Polis hırsızlara pabuç bırakmadı!

Polis hırsızlara pabuç bırakmadı!

Kahramanmaraş'ta çeşitli tarihlerde çalınan 6 motosikletleri bularak, 9 kişiyi gözaltına alan polis ekipleri 6 motosikleti de sahibine teslim etti.

08 Haziran 2018 - 23:26

Kahramanmaraş İl Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri tarafından yapılan operasyonda değişik tarihlerde çalınan 6 adet çalıntı motosikletin ele geçirildiği olayla ilgili 9 şüpheli şahıs gözaltına alındığı ve 1 şüpheli şahısın sevk edildiği mahkemece tutuklandığı belirtildi.

Alınan bilgiye göre Pazartesi günü Kahramanmaraş Merkez Kürtül köyünde bir depoya operasyon yapan polis ekipleri çalıntı motosikletler ele geçirdi. Buradan hareketle operasyonu genişleten ekipler, değişik tarihlerde çalınan 6 adet motosiklet ele geçirdi. Operasyonda, 2018 tarihinde Yusuflar mahallesinden Çalınan 46 BM 645 plakalı motosiklet, 2018 tarihinde Gayberli mahallesinden Çalınan 46 AJ 477 plakalı motosiklet, 2017 tarihinde Şeyh Adil mahallesinden Çalınan 46 FP 121 plakalı motosiklet, 2017 tarihinde Yusuflar mahallesinden Çalınan 46 DK 738 plakalı motosiklet, 2017 tarihinde Yusuflar mahallesinden Çalınan 46 MA 961 plakalı motosiklet ve 01.06.2018 tarihinde Abdülhamithan  mahallesinden Çalınan 46 MA 0412 plakalı Küba marka motosiklet ele geçirildiği öğrenilirken motosikletler Şube'nin bahçesinde sahiplerine teslim edildi.

Kürtül Mahallesinde bir baraka içinde yapılan operasyonla ele geçirilen motosikletler dahil olmak üzere yapılan operasyon kapsamında motosikleti çalan ve satın alan 9 şüpheli şahıs yakalanırken, şüphelilerden adliyeye sevk edilen 19 yaşındaki Selahattin D. tutuklandı. Şüphelilerin çalıntı motosikletleri değerinin çok altında veya cep telefonu ile takas ederek sattıkları, motosikletleri 'trafikten men'  şeklinde yalan söyleyerek müşteri aradıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin  kilitli ve kilitsiz motosikletleri hedef aldıkları, genellikle esnafların motosikletlerini çaldıkları tespit edildi.

Motosiklet sahiplerinden Ahmet Baykuş, yaklaşık bir ay önce evinin önünde kilitli bir vaziyette bulunan motosikletinin kilidinin kırılarak çalındığını söyledi. Kuaför'de çalıştığını belirten Baykuş, her gün motosikleti ile işe gidip geldiğini ve çalınması ile zorluklar yaşadığını ifade ederek motosikletini bulan Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerine teşekkür etti.

Yaklaşık 40 gün önce motosikleti çalınan Ejder Çuka ise Çocuk hastanesinin orada iş yeri olduğunu ve motosikletlerini paket servisinde kullandıklarını belirterek, ''Kalfam evine gitmişti. Evinin önünden çalmışlar. Şuan motosikletimi inceledim bazı yerleri kırılmış, dökülmüş. Biraz masrafımız var'' dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x