SANKO Üniversitesi’ne ziyaret

SANKO Üniversitesi’ne ziyaret

Gaziantep Abdulkadir Konukoğlu Fen Lisesi (AKFEN) 12’inci sınıf öğrencileri, SANKO Üniversitesi’ni ziyaret etti.

01 Mart 2019 - 04:02

Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı, öğrencilerle sohbet ederek, üniversite eğitimi hakkında bilgi paylaştı. Tıp eğitiminin zorlu ve fedakârlık gerektiren bir süreç olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Dağlı, “Bazen evde çocuğunuz ateşler içinde yatarken, siz belki de hiç tanımadığınız bir hastanın tedavisi için hastaneye gitmek zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle de tıp, zorlu ama kutsal bir meslektir” dedi.

“Türkiye’nin yatak kapasitesi tek çatı altında en büyük özel hastanesine sahip olmamız büyük bir avantaj. Öğrencilerimiz bu sayede kendi hastanemizde staj yapma imkanına sahipler” diyen Prof. Dr. Dağlı, öğrencilere meslek seçimi konusunda önerilerde bulundu.

Öğrencileri, mesleklerini seçerken ailelerinin görüşlerine önem vermeleri ve fikirlerini “mutlaka almaları” konusunda uyaran Prof. Dr. Dağlı, “Ancak kendinizi iyi analiz edin, sonuç olarak seveceğiniz ve mutlu olacağınız mesleği tercih edin” çağrısını yaptı.

SANKO Üniversitesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Moleküler Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zafer Çetin ise tıp fakültesindeki eğitim, laboratuvar şartları, fiziki ve teknik donanım konularında bilgiler vererek, “Nadir Hastalıklar” konusuna değindi.

SANKO Üniversitesi’nin burs imkanlarını anlatan Sosyal ve Kurumsal Hizmetler Müdür Vekili Begüm Tekin, üniversitede 21 öğrenci kulübü olduğunu, öğrencilerin sosyal etkinliklerini kulüpler aracılığıyla gerçekleştirdiklerini kaydetti.

SANKOTıp Öğrenci Birliği Genel Sekreteri Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Barış Sofuoğlu ise “Tıp Fakültesi birliğimiz Türkiye’deki 77 Tıp Fakültesi’nde bulunan birliklerden biridir. Kulüp olarak amaçlarımız arasında hem sosyal hem mesleki boyutta beceri kazanmak yer almaktadır” diye konuştu.

28 Şubat Nadir Hastalıklar Farkındalık Günü’nün öneminden ve çalışmalarından bahseden Halk Sağlığı Direktörü Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Emre Ünal, “Nadir Hastalıklarla ilgili bu yılın teması olan yüz boyama etkinliğini gerçekleştirerek, farkındalık yaratmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Araştırma Değişimi Çalışma Kolu Direktörü Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Egeberk Öztaş da birbirinden farklı etkinlikler gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “Önümüzdeki yıl sizleri de SANKO Üniversitesi mensubu olarak aramızda görmekten mutluluk duyarız. Umarım önümüzdeki yıllarda etkinliklerimizi birlikte gerçekleştiririz” temennisinde bulunduktan sonra, öğrencilerle birlikte etkinlik alanında yüz boyaması gerçekleştirdi.

Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Demet Arı Yılmaz’ın simülasyon laboratuvarı hakkında bilgi vererek maket üzerinden öğrencilere kalp sesi dinletmesinin ardından laboratuvarlar gezildi, öğrencilere tanıtım materyalleri verilerek gezi sonlandırıldı.

Ziyarete, AKFEN Müdürü Ahmet Raşit Özbaş, rehber öğretmenler Ömer Açıkgöz, Zekeriya Durmaz ile öğretmenler Ali Sonğur ve Süleyman Koşan da eşlik etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü