Sağlık Çalışanlarına Sepsis eğitimi düzenlendi

Sağlık Çalışanlarına Sepsis eğitimi düzenlendi

13 Eylül Dünya Sepsis Günü dolayısıyla Sağlık Bakanlığı himayesinde, Türk Yoğun Bakım Derneği eğitimcileri tarafından, sağlık çalışanlarına yönelik olarak sepsis’in tanı ve tedavisine ilişkin eğitim kampanyası başlatıldı. Bu Kapsamda Necip Fazıl Şehir Hastanesi Konferans salonunda 13.09.2017 tarihinde Anestezi ve Reaminasyon Uzman Hekimi Dr. Resul Altuntaş tarafından sağlık çalışanlarına yönelik olarak “Sepsis Farkındalık,Tanı , Tedavi Eğitimi” yapıldı.

14 Eylül 2017 - 12:24 - Güncelleme: 14 Eylül 2017 - 21:12

Dünyada her yıl 30 milyondan fazla kişiyi etkileyen, 5,5-8 milyon kişinin ölümüne yol açtığı hesaplanan, görülme sıklığı her yıl yüzde 8-13 arasında artış gösteren, hastanelerde gerçekleşen her 2-3 ölümden birisinin nedeni olduğu düşünülen sepsis’in, ülkemizin de önemli bir sağlık problemi olduğu Sağlık Bakanlığınca ilk etapta 53 ildeki 100 hastanede eğitim programı düzenlendiği belirtildi.

Sepsis,  vücuttaki  herhangi bir enfeksiyona karşı vücudun aşırı derecede ve hayatı tehdit eden reaksiyonundan kaynaklanan, doku hasarına, organ yetmezliğine ve ölümüne yol açabilecek komplikasyon olarak tanımlanırken en sık akciğer, idrar yolu, karın, cilt ve bağırsak enfeksiyonlarının sepsise neden olduğu kaydedildi.

Sepsisin genç, yaşlı, zengin, fakir, ırk ve cinsiyet ayrımı olmaksızın herkeste görülebildiği, bağışıklık sistemi zayıflamış, 65 yaş üstü ve 1 yaşından daha küçük kişiler ile kronik hastalıkları olanlarda riskin daha yüksek olduğu ifade edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi