Pazarcık MYO’da "Bilimler Tarihi Dostu Fuat Sezgin’i...

Pazarcık MYO’da "Bilimler Tarihi Dostu Fuat Sezgin'i Anlamak" Konulu Konferans

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Pazarcık Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürlüğü ve Pazarcık Belediyesi işbirliğiyle Emekli Vali Adnan Sezgin’in konuşmacı olarak katıldığı "Bilimler Tarihi Dostu Fuat Sezgin'i Anlamak" konulu konferans düzenlendi.

27 Ekim 2019 - 23:07

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Pazarcık Kaymakamı Dr. Adil Nas, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, Pazarcık Cumhuriyet Savcısı Osman Aslan, Pazarcık MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Fetih Yanardağ, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

İslam bilim ve teknoloji tarihi üzerine yapmış olduğu önemli çalışmalarla gelecek nesillere kıymetli bir miras bırakmış olan Prof. Dr. Fuat Sezgin’i anlamanın ve en doğru şekilde anlatmanın çabası içerisinde olduklarını ifade eden Rektör Can, KSÜ olarak 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı kapsamında birçok önemli etkinliğe imza attıklarını söyledi.

Prof. Dr. Fuat Sezgin hocanın ilmi çalışma düzeyinde çok sayıda dili iyi şekilde kullandığını ve günde 17 saat çalıştığını belirten Rektör Can, Onun çalışma disiplini ve ortaya koyduğu eserler yönüyle örnek bir şahsiyet olduğunu ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından Emekli Vali Adnan Sezgin "Bilimler Tarihi Dostu Fuat Sezgin'i Anlamak" başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi. Büyük bir ilgiyle takip edilen konferansın sonunda Emekli Vali Adnan Sezgin, "Bilimler Tarihi Dostu Fuat Sezgin'i Anlamak" isimli kitabını katılımcılar ve öğrenciler için imzaladı.

Konferans programının ardından Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Pazarcık MYO akademik ve idari personeli ile toplantı gerçekleştirerek yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgi aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x