Rektör Can, Ziraat Fakültesinde incelemelerde bulundu
Reklam

Rektör Can, Ziraat Fakültesinde incelemelerde bulundu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı ve üniversite yöneticileri ile birlikte Ziraat Fakültesi bünyesindeki sera ve uygulama bahçelerini gezerek incelemelerde bulunuldu.

21 Temmuz 2018 - 02:37

Rektör Can, KSÜ Ziraat Fakültesi bünyesindeki sera, bahçe ve arazilerin mevcut durumu ve yürütülen çalışmalara ilişkin Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Gençoğlan ve uygulamaları yürüten akademisyenlerden bilgi aldı.

İncelemeler kapsamında sera, bahçe ve arazilerin optimum verimlilikte kullanılmasının yöntemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunulurken Ziraat Fakültesi öğrencilerinin, dersleri mutlaka uygulamalı olarak işlemesinin zorunluluğu üzerinde görüş birliği oluştu.

Rektör Can, sera ve bahçelerdeki incelemelerinin ardından şunları söyledi: “Toprakla, tarımla, hayvanla uğraşan ve buralardan hayatını idame ettiren çiftçimize daha bilimsel ve verimli yöntemleri öğretecek ziraat mühendislerini yetiştirmek zorundayız. Ziraat Fakültesindeki öğretim elemanı ve öğrencimizin bir ayağı tarlada, bahçede ve hayvan çiftliklerinde olmalıdır. Dünyada da durum böyledir.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...