Sahte altın şebekesine suçüstü

Sahte altın şebekesine suçüstü

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Göksun ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri sahte altını gerçek altın gibi kuyumculara bozdurmaya çalışan dolandırıcı şebekesini ilçe merkezinde suçüstü yakaladı.

24 Eylül 2017 - 06:45

Olay 20 Eylül Çarşamba günü saat 13.30'da meydana geldi. İşyerine gelerek altın bozdurmak isteyen bir kadının davranışlarından şüphelenen bir kuyumcu esnafı, polisi aradı. Kuyumcu esnafının sahte altın ihbarını değerlendiren polis ekipleri, ilçe merkezindeki kuyumculara sahte altın bozdurmaya çalışan şüpheli kadını yakalamak için harekete geçti. Kuyumcu esnafından aldığı eşkâl doğrultusunda ara sokaklarda kaybolan şüpheli kadını yakalamak için tüm polis ekipleri alarma geçti. Polis ekipleri aynı zamanda ilçe giriş ve çıkışlarını tutarak seyir halindeki araçlar içinde eşkâle uygun kadını aradı.

Kısa bir süre sonra polis ekipleri tarafından durdurulan 33 plakalı Peugeot marka araç içerisinde şüpheli bayan görülmesi üzerine araçta bulunan tüm şahıslar yakalandı. Araç içerisinde 31 yaşında G.Ö. ve 35 yaşındaki Ş.Ö. isimli iki kadın ile 41 yaşındaki B.S. ve 38 yaşındaki E.E. isimli şahıslar gözaltına alındı. Araçta bulunan çantalarda bir kısmı sahte olduğu değerlendirilen 13 parça halinde 320 gr altın ziynet eşyasına da el konuldu. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulamak üzere Göksun İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülürken; şüpheli şahısların ülke genelinde karışmış olabilecekleri olaylarının tespiti ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Yapılan araştırmada, yakalanan şüpheli kadınlardan birinin 08 Eylül Cuma günü yine aynı ilçe merkezinde bir başka kuyumcuya sahte altın sattığı ve 2 bin 700 TL dolandırdığı ortaya çıktı. O tarihte meydana gelen altın dolandırıcılığı olayı saniye saniye güvenlik kamera görüntülerine yansıdı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x