Seıko Optik Türkiye ile ‘Baktığımız yerler yeşerecek’

Seıko Optik Türkiye ile ‘Baktığımız yerler yeşerecek’

Dünyada optik alanında ilk’lere ve en’lere imza atan Seiko Optik, farklı ihtiyaçlara göre kaliteli, fonksiyonel ve teknolojik ürünler geliştirerek tüm görme sorunlarına çözüm oluşturuyor. Camı özenle işleyen, insanlığın hizmetine sunan ve görme yetisine katkı sağlayan Seiko Optik, temel yaklaşımı olan sosyal ve toplumsal duyarlılık ile yine bir ilke imza atarak, ‘Baktığımız Yerler Yeşerecek’ projesi kapsamında TEMA Vakfı iş birliği ile bir hatıra ormanı oluşturuyor ve doğaya şükranlarını sunuyor

25 Mayıs 2018 - 08:23

Tüm dünyada sektörü geliştiren marka olarak öne çıkan ve en eski optik cam üreticisi olan Seiko Optik, 1921 yılında ilk optik cam üretim atölyesini Japonya’da açmıştır. Yüzyıldan uzun bir süredir sektörde çığır açan yeniliklere öncülük eden Seiko Optik, 90’lı yıllarda günümüz teknolojisinin temellerini oluşturan ‘FreeForm’ teknolojisi ile uzak ve yakını tek odaklı progressive camda toplayarak, yüksek miyop numaralar için dünyanın en ince organik camını üreterek sektörde ilk’lere imza atan marka olarak öne çıkmıştır. Bugün Almanya’dan Avrupa’ya, Afrika’dan Yakın Doğu’ya 50’den fazla ülkeye hizmet veren marka, Japonya ve Güney Afrika’dan sonra Türkiye’yi de üretim ağına ekledi.

 

Cama hayat veren toprağa şükranlarımızla…

Cam, M.Ö. 5500 yıllarından itibaren insanlığın kullanımında olan, insanoğlunun bulduğu ve üretime geçirdiği en eski madenlerden biri. Cam, hammaddesi toprakta bulunan silisyum oksit (silis) ile kalsiyum, potasyum, sodyum ve magnezyum gibi metal oksitler olan, maddenin sıvı ile katı arasındaki özgün bir hali. Camı özenle işleyen, insanlığın hizmetine sunan ve görme yetisine katkı sağlayan Seiko Optik Türkiye, ‘Baktığımız Yerler Yeşerecek’ projesi kapsamında TEMA Vakfı iş birliği ile doğaya şükranlarını sunuyor… Gaziantep Nur Dağı’nda 10.000 fidan bağışı ile ‘Seiko Optik Türkiye Hatıra Ormanı’ oluşturuyor. Baktığımız yerlerin hep yeşil kalması için Seiko Optik’ten alınan her cam, geleceğe dikilen bir fidan oluyor. Seiko Optik Türkiye Genel Müdürü Suat Çam, “Marka olarak temel yaklaşımımız fayda ve güven sağlamak üzerine… Toprak bize dolaylı olarak camı veriyor, biz bu cama bilgimizi ve teknolojimizi katıyoruz ve insanlık için bir fayda sağlıyoruz. Göz gibi önemi bir duyumuza cam ile hayat veriyoruz. Ve istedik ki Seiko Optik’ten alınan bir gözlük camı tekrar bir şekilde doğaya dönsün…’’

 

‘Gözümün Değeri’ göz sağlığının korunmasına dikkat çekiyor

Türkiye genelinde bir bilinçlendirme kampanyası başlatan ve farklı projeler ile bir sosyal duyarlılık oluşturmayı hedefleyen Seiko Optik Türkiye, göz sağlığı ve gözlük kullanımı konusuna dikkat çekmeyi amaçlıyor. Topluma direkt ulaşmak için ‘Gözümün Değeri’ projesini hayata geçiren ve ‘Karanlık Oda’ etkinlikleriyle sahaya inen marka, Trabzon ve Antalya’da iki başarılı etkinlik gerçekleştirdi.              

‘Karanlık Oda’ etkinliğini deneyimleyen katılımcılar, dışarıdan bir ses komutunun yardımıyla bir nesneyi bulmaya, görmeden yazı yazmaya ve çok az ışıkta okumaya çalışıyor. ‘Karanlık Oda’ deneyimleri ile karanlık bir alanda en basit gündelik aktiviteleri yapmanın zorlaştığının altını çizen, göz sağlığının önemine, düzenli göz muayenesinin gerekliliğine ve kaliteli gözlük camı kullanımını vurgulayan Seiko Optik, toplumsal bilinçlenmeyi amaçlıyor. Proje kapsamında yıl sonuna kadar Türkiye’nin farklı illerinde göz sağlığının önemine ve bilinçlendirmeye dayalı çalışmalar yürütülmeye devam edilecek.

 

Uzman desteği ile doğru bilgi akışı

Göz sağlığı ve gözlük kullanımı konularında toplum bilinçlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar doğrultusunda Seiko Optik Türkiye Göz Sağlığı Danışmanı Op. Dr. Özgür Gözpınar, görme sorunları, göz hastalıkları ve göz sağlığını koruma yolları gibi konularda bilinçlenmeye yönelik makalelerle toplumun doğru bilgiye ulaşmasını sağlıyor. Op. Dr. Özgür Gözpınar, “Göz sağlığı üzerine doğru bilinen çok yanlış var, bireyler bu konuda yeterli bilgiye sahip değil. Muayene ettiğim bir çok hasta gözünde bir bozukluk olduğunun farkında değil, bozuk görme biçiminden rahatsızlık duymayan ve normal görüşün öyle olduğunu sanan hastalar dahi var. Bunlar gözlük kullanmaya başladıklarında aradaki farkı ayırt edebiliyorlar. Özellikle ebeveynleri bu konuya daha bilinçli yaklaşmaları konusunda uyarmak istiyorum. Göz sağlığının okul başarısı üzerinde çok büyük etkileri var, okul çağındaki her çocuk 6 ayda bir düzenli göz muayenesinden geçirilmeli’ dedi.

 

Seiko Optik, Türkiye’de büyüyor

Kaliteli ham madde kullanımı ve ileri mercek teknolojisi ile kullanıcılarına mükemmel bir görüş deneyimi yaşatan Seiko Optik, Türkiye’de 6.000 optik mağazanın yaklaşık 700’ünde yer alıyor.  İstanbul, Ankara ve İzmir’de lojistik merkezleri bulunan ve Türkiye’de her yıl ortalama %80 büyüyen marka,  2020 hedefini %10 pazar payı ile 1.200 mağazada yer almak olarak belirledi. Seiko Optik Türkiye, üretim yatırımlarına ek olarak daha kaliteli hizmet, hızlı servis ve satış sonrası hizmetlerde müşteri memnuniyetini artırmak amacıyla Bursa, Antalya ve Samsun’da yeni lojistik merkezler kurarak, Türkiye’nin her noktasına en hızlı şekilde ulaşmayı hedefliyor.

                 

Türkiye’de gözlük kullanım oranı Avrupa’nın çok gerisinde

Göz muayenesi konusunda toplumsal bilincin henüz oturmadığını ifade eden Seiko Optik Türkiye Genel Müdürü Suat Çam, görme bozukluklarının yaşam konforunu olumsuz etkilemesinin yanı sıra vücutta hissedilen birçok rahatsızlığın da temelini oluşturabileceğini ifade etti.  “Gelişmiş ülkelerde gözlük kullanım oranı %65-80 arasında değişirken bu oran Türkiye’de %20 seviyelerinde ve yaklaşık 15 milyon gözlük kullanıcısı var. Türkiye’de göz muayenesi yeterince önemsenmemekle birlikte, kullanıcıların büyük bir bölümü de bilinçli değil. Kullanıcılar gözlük kullanmaya başladıktan sonra muayeneyi gerekli görmüyor ancak gözlüklerin zaman geçtikçe değiştirilmesi gerekebiliyor. Göz sağlığı için 6 ayda 1 muayene olunması önemli. Avrupa ortalamasına baktığımızda gözlük değişim aralığının 2 yılda bir olduğunu görüyoruz. Türkiye’de bu Aralık 3-4 yıl” dedi. Gözlük seçiminin önemli bir iş olduğuna vurgu yapan Çam, “kaliteli cam tercihinin yanı sıra yaşam tarzına ve kullanım alanlarına göre cam tercihlerinin belirlenmesi gerekiyor. Yine Avrupa’ya baktığımızda bir kişinin farklı kullanım amaçlarına göre 3-4 adet gözlüğü olduğunu görüyoruz. Öncelikle göz muayenesinin önemsenmesi ve bilincinin oluşması önemli” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x