Sahte Melekler yakalandı

Sahte Melekler yakalandı

Kahramanmaraş’ta birçok iş adamını arayarak; kendilerini Vali, Vali Yardımcısı, Vali sekreteri gibi tanıtan ve şehit ailelerine yardım adı altında para talep eden 6 kişilik dolandırıcılık çetesi Tekirdağ’da yakalandı.

10 Nisan 2017 - 13:34

İŞ ADAMLARINI HEDEF ALIYORLAR

Son zamanlarda iş adamlarını arayarak kendilerini Kahramanmaraş Valisi, Vali Yardımcısı, Vali Özel Kalemi ve Vali sekreteri olarak tanıtan ve şehit ailelerine ev almak için kampanya başlattıkları yalanıyla para talebinde bulunan bir şebeke, polisi alarma geçirdi. İş adamlarının şikâyeti üzerine; Kahramanmaraş Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, suç şebekesine yönelik geniş çaplı operasyon başlattı. Kahramanmaraş Emniyeti, öncelikle esnaf odaları ve iş dünyasıyla ilgili Sivil Toplum Kuruluşları aracılığıyla esnaflara uyarıcı mesaj çekti.

ŞEHİT AİLELERİNİ KULLANIYORLAR

Şebeke üyelerinin aradığı iş adamlarına ulaşan polis ekipleri, iş adamından yardım talebini kabul etmesini ancak para yatırmamasını istedi. Aynı iş adamını arayan şüphelilerden M.A. isimli şahıs; “Ben Vali Yardımcısı… Şehitler Ailelerine Konut Yardım Projesi adı altında 15 tane ev aldık. 16’ncı evi almak için eksiklerimiz var. Ne kadar yardımda bulunabilirsiniz” diye sordu. İş adamı ise “5 bin TL verebilirim” dedi; ama parayı yatırmadı. Paranın yattığını düşünen 2 şüpheli bankaya giderken yakayı ele verdi. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü’nün de dâhil olduğu operasyonda 6kişi gözaltına alındı.

ŞÜPHELİLER MARAŞ’A GETİRİLDİ

Gözaltına alınan 6 şüphelinin telefonlarına ve sim kartlarına el koyan polis ekipleri, şüphelileri operasyonun merkezi olan Kahramanmaraş' a getirdi. Daha önce de benzer yöntemlerle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen ve başını O. K. isimli şahsın çektiği şebekenin başkaları adına açılmış sim kartlar ile unvan gaspı yaparak dolandırıcılık yaptıkları öğrenildi. Başka illerde de aynı yöntemle dolandırıcılık yaptıkları anlaşılan şüphelilerin Muş, Malatya ve Hatay illerinde de benzer şekilde dolandırıcılık olaylarına karışan kişiler olduğu bilgisine ulaşıldı.(HABER: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...