Pakdil; “Bu Millet asil bir Millet, 16 Nisan’da gereğini...
Reklam

Pakdil; “Bu Millet asil bir Millet, 16 Nisan’da gereğini yapacaktır”

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Ak Parti Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Üyesi Nevzat Pakdil, Dulkadiroğlu Mahallesi Alpaslan Caddesindeki esnafları ve Sağlık Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci’yi sendika binasında ziyaret etti.

15 Nisan 2017 - 11:49

Pakdil burada sendika yönetim Kurulu ve üyeleri ile bir araya gelerek Yeni Anayasa Paketi hakkında bilgiler sundu. Pakdil, “ Burada Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini anlatarak. Güçlü bir Türkiye, ekonomik bakımdan Dünya’nın en Büyük 10 Ülkesi arasına girmek istiyorsak 16 Nisan’da uyumuz Evet olmalı” dedi. 

16 Nisan’da yapılacak referandum çalışmaları kapsamında gece gündüz, esnaf, işçi, memur, Ev Hanımları, öğrenciler, doktor hemşire, sivil toplum örgütleri, hemen hemen herkesle bir araya gelerek yeni sitemi anlatıyor. Pakdil ziyaretler sonrası yaptığı açıklamada şunları belirtti; “ Bir otobüsü iki kişinin süremez, bir maçı iki hakem yönetemez, Güçlü Türkiye olmak için yönetimde  çift başlılık da olmaz. Bu yeni sistem ile çift başlılığı ortadan  kaldıracak” dedi.

Pakdil, “ Geçmişte, Cumhurbaşkanı Başbakan arasında uyumsuzluklar yaşandı. Cumhurbaşkanı, Başbakana anayasa kitapçığı fırlattı. Türkiye ekonomik krize girdi. Bunun faturası çok ağır oldu. Yeni sistemle bu tür krizler bitecek, ülkede ekonomik krizler son bulacak. Siz bir dükkanı iki kişi yönetseniz biri veresiye verelim derken biri vermeyelim derse bu dükkanda sorunlar çıkmış olacak. Biz Anayasa değişikliği ile bu sorunu ortadan kaldırmış olacağız” dedi.

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Ak Parti Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Üyesi Nevzat Pakdil , beraberinde Ak Parti il Başkan Yardımcısı Aziz Gümüş, Onikişubat Belediye Meclis üyesi Halik Tatar, ve Ak Partili yöneticilerle birlikte, Sağlık Sen Kahramanmaraş İl Başkanlığı binasında başkan Bünyamin Mutlu Demirci, Yönetim kurulu üyeleri ve üyelerle sendika binasında bir araya gelen Pakdil,  Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin Ülkeye neler kazandıracağını anlattı. Pakdil; “Şu anda kullandığımız Anayasa 1982 yılında ki darbe Anayasası. O zaman ki durumlarda kabul ettİrildi. Mevcut hükümet sisteminde Başbakan hariç bütün bakanların dışarıdan atanmasına engel yok. Milletimizi daha güçlü kılmak için çalışıyoruz. Bütün amacımız bu memlekete hizmet etmektir. Bu zamana kadar bizlere hep destek verdiniz. Bu destekleriniz için teşekkür ederiz.

Ülkemizde Ak parti İktidara geldiğinde bir çok engellerle karşı karşıya kaldı. Örnek verecek olursak, Yök bir kat kat sayı uyguluyor. Birileri az ders görüyor ama puanları eksiden başlıyor. Bunun için davalar açılıyor. Biz mağdur olduk diye. Yök’ü mahkemeye veriyorlar, bir üst mahkemeye gidiyor Danıştay diyor ki dava açanlara Yök özel bir kuruluştur. Anayasayla bir kuruluştur Yök’ün aldığı kararlara karışamayız diyor. Buraya kadar normal gözüküyor ama gel zaman git zamanYök ün kadroları değişiyor ve karar alıyor bu kat sayıyı daha makul yapıyor. Tekrar birileri dava açıyor.  Bu davayı  bizgörüşemeyiz bununla bizim ilgimiz yoktur diyen Danıştay, bu sefer oturup karar alıyor.Yürütmeyi durdurma kararı veriyor. Bazı olaylarda da aynı 3 ay önce verdiği kararı 3 sonra değiştiriyor. İşte Türkiye bu yüzden Anayasa değişikliğine gidiyor. Biz bu yüzden Anayasa değişikliğine Evet diyoruz. Tabi Türkiye 80 Milyonluk büyük bir  ülke.  50 Milyon seçmeni olan bir ülke.Buruda bir sonuç çıkacak. Biz Milletimizin vereceği her türlü karara saygılıyız.Evet veya hayır çıkacak biz vatandaşlarımızın düşüncelerine saygılıyız. Bu Millet Büyük bir Millet, Asil bir Millet, Ülkemiz için gerekeni yapacaktır” dedi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”