Piazza’dan “Kahramanlık” Anısına En Anlamlı Sergi
Reklam

Piazza’dan “Kahramanlık” Anısına En Anlamlı Sergi

Vatan sever halkının, “Maraş Bize Mezar Olmadan Düşmana Gülizar Olmaz” diyerek, destansı bir başarıya imza atan Maraş’a “Kahramanlık madalyası” verilişinin yıldönümü anısına Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

05 Nisan 2019 - 04:35

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilecek “Madalyalı Şehir Kahramanmaraş, Kağıt Rölyef” sergisi, 5-7 Nisan tarihleri arasında, halkın buluşma noktası olan Piazza’da sanatseverleri konuk edecek.

Yüzey üzerine yapılan yükseltme ya da çökertmelerle adeta sanat şaheserlerinin ortaya çıkarıldığı ve “ Kağıt Rölyef” adı verilen el sanatlarıyla yapılan ürünler, Kahramanmaraş halkının beğenisine sunulacak.

 Sergiyi gezecek ziyaretçiler; günümüzde mimaride süsleme olarak, bakır süs eşyaları, kuyumculuk, resim, heykeltıraşlık, teknik resim gibi  Kahramanmaraş kültürünü yansıtan eserleri görme fırsatı bulacak.

KAHRAMANLIK ÜNVANI

Kurtuluş Savaşı zaferle sonuçlandıktan sonra Maraş’a bir yazı gönderilmiştir ve mücadeleye katılanların isminin bulunduğu bir liste istenmiştir. Şehrin kendi içinde yaptığı toplantılar sonucu milli mücadeleye katılmamış tek bir ferdin bile bulunmadığı kararına varılır. Cevap Ankara’ya aynen bu şekilde gönderilir. TBMM, bu cevap üzerine 5 Nisan 1925 tarihinde milli mücadeleye katılanlara tek tek istiklal madalyası vermektense tüm şehre atfedilmesine karar verir. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x