatı tamamlanmadı. Temel atılmış halde duran inşaat ne zaman bitirilecek? Okul 2020-2021 eğitim yılında eğitime başlayacak mı? Başdervişli mahallesindeki Orta Öğretim Okulunun istinat duvarı çökme riski taşımaktadır. Bir faciaya yol açmadan bu duvarın bir an önce yapılması gerekmektedir. Bu konuda bir çalışmanız var mıdır?

2.       Başdervişli mahallesi göletinin temeli atıldı, sulama boruları döşendi, ancak gölet yarım kaldı. Bu gölet ne zaman bitirilecek?

3.       Hacıeyuplü mahallesinde su sorunu yaşanmaktadır. Bu mahallemize kuyu açmayı düşünüyor musunuz?

4.       Kılağlı mahallesinde su sorunu yaşanmaktadır. Günde bir saat akan su mahalleye yetmemektedir. Kuyu açılarak bu mahallemizin su sorununu gidermek yönünde bir çalışmanız olacak mıdır?

5.       Ilıca Beşen mahallesinde ilkel şartlarda tankerle su taşınarak mahallelinin su ihtiyacı giderilmeye çalışılmaktadır. Bu mahallemizin su sorununu ne zaman çözeceksiniz?

6.       Kahramanmaraş’ta, Bertiz Bölgesin denilen yerde yirminin üzerinde mahallenin faydalanacağı sağlık merkezi ihtiyacı vardır. Yöre halkının yıllardır talep ettiği sağlık merkezini ne zaman yapacaksınız?

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”