Riskli gebeler takip edilecek

Riskli gebeler takip edilecek

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü ÇEKÜS birimi tarafından riskli gebeler takip altına alınarak düşük ve ölüme sebep olan yüksek riskli durumların yönetilmesinde hizmet sunacak.

02 Mayıs 2018 - 10:42

İl Sağlık Müdürlüğü, ÇEKÜS birimi tarafından Kahramanmaraş'ta ki riskli gebelerin tespiti yapılarak düzenli takip edilmesini sağlamak anne ve bebek mortalite ve morbidite oranlarını düşürmek ,anne ve bebek ölümlerine sebep olan yüksek riskli durumların yönetilmesinde kaliteli, standart, güvenli, nitelikli hizmet sunulması ve uygulamada birlikteliğin sağlanması amacıyla riskli gebelikler programı toplantısı yapıldı.

Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Dr. Pınar Şirikçi başkanlığında İlçe Sağlık Müdürleri, ÇEKÜS çalışanları, ilçe sağlık müdürlüğü çalışanlarının katılımı ile düzenlenen toplantıya Perinalatog Uzm. Dr.Korkut Dağlı da katılarak "riskli gebelikler ve riskli gebeliklerde yaklaşım" konulu bir sunum yaptı. Ayrıca ÇEKÜS birimi tarafından hazırlanan riskli gebelik takip programı Mehmet Akif Terli tarafından anlatıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x