Rögar fareleri suçüstü yakalandı

Rögar fareleri suçüstü yakalandı

Kahramanmaraş’ta Türk Telekom ve AKEDAŞ gibi kurumların kablolarını çalan 5 kişiden oluşan iki ayrı şebeke, polislerin dün gece sahur vakti operasyonunda suçüstü yakalandı. Şüphelilerin, AKEDAŞ’ın erişime kolay açıkta olan kabloları, Türk Telekom’un ise rögar içinden geçen kabloları hedef aldığı öğrenildi.

04 Haziran 2017 - 17:56

Kahramanmaraş Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri, vatandaşların sahurda olduğunu fırsat bilen ve yaklaşık 10 gündür farklı noktalarda elektrik ve internet kesintisine neden olan kablo farelerinin peşine düştü.

Edinilen bilgilere göre; kablo hırsızlığıyla ilgili çalışma başlatan Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri, ilk olarak 2 Mayıs Cuma günü saat 02.00 sıralarında Gaziantep yolu üzerinde AKEDAŞ hattından bakır kablo kesmeye çalışan 2 şüpheliye suçüstü yaptı. Operasyonda kesme makası ve çok sayıda kesilip rulo yapılmış bakır kablo ele geçirildi. AKEDAŞ hattından bakır kablo keserken yakalanan Yakup A. (21) ve Ramazan Y. (19) gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü.

RÖGARLARDA YÜZLERCE METRE KABLO KESMİŞLER

Aynı gece saat 04.00'da Merkez Dulkadiroğlu Sümer Mahallesi’nde Tük Telekom kablolarını kesmeye çalışan şüphelilerin peşine düşen polis ekipleri, gözlerine inanamadı. Rögar kapaklarını açarak içindeki kabloları kesen hırsızlar, polisi görünce kendilerine ait 43 RU981 plakalı araca binerek kaçmaya başladı. Polis ile hırsızlar arasında yaşanan kovalamaca Sümer Mahallesi devamındaki boş bir arazide son buldu. Burada aracı terk eden şüpheliler mısır tarlası içine girdi. Uzun süren tarama sonrası mısır tarlası içinde sıkıştırılan Ferdi A. (18) yakalanarak gözaltına alındı. Kovalamaca sonrası şüphelilerin terk ettiği 43 RU981 plakalı aracı inceleyen polis ekipleri, aracın koltuğunda ve bagaj içerisinde yaklaşık 200 metre kesilmiş kablo ele geçirdi. Şüphelilerin rögar kapağını açarak tünele uzanan kabloları kestiği hırsızlık olayının bölgedeki internet ve elektrik kesintilerinin de sebebi olduğu öğrenildi. Vatandaşları zor durumda bırakan kablo hırsızlarının değişik tarihlerde gerçekleşen 8 ayrı hırsızlık olayının da sorumluları olduğu bilgisine ulaşıldı. Olaylarda 90 bin TL maddi zarar oluşurken; hırsızlık şüphelilerinin kablolardaki bakırları piyasada bin TL'ye sattıkları ortaya çıktı.

2 KABLO HIRSIZI TUTUKLANDI

Gaziantep yolu üzerinde AKEDAŞ hattından bakır kablo kesmeye çalışan Yakup A. (21) ve Ramazan Y. (19) ile Sümer Mahallesi’nde Terk Telekom hattından kablo çalan Ferdi A. (18), emniyetteki sorgularının ardından dün Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Yörük Selim Ek Hizmet Binası’nda sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Yakup A. (21) ve Ramazan Y. (19), çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken; Sümer Mahallesi’nde Terk Telekom hattından kablo çalan şüpheli sayısının 3’e çıktığı bilgisine ulaşıldı.

ŞÜPHELİ YAKINLARI EHLİYETSİZ ÇIKTI

Şüphelilerin emniyetteki sorgusu sırasında haber almak için emniyete gelen şüpheli yakınları da yakayı ele verdi. Renault marka araç ile gelen şüpheli yakını şoförün ehliyetsiz olması nedeniyle polis ekipleri cezai işlem uyguladı. Araç ise çekici yardımıyla Yediemin otoparkına çekildi. (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x