Sağlık’ta bilgilendirmeler!

Sağlık'ta bilgilendirmeler!

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü vatandaşları bulaşıcı hastalıklar ve korunma yolları hakkında bilgilendirmeye devam ediyor.

12 Mart 2018 - 05:24

Pazarcık İlçe Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesinde görevli Dr.Çisel Özalp ve Ebe Mesude Karaköy tarafından Pazarcık İmam Hatip Lisesi, Pazarcık METEM, Pazarcık Fen Lisesi ve Pazarcık Yatılı Orta Okulundaki 860 öğrenci ve öğretmene Verem hastalığı etken ve bulaşma yolları, belirtileri,korunma ve tedavi yolları ile ilgili eğitim verildi.

KANSER TARAMA VE ERKEN TEŞHİS

İl Sağlık müdürlüğü Kanseri erken teşhis ile ilgili çalışmalarında ağırlık vermeye devam ediyor. Kanser, dünyada ve ülkemizde ölüm sıralamasında kalp ve damar hastalıklardan sonra ikinci sırada gelen önemli bir toplum sağlığı problemidir. Dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemi olan kanser, toplumlarda önemli bir sosyoekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıp ve zorluklara yol açmaktadır. Bunun yanı sıra kanserin önemli bir kısmının önlenebilir olması bu konuya verilen önemin de giderek artmasına yol açmıştır.

Kanser oluşumunun %90-95’inden çevresel etkenler sorumludur. Kötü beslenme, Sedanter yaşam, tütün kullanımı, alkol kullanımı, güneş ışığının zararlı etkilerine maruz kalma gibi kanser oluşumunda etkisi olan çevresel etkenlerin kontrol altına alınmasıyla kansere yakalanma oranı azalacaktır. Doğru korunma stratejileri ile kanserlerin üçte birini önlemek mümkündür. Dolayısıyla sağlıklı yaşam davranışları ile kansere karşı korunulabilmekte ve tarama programları sayesinde erken teşhis konularak bireylerin yaşam süreleri uzatılabilmektedir.

İl Sağlık Müdürlüğü, Türk Yardımsever Kadınlar Derneği’nin düzenlediği programda; kanser birimi tarafından taranabilir kanserler hakkında bilgi verdi. Taramalar için vatandaşlar KETEM’e (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) davet edildi.

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü tarafından il genelinde yürütülen Ulusal Kanser Tarama Programına desteklerinden dolayı Vali Vahdettin ÖZKAN’nın eşi Dr. Ruhan ÖZKAN ve emeği geçenlere teşekkür edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...