Seçimler yaklaşırken kimler vekil adayı olacak?
Reklam

Seçimler yaklaşırken kimler vekil adayı olacak?

24 Haziran’da yapılacak olan seçimler öncesinde Kahramanmaraş’ta milletvekili aday adaylığı için yarışmalar başladı. AK Parti, MHP ve CHP’den çıkarılacak adaylar ise kamuoyunda merak uyandırmaya başladı.

04 Mayıs 2018 - 14:29

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir araya gelmiş ve 2019’da yapılması planlanan seçimlerin 24 Haziran 2018’e çekilmesi kararı alınmıştı. Alınan önemli kararın ardından Kahramanmaraş’ta milletvekili aday adayı olmak isteyenler adaylık başvurusunu yaparken, seçimlerin normal takvim yılında olmasını bekleyen adayların büyük bir çoğunluğunun aday olmaktan vazgeçtiği öğrenildi.

MEVCUT VEKİLLER YENİDEN ADAY

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri olan Mahir Ünal, Veysi Kaynak, Nursel Reyhanlıoğlu, Celalettin Güvenç, Mehmet Uğur Dilipak, Mehmet İlker Çitil ve İmran Kılıç AK Parti’den yeniden Kahramanmaraş Milletvekili olmak için aday adaylık başvurusunu yaptı.

AHMET ÖZDEMİR BAŞVURUSUNU YAPTI!

Seçimlerin erkene alınması sebebiyle istişareleri yeterince edemeyen bazı isimlerin aday adaylığından vazgeçtiği, kendine güvenen ve istişarelerini edip ışık gören isimlerin ise aday adaylığı müracaatında bulunacağı ifade edilirken, AK Parti Kahramanmaraş Eski İl Başkanı Ahmet Özdemir’in milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunu yaptığı öğrenildi. 2015’de Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığına getirilen ve geçtiğimiz aylarda görevini Ömer Oruç Bilal Debgici’ye devreden Özdemir, Kahramanmaraş’taki TBMM’de temsil etmek için milletvekili aday adaylığını yaptı.

AK PARTİ’DE LİSTE KALABALIK

Yaklaşan seçim öncesinde Kahramanmaraş’ta AK Parti’den aday adaylığı başvuru yapan isimlerin oldukça fazla olması dikkatleri çekerken, AK Parti’de adından yine söz ettiren bir isim olan Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör de görevinden istifa ederek aday adaylığı müracaatında bulundu. Bunun yanında AK Parti’den aday adaylığı başvurusu yapan diğer isimler ise şu şekilde: Ali Bürkek, Ahmet Özdemir, Hayrettin Güngör, Cemal Tanrıverdi, Yunus Doğru, Koray Kıraç, Mustafa Taşhan, Ayşe Kılıç, Nadir Yıldırım, Mehmet Sabancı, Ahmet Asım Demirdöğen, Lütfi Sağer, Murathan Gökkaya, Mehmet Cihat Sezal, İsmail Çetin, Yunus Kaan Kısaca, Bahtiyar Murat Aras, Abdullah Kaçmaz, Mehmet Kişioğlu, Ahmet Yener, Ali Osmanoğlu, Oğuzkan Güzel, Süleyman Demir, Bülent Güven, İbrahim Sağlam, Timur Borahan, Elife Aynur Soydan, Yaşar Bozdağ, Nurettin Abacıoğlu, Mehmet Polat, Mehmet Akif Dağlı, Adem Poyraz, Mahmut Arık, Hamit Bülent Eken, Bayram Akdere, Ali Ceyhan, Doç. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu ve Doç. Mustafa Sarıbıyık.

MHP’DE SEFER AYCAN DİKKAT ÇEKİYOR

MHP’de ise birinci sıranın MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan’a verileceği, ikinci sıranın da yine merkezden olacağı öne sürüldü. Fahrettin Oğuz Tor’un bu seçim döneminde aday yapılmaması beklenirken, Ömer Özkan, Fatih Mehmet Ceyhan, Yusuf Temizkan gibi isimlerin MHP’den aday adayı olduğu öğrenildi. MHP Kahramanmaraş teşkilatında aday adayı olacak isimlerin arttırılması düşünülürken, Sefer Aycan gibi partide yetkisi olan bir vekil adayının çıkartılması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

CHP’DEN ÖZTUNÇ İLK SIRADA!

Yaklaşan seçimler öncesinde CHP Kahramanmaraş teşkilatı çalışmalara hız verirken, 24 Haziran’daki seçimlerde Kahramanmaraş’tan en az bir milletvekili çıkarmak isteyen CHP, Partinin etkili isimlerinden PM Üyesi Ali Öztunç’un milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptığını ve parti adına ilk sıradan seçimlere gireceği öğrenildi. Öztunç’un ardından Kahramanmaraş’a vekillik için henüz isim çıkmazken, parti yetkililerinin Ankara’dan önerilecek bir adaya sıcak bakacağı iddia edildi.

İYİ PARTİ KAPALI KUTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Lideri Bahçeli’nin aldığı erken seçim kararının ardından seçimlere girip giremeyeceği merak konusu olan İYİ Parti’de seçimlere girileceği bilgisinin gelmesinin ardından çalışmalara hız verildi. İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı İl Başkanlığından istifa ederek aday adayı olan Dr. Faruk Atlı’dan sonra Türkiye’nin sayılı kalp damar cerrahlarından Bülent Meşe’de aday adaylığını açıkladı.

1 KASIM 2015 GENEL SEÇİMLERİNDE PARTİLER NE KADAR OY ALMIŞTI?

1 Kasım 2015 tarihinde yapılan seçimlerde Kahramanmaraş’ta oyların büyük çoğunluğu AK Parti’ye gitmiş ve 8 vekilin 7’si AK Parti’ye biri ise MHP’ye gitmişti. 7 Haziran 2015’te gerçekleştirilen seçimlerin ardından yaşanan iktidar boşluğunun ardından Kahramanmaraş’taki seçim çalışmalarını oldukça başarılı bir şekilde gerçekleştiren AK Parti, 7 Haziran 2015 aldığı yüzde 61’lik oy oranını 1 Kasım’da yüzde 71, 8’e yükseltmişti. MHP ise, 1 Kasım’da düşüşe maruz kaldı. 7 Haziran 2015’te yüzde 19,9 oy oranına sahip olan MHP, 1 Kasım’daki oranını yüzde 12, 9’a düşürmüştü. CHP ise 7 Haziran 2015’te yapılan seçimlerde aldığı yüzde 8,5’lik oy oranını 1 Kasım’da yapılan seçimlerde oy oranını yüzde 9,5’e yükseltmişti.


YORUMLAR

  • 1 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”