Radarlar her yerde

Radarlar her yerde

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı çalışan hız avcıları (radarlar) kural ihlali yapanları anında yakalıyor. Yeni nesil teknoloji sayesinde sağından solundan arkasından ve önünden hız kontrolü yapan radarlar, hız sınırını aşan araçları anında tespit ediyor.

09 Ocak 2017 - 07:31

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil Denetleme Şubesi ve Bölge Trafik Denetleme Şubesi tarafından şehir içinde ve şehir dışında radarla hız kontrollerini arttırdı. Trafik canavarına geçit vermeyeceklerine yemin eden polis ekipleri, hız sınırlarını aşan araçları anında tespit ediyor.  Teknolojik imakanları ile bezenen son model araçlar ile denetim yapan ekipler, seyir halinde iken 4 bir yandan hız ölçümü yapabiliyor.   


HER KONUDA BÜYÜK TİTZLİK İLE ÇALIŞIYORLAR

Kırmızı ışık, Seyir halinde cep telefonu, emniyet kemeri, hatalı sollama, ehliyetsiz motosiklet sürücüleri, abartı egzoz uygulaması yapan ekipler hareket halinde araçların hızlarını ölçüyor. Hareketli radar ile 24 saat denetim yapılırken, hız avcıları tek tek yakalanarak kurallara uymaya davet ediyor.


UMUT VERİCİ

Emniyet kaynakları, denetimin umut verici bir uygulama olduğunu şu anda sabit ve gezici 8 radar ekibi ile görev yaptıklarını belirttiler. Şu anda 8 araçla 24 saat hareketli radar uygulaması yapıldığını belirten emniyet kaynakları, sürücülerin adreslerine ceza makbuzlarının gönderildiğini kaydetti. Sistemin 2012 yılında ilk olarak Kahramanmaraş’ta denendiğini de söyleyen yetkililer, hız kurallarına uyulduğunu şu anda tüm Türkiye’de bu uygulamaya geçildiğini söylediler.  


EMNİYET KEMERİ TAKMA ORANI ARTTI

Yapılan denetimler ve eğitici broşürler sayesinde Kahramanmaraşlı sürücülerin, emniyet kemeri takma oranı yüzde 98 oranında arttırıldı. Kahramanmaraş’ta trafiğe çıkan her araç sürücüsünün emniyet kemeri bilincini taşıdığının altını çizen emniyet yetkilileri, hız kuralları içinde gayretle çalıştıklarını belirttiler.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...
Başkan Görgel: “Konut ve İş Yerleri Etaplar Halinde Hak Sahiplerine Teslim Edilecek”
Başkan Görgel: “Konut ve İş Yerleri Etaplar Halinde Hak...