Rakiplerimiz belli oluyor

Rakiplerimiz belli oluyor

Temsilcimiz Kahramanmaraşspor'un 2017-2018 sezonundaki rakipleri belli oldu.

23 Haziran 2017 - 04:46

TFF’den yapılan açıklamaya göre 2016-2017 sezonu Kahramanmaraşspor’un yer aldığı Spor Toto 2. Lig gruplarının kura çekimi önümüzdeki günlerde yapılacak. TFF’nin Beykoz-Riva’da bulunan merkezindeki Orhan Saka Salonu’nda gerçekleşecek olan kura çekiminde temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un hem rakibi hemde grubu belli olacak.

2017-2018 SEZON PLANLAMASI

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu dün yaptığı toplantısında, profesyonel liglerde 2017-2018 sezonunun başlangıç tarihlerini belirledi. Alınan karara göre; Spor Toto Süper Lig ve TFF 1. Lig 11 Ağustos 2017 tarihinde, Spor Toto 2 ve 3. Lig ise 26-27 Ağustos 2017 tarihlerinde oynanacak müsabakalar ile başlayacak. Spor Toto Süper Lig şampiyonu ile Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan takım arasında oynanacak olan Turkcell Süper Kupa müsabakası ise 6 Ağustos 2017 Pazar günü oynanacak. Turkcell Süper Kupa müsabakasının nerede oynanacağı ve sezon planlamalarının tamamı önümüzdeki haftalarda açıklanacak.

KAHRAMANMARAŞSPOR’UN 2.LİGDEKİ RAKİPLERİ

Temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un 2.Ligdeki grubu merakla beklenirken 36  takımlı 2. ligde Rakipleri de grupla birlikte belirlenecek. 2016-2017 sezonunun sona ermesinin ardından 2017-2018 sezonunda Kırmızı ve Beyaz grup olarak iki grupta oynanacak olan 2.ligde mücadele edecek takımlar belli oldu.

 2.ligde mücadele eden temsilcimiz Kahramanmaraşspor'un 2017-2018 sezonundaki muhtemel rakipleri, Bugsaşspor, Kırklarelispor, Tuzlaspor, İnegölspor, Tokatspor, Eyüpspor, Niğde Belediyespor, Etimesgut Belediyespor, Sarıyer, Karşıyaka, Menemen Belediyespor, Hatayspor, Kastanomuspor 1966, Gümüşhanespor, Amed Sportif, Kocaeli Birlikspor, Sivas Belediyespor, Nazilli Belediyespor, Keçiörengücü, Zonguldak Kömürspor, Hacettepe Spor, Pendikspor, Konya Anadolu Selçukspor, Fatih Karagümrük, Bucaspor, Fethiyespor, Mersin İdmanyurdu, Bandırmaspor, Şanlıurfaspor, Sancaktepe Belediyespor, Kocaelispor, Bodrumspor, Silivrispor, Afjet Afyonspor ve Sakaryaspor olacak.

 Kahramanmaraşspor'un grubu ise Türkiye Futbol Federasyonu tarafından çekilen kura sonunda belli olacak. 2 Lig 26-27 Ağustos 2017 tarihlerinde oynanacak müsabakalar ile başlayacak.

HEDEF ŞAMPİYONLUK

Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, iddialı konuştu ve yeni sezon için hedefinin şampiyonluk olduğunu, bu riski göze aldığını ifade etti.

Spor Toto 2. Lig temsilcimiz Kahramanmaraşspor da Başkan Fatih Mehmet Ceyhan, "Çok net açıklamalar yaptı. Başkan Ceyhan, “Bu sezon ne olursa olsun tek hedefimiz Şampiyonluk. Herkes bunu duysun bilsin” dedi. Başkan Ceyhan, “Yanlış duymadınız, Yeni sezonda hedefimiz Şampiyonluk. Bunu söylemek benim için risk mi evet o riski alıyorum. Artık olması gereken tek şey Şampiyon olmaktı. Hedefimizi belirledik. Tek hedef şampiyonluk” dedi.

Ceyhan konuşmalarını şu şekilde sürdürdü; “Geçen sezonu değerlendirecek olursak 2 sezondur Ligde kalma çabası içerisindeydik. O sezon Bizim için bir şampiyonluk gibiydi. Ve herkes de bunu böyle kabullendi. Geçtiğimiz sezon ise ligde kalma hedefi ile yola çıktık ve yolumuzun ilk yarısında kötü sonuçlar aldık. 2. Yarıda ise ligde kalmayı garantileyecek puanlara ulaştık. Sezon sonu ise 2 hafta kala ligde kalabilmeyi garantiledik. Bu sezon Play-off lara kalmak istedik, ama olmadı” dedi. 

“ŞARTLAR ZOR OLSADA HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK”

Rahmetli Siyasetçi Ağabeyimiz Süleyman Demirel’in bir lafı var, ‘Gün bugün saat bu saat diyerek’ Bu düşünce ile yola çıkmak istiyoruz diyen Ceyhan; “Bu yol haritasında takımı aldığımız zamandan bu yana merdiven basamakları gibi düşünürsek her yıl üzerine koyuyoruz. Bu yıl ki hedefimiz play-of’u ve şampiyonluk hedefini üst üste koyup şampiyonluk hedefi ile yola çıkacağız. Şartlar Zor olsa da hedefimiz şampiyonluk. Bu iddiayı ortaya koyuyorum. Bu iddia bana aittir ve kendimi taşın altına bırakıyorum. Ben bu riski alıyorum bir Kahramanmaraşlı olarak, bu şehrin yetiştirdiği birey olarak, Fatih Mehmet Ceyhan olarak. Bu yıl biz direk şampiyonluğa oynayacağız bu şehir büyük şehir, bu şehir her şeye layık olan bir şehir,  devletine bağlı bir şehir, küçük ilçe takımları şampiyonluğa oynuyorsa bu şehirde oynamalı yani bu yıl direk şampiyonluğa oynayan bir takım yapacağız” ifadelerini kullandı.

“İSTİŞARE KURULU OLUŞTURACAĞIZ”

Takımın Şampiyonluğa yönelmesi konusunda Büyükşehir Belediyesi ile temasa geçtiklerinin altını çizen Ceyhan; “Büyükşehir Belediye Başkanımızı geçtiğimiz günlerde ziyaret ettim ve Başkanımızın bize yaklaşımı çok iyi idi. Sağ olsun bize ufak tefek yardımlarda da bulundular. Yeni sezon öncesi de düşüncelerimi aktardım ve bu konuda yeni döneme ilişkin istişare kurulu oluşturacağım. Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği, şehrini seven iş adamları olsun, siyasetçi olsun, Esnaf olsun, Basın Mensubu olsun görev dağılımı doğrultusunda yeni bir ekip yeni bir yönetim demeyelim de istişare kurulu ile bu yola çıkacağım. Yönetim denildiğinde yanlış algılanıyor, orası şirket muhabbeti oluyor. İstişare kurulu ile yola çıkıp şampiyonluk hedefine ulaşacağımın düşüncesindeyim” dedi

KAHRAMANMARAŞSPOR’UN EN ÇOK DEPLASMANI İSTANBUL OLACAK

Geçen sezon Spor Toto 2. Lig Beyaz gurupta 3 hafta kala ligde kalmayı başaran Kahramanmaraşspor’un yeni sezonda en az 4 müsabakasını İstanbul da icra edecek.

Spor Toto 2.Ligde şehrimizi temsil eden Kahramanmaraşspor’da artık yeni sezon için hazırlıklar başlamak üzere. Hazırlıklara başlayan Kahramanmaraşspor’un yeni sezonda en çok deplasmana gideceği il İstanbul olarak belirlendi. Önümüzdeki Sezon Spor Toto 2. Ligde Kırmızı ya da Beyaz Grupta Mücadele edecek olan Kahramanmaraşspor’un İstanbul’da 3 ya da 4 deplasmanı olacak. 2016-2017 sezonunda Sancaktepe, Sarıyer, Karagümrükspor,Tuzla, Eyüpspor,  Pendikspor ve Silivri İstanbul’u 2. Ligde temsil edecek. Türkiye Futbol Federasyonu İstanbul takımlarını 2 gruba eşit pay etmesi düşünülürken Kırmızı- Beyaz olmak üzere 2 gruplar da 3 ile 4 İstanbul takımı olacak.

2. LİG TAKIMLARININ İLLERE DAĞILIMI

2017-2018 sezonunda Spor Toto 2. Ligde de 7 İstanbul takımı, 4 Ankara takımı, 3 İzmir takımı, 2 Muğla, 2 Balıkesir, 2 Kocaeli takımı yer alırken Konya, Diyarbakır, Gümüşhane, Hatay, Kırklareli, Kahramanmaraş, Sivas, Tokat, Aydın, Kastamonu, Niğde, Mersin, Şanlıurfa, Sakarya, Afyon ve Zonguldak illerinin ise 1’er takımı 2. Ligde mücadele edecek.

 (DERLEYEN: İLKER YİYEN)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi