Prof. Dr. Saltalı ‘11. Kalkınma Planı Akdeniz Bölgesi...
Reklam

Prof. Dr. Saltalı ‘11. Kalkınma Planı Akdeniz Bölgesi İstişare Toplantısı’na katıldı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı, 07 Nisan 2018 Cumartesi günü Mersin’de gerçekleştirilen ‘11. Kalkınma Planı Akdeniz Bölgesi İstişare Toplantısı’na katıldı.

13 Nisan 2018 - 03:42

Oturum Başkanlığını Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi Elvan’ın yaptığı toplantıya, Antalya, Burdur, Isparta, Mersin, Adana,  Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay illerinden vali, belediye başkanı, üniversite rektörleri ya da temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları başkanları katıldı. Toplantıda KSÜ’yü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı temsil etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı tarafından toplantıda gündeme getirilen sürdürülebilir toprak kalitesi için çiftçilere toprakların karbon stoklarına göre yeni bir destekleme modelinin devreye sokulması,  anız yakılmasının azaltılması, yeşil gübreleme bitkilerinin ekilmesinin yaygınlaştırılması, koruyucu ya da azaltılmış toprak işlemenin geliştirilmesi, toprakların organik madde içeriğinin artırılarak aşırı kimyasal gübre kullanımının azaltılması konularındaki önerileri değerlendirme kapsamına alındı.

Prof. Dr. Saltalı’nın Karadeniz bölgesindeki asit toprakların rehabilitasyonu ve bölgede fındık, kivi ve çay’ın verim ve kalitesini artırabilmek için Afşin-Elbistan Termik Santrali Havzasında atık olarak çıkan, 4,8 milyar ton rezerve sahip yüksek oranda karbon ve humik asitler içeren kömür düzeyine ulaşmamış doğal bir organik materyal olan Gidya’nın tarıma kazandırılması konusundaki önerisi ise Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan tarafından uygun görülerek, mutlaka çalışılacak konular kapsamına alındı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x