SANKO Okullarında Gaziantep’in Kurtuluşunun 97. yılı kutlandı

SANKO Okullarında Gaziantep’in Kurtuluşunun 97. yılı kutlandı

Gaziantep’in Kurtuluşunun 97’nci yıldönümü, SANKO Okulları’nda da düzenlenen coşkulu törenle kutlandı.

26 Aralık 2018 - 00:53

Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen törene, SANKO Okulları Danışma Kurulu Başkanı Jülide Konukoğlu, Danışma Kurulu Üyesi Murat Güneri, Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, okul yöneticileri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

SANKO Okulları Edebiyat Öğretmeni Murat Öztürk, törende yaptığı konuşmada, Gaziantep Savunmasının, vatan, millet sevgisi ve hür yaşama aşkından başka silahları olmayan "Gazianteplilerin" kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Öztürk, “İşgallere karşı, ‘Müslüman toprağında heç gâvur olur mu?’ diyerek başlayan Anteplinin tepkisi dünyada görülen ender şehir savaşlarından birini oluşturmaktadır. Fransızlara karşı uzun süre direnen şehrin yüzde sekseni tahrip olmuş, evler oturulamayacak hale gelmiştir” diye konuştu.

Direniş süresince halktan 232 bin altın lira toplandığını, şehir esnafının da dükkânlarındaki malları, mücadele için feda ettiklerini anlatan Öztürk, “Meşru haklarını koruma dışında amacı olmayan Antepliler 6317 şehitle, 8000 yapının yerle bir olduğu şehri inatla ve inançla savunarak bir şehrin bir ülkeye karşı onurlu direnişinin destanını yazmışlardı” ifadelerine yer verdi.

Gölge oyunu eşliğinde, Antep’in kurtuluş hikâyesinin türkülerle anlatıldığı muhteşem bir oratoryo ile devam eden tören, halk oyunları ile son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi