Şengül: 15 Temmuz En Kanlısıydı

Şengül: 15 Temmuz En Kanlısıydı

Milyonlarca Türk’ün dünyaya demokrasi dersi verdiği 15 Temmuz’un yıl dönümünde açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, en kanlı girişim olması nedeniyle 15 Temmuz’un diğer darbe ve kalkışmalardan farklı olduğunu söyledi.

17 Temmuz 2017 - 12:37

Şengül, “15 Temmuz, Türkiye Demokrasisi açısından, tarihe not düşülmesi gereken önemli bir dönemeçtir. Cumhuriyet tarihi boyunca demokrasimiz müteakip dönemlerde kesintiye uğramış, siyaset kurumu ve Sivil toplum büyük bedeller ödemiştir” dedi.

15 Temmuz’u demokrasi tarihinin en kanlı darbe girişimi olarak nitelendiren Başkan Şengül, şöyle konuştu: “15 Temmuz darbe girişimini diğer darbelerden ayırt eden faktörler; en hain darbe girişimi olmasıdır. Adeta Türk Silahlı Kuvvetlerimizin şanlı üniformasını üstüne giymiş bir grup teröristin, asker, polis demeden kadın, çocuk ve sivil vatandaş demeden gözleri dönmüşçesine herkesin üzerine silah sıkarak, bombalar yağdırmak suretiyle girişimde bulunduğu, demokrasi tarihimizin en kanlı darbe girişimidir. Ne var ki; böylesine içimize sızmış hain teröristlere rağmen, üniformasını şanı ve şerefi ile giyen cumhuriyetimizin gerçek sahipleri, subay, astsubay ve polislerimiz  ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ diyerek darbeye karşı durmuş; yüce Türk milletinin tek yürek olduğu zaman neleri yapabileceğini 15 Temmuzda tüm dünyaya göstermiştir.”

80 milyon insanın tek yürek olduğu gecede halkın sokaklara çıkarak darbeyi püskürttüğünü ifade eden Şengül, “Demokrasi tarihimize altın harflerle geçen 15 Temmuz’un en büyük kahramanları hiç kuşkusuz 249 şehidimizdir ve gazilerimizdir. Demokrasi uğruna gözünü kırpmadan ölüme giden şehitlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine ve milletimize bir kez daha başsağlığı diliyorum. 15 Temmuz Darbe girişimcilerini bir kez daha lanetliyorum. Yaşasın demokrasi, yaşasın milletimiz, yaşasın cumhuriyetimiz” ifadelerine yer verdi. (HABER: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...