Selçuk Kaban Gollü Başladı

Selçuk Kaban Gollü Başladı

Amedspor deplasmanda karşılaştığı Mersin İY'yi gol yağmuruna tuttu ve karşılaşmada 2 golü Kahramanmaraşspor’dan ayrılarak Amadspor ile anlaşan Selçuk kaban Kayıt etti.

29 Ağustos 2017 - 23:49 - Güncelleme: 30 Ağustos 2017 - 21:10

TFF 2'nci Ligi Kımızı Grup’ta geçtiğimiz sezon play-offta son anda bir üst lige çıkamayan Amedspor sezonun ilk karşılaşmasına muhteşem bir başlangıç yaptı. Yeşil Kırmızılı ekip Mersin'de adete gol şov yaparak rakibini bozguna uğrattı. Karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 Amedspor'un üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarı rakibini bunaltan Amedspor karşılaşmayı 7-0 kazandı. Karşılaşmanın golleri: 33 Şahin Şafakoğlu, 45, 62, 64 Timur Kosavalı,75 Deniz Naki, 79, 83 Selçuk Kaban kayıt etti. Kahramanmaraşspor’da Geçen sezon iki defa kadro dışı bırakılan ve bu sezon takıma geleceği ifade edilen ama bir türlü istikrar sağlanamayan Selçuk Kaban Amedspor ile anlaşmıştı. Kahramanmaraşspor'da geçen sezon kadro dışı bırakılan ve sezon öncesi ise gündeme gelerek Selçuk’un takıma döndüğü ifade edilmesinin ardından Selçuk Kaban, hakkında flaş gelişme yaşanması ile Selçuk Kaban ile teknik heyetin raporu doğrultusunda yollar ayrılmıştı. Kendisine takım bulunması istenilen tecrübeli futbolcu TFF 2. Lig Kırmızı Grup Takımlarından Amed Sportif Faaliyetler ile anlaşıp çalışmalarına başlamıştı. Geçen sezon Kahramanmaraşspor forması giyen ve Almanya Bundesliga Ligi takımlarından F.C. Köln altyapısından yetişen ve Balıkesirspor, Tepecikspor da da forma giyen Selçuk Kaban yeni sezonda Diyarbekir temsilcisi Amed sportif Faaliyetler kulübünde ilk maçına çıktı. İlk maçı olan Mersin İdmanyurdu maçında görev yapan deneyimli futbolcu Kaban 79 ve 83’te gol bularak yeni takımında gollü sezona başlangıç yaptı. Geçtiğimiz sezon play-offta son anda bir üst lige çıkamayan Amed Sportif, sezonun ilk maçında Mersin İdmanyurdu sahasında adeta gol olup, rakip kaleye yağdı. Amed Sportif'un golcüleri rakip kalenin filelerini tam 7 kez havalandırarak, sahadan 7-0 gibi farklı bir skorla galip ayrıldı. Farklı skorun yaşandığı mücadelenin 79'uncu dakikada Timur’un kestiği topla ceza alanı içinde buluşan Selçuk’un vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla gitti: 0-6. Selçuk Kaban yeni takımında ilk golünü bu şekilde atarken 83'üncü dakikada kazandığı topla ceza alanına sokulan Selçuk’un yerden sert şutunda top ağlarla buluşarak takımını 7-0 öne geçiren golü atarken kendisi de sezona gollü başlamış oldu. Amedspor forması ile 2 gole imza attı.   

AMEDSPOR SEZONU YASAKLARLA AÇTI

Spor Toto 2.lig de mücadele eden Amedspor’un sezonun ilk maçında deplasmanda Mersin İdman Yurdu İle oynayacağı müsabakaya seyirci yasağı gelmesi ile Amedspor taraftarı isyan etti. 

Geçen sezon bu anlamda rekor kırarak neredeyse tüm deplasmanlarda yasak ile karşılaşan Diyarbakır temsilcisi yine bir maça kendi seyircisinden mahrum çıktı. Birçok organizasyon ile maça akın edecek olan Amedspor sevenleri bu karar sonrası yıkıldı ve “Bu kentin sahibi yok mu? Neden hep yasaklar bize mahsus” diye tepkilerini dile getirdiler.  Bu arada, İl Spor Güvenlik Kurulu'nca bir hafta önce Amed Sportif taraftarının maça alınmaması kararı alınmıştı. Ancak yaklaşık 150 kişilik Amed Sportif taraftarı, bilet alıp Mersin taraftarlarının yan tarafındaki tribünde yerini aldı. Amed Sportif taraftarları tazahürat yapınca statta görevli çevik kuvvet polisleri tarafından dışarı çıkarıldı.

MERSİNDE İGRENÇ SALDIRI

TFF 2. lig kırmızı grupta oynanan Mersin İdmanyurdu- Amed Sportif karşılaşmasında sahaya giren bir taraftar, serbest vuruş hazırlığı yapan konuk takım futbolcusu Deniz Naki'ye saldırdı. Naki'nin üzerine atlayıp yumruk atan Mersin taraftarı gözaltına alındı. Naki, saldırgan hakkında şikayetçi olmazken, "İyi ki saldırganı sırtım dönük olduğu için görmedim, görsem, kendimi savunacaktım ve kırmızı kart görecektim, ilk defa sahada bir saldırıya uğruyorum" dedi. Karşılaşmanın 26'ıncı dakikasında konuk takım, ceza sahasına yakın bir noktadan serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Deniz Naki, bu sırada sahaya giren bir Mersin İdmanyurdu taraftarının saldırısına uğradı.

MERSİN TARAFTARININ SALDIRISI

Naki'nin üzerine atlayıp yumruk attığı taraftara, önce sahadaki futbolcular, ardından özel güvenlik görevlileri müdahale etti. Özel güvenlik tarafından etkisiz hale getirilen taraftar, polise teslim edildi. Deniz Naki yara almazken, 5 dakikalık aranın ardından maç kaldığı yerden devam etti.

NAKİ ŞİKAYETÇİ OLMADI

Amedsporlu Futbolcu Naki, yaşadıklarını anlattı. Naki, Sırtı ev sahibi takımın taraftarına dönük olarak serbest atış atışı hazırlığı yaparken saldırıya uğradığını belirterek, şöyle dedi:

 

"Saldırgan sırt ve boynuma yumruk vurup yeri yere düşürünceye kadar kendisini görmedim. Sırtım ona dönüktü ve görme imkanım yoktu. Ancak, iyi ki saldırganı görmemişim, eğer görmüş olsaydım kendimi savunacaktım ve büyük ihtimal ile kırmızı kart görecektim. Maçtan sonra polis soyunma odasına geldi ve bana şikayetçi olup olmayacağımı sordu. Ben şikayetçi olmayacağımı söyledim, kimi kime şikayet edeceğim, bir şey çıkmayacaktı." Türkiye'de daha önce Gençlerbirliği başta olmak üzere 3.5 yıldan futbol oynadığını ve daha önce Gençlerbirliği'nde oynarken Kobani olayları sırasında sosyal medyada paylaştığı bir mesaj nedeniyle idman çıkışı saldırıya uğradığını söyleyen Deniz Naki, şöyle dedi:

İLKEZ SALDIRIYA UĞRUYORUM

"Ama saha içinde ilk kez saldırıya uğruyorum. Daha önce başımdan geçen davalar ve hakkında açılan soruşturmalar bir yana saha içerisinde bir saldırı ile ilk kez karşı karşıya kaldım. Saldırganın elinde bıçak ve kesici alet te olabilirdi Allah korusun. Görüntüleri izlediğimde birer metre aralıklarla çok sayıda polisin arasında o saldırgan nasıl sahaya girdi şaşırıyor insan. Son olarak maçtan bir hafta önce bana ait olmayan bir hesaptan yapılan paylaşım ve bunun üzerine gözaltına alınıp hedef gösterilmem üzerine bu olayın yaşandığını düşünüyorum." Amed Sportif'li Deniz Naki, saldırı nedeniyle boynunda ve sırtında ağrı bulunduğunu ekledi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...