Paraüstü dolandırıcısı yakalandı

Paraüstü dolandırıcısı yakalandı

Kahramanmaraş’ta yemek siparişi verdiği işyerlerinin çırakları ile gönderilen paraüstlerini cebine indiren zanlı Selçuk A. polis tarafından kıskıvrak yakalandı.

28 Şubat 2017 - 12:23

Daha önce onlarca defa aynı yöntemi uygulayarak para üstlerini alıp kaçan zanlı, bu sefer baltayı taşa vurdu. Paraüstü dolandırıcısının şeytana bile pes dedirten tezgâhını, son kurbanı olan Bazlamacı Aliye Pekyardım ortaya çıkardı. Olay 25 Şubat Cumartesi günü Merkez Kurtuluş Mahallesi Garajlar caddesinde bir apartman girişinde meydana geldi. Kendine ait iş yerinde bazlama yapan Aliye Pekyardım, her zamanki gibi çalan telefona cevap verdi. Arayan kişi 4 tane bazlama, 2 kola 2 de ayran istedi ve fiyatını sorup telefonu kapattı. Aynı kişi bir süre sonra bir daha aradı bozuk parası olmadığını ve 200 lira için çırakla para üstü göndermesini istedi. Bazlamayı götüren çırağı kapıda karşılayan nitelikli dolandırıcı, para üstünü aldıktan sonra çırağa bir de bahşiş veriyor. Sonra siparişleri sitede bir iş yerine götürmesini oradan 200 lira vereceklerini söyledi. Çırak, tarif edilen adrese gittiğinde hüsrana uğradı. Tekrara iş yerine dönen çırak durumu işverenine anlattı. Hemen polisi arayan Bazlamacı Aliye Pekyardım, paraüstü dolandırıcısının peşine düştü.

Kahramanmaraş’ta pes dedirten bir dolandırıcılık tezgâhlayan takım elbiseli sahtekârın kaçma anları site güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Güvenlik kamerası görüntülerinden kısa sürede yakalanan zanlının daha önce de 10 kez aynı suçu işlediği ortaya çıktı.


Paraüstü dolandırıcısının son mağduru Aliye Pekyardım’ın durumu polise bildirmesiyle Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, binada bulunan güvenlik kamerasından yola çıkarak çalışma yaptı. Şahsın kameradan eşkâlini belirleyen polis,  benzer dolandırıcılık yapan şahıslar üzerine çevre illere görüntü göndererek araştırma yaptı. Yapılan araştırmada şüphelinin Selçuk A. olduğunu belirleyen polis,  diğer ekiplerle yapılan ortak çalışma sayesinde aynı gün yakalandı.

Şüphelinin Kahramanmaraş’ta aynı gün içinde yine sipariş verme yöntemi ile başka bir işyerinden para üstü alarak dolandırıcılık yaptığı, başka şehirlerde de benzer 9 ayrı suçu işlediği belirlendi.

Sipariş yöntemi ile işlediği “Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan ifadesi alınıp adliyeye sevk edilen şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

66 BAZLAMA PARASI ÇALINDI

Dolandırıcının çarpmaya çalıştığı paranın 66 bazlama parası olduğunu belirten Aliye Pekyardım, işin parasında olmadığını emeğini çalmaya kalktıkları için canının yandığını söyledi. Pekyardım, mağdur olduğu dolandırıcılık hikâyesini şöyle anlattı: “Ben bu işi 1 yıldır yapıyorum. Daha önce de sulu yemek işi yapıyordum. Sitelere böyle hep yemek ve para üstü gönderirdik. O yüzden aklımıza böyle bir şey olacağı hiç gelmedi. Daha önce böyle bir şey yaşamadım da yakın çevremden de duymadım. O gün de bana telefon geldi. Telefona ben baktım. 4 tane peynirli bazlama, 2 tane kola 2 tane de ayran istedi. Tamam dedim, telefonu kapattım. Sonra bazlama yapmaya başladık, bir daha aradı. Bozuk para yok dedi 200 lira üstü gönderin bana dedi. Adres olarak da R. İşhanı 17 numarayı gönderdi. Ben de tamam dedim. O iş hanında sürekli müşterilerim var. Ben para üstü olan 180 lirayı çırağım Ahmet Halifa’a

verdim. Çocuk iş hanına girdiğinde kapıda karşılıyor. Önce çocuğun saçını seviyor. Güven kazanıyor herhalde bilmiyorum. Bir de iki lira bahşiş veriyor. Yani terbiyesizliğin bu kadarı… Para üstünü alıyor. Yukarıdan geldiğini söylüyor. Çocuğa da yukarıya çıkmasını ve oradan 200 lira vereceklerini ve bazlamaları alacaklarını söylüyor. Çocuk çıkıyor 17 numaraya, oradakiler bazlama istemediklerini söylüyor. Çocuk yanlış mı getirdim diye oradaki bir kaç kişiye daha soruyor, isteyen yok. Sonra çırak işyerine geldi ve beraber gittik. Bütün iş hanına sorduk ettik, kimse istememiş. Tabi dolandırıldığımızı biz anladık. Oradaki esnaflardan kamera görüntüleri noktasında yardımcı olmalarını istedik. Kamera görüntülerine ulaştık. Sonra polise haber verdim. Aynı gün akşam yakaladılar. Şikâyette bulunduk. Ben olayın parasında değilim. Çok rencide oldum. Çok gururum kırıldı. Emeğimi çarptı. Hiçe saydı. 66 tane bazlama parasını çaldı. Ben günde 66 tane bazlama yapamıyorum.” (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...