Şengül Meydan Okudu: Millet kongre görsün!

Şengül Meydan Okudu: Millet kongre görsün!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, tüm Kahramanmaraşlıları 30 Aralık’ta yapılacak olan CHP İl Kongresi’ne davet ederek; “. Demokratik bir seçim, kongre nasıl yapılır, nasıl bir şölene dönüştürülür hemşerilerimi buraya davet ediyorum” dedi.

14 Aralık 2017 - 02:43

Şengül, CHP Dulkadiroğlu kongresi sonrası dün parti binasında ilçe yönetiminin tanıtımında konuştu. CHP Kahramanmaraş ilçe kongrelerinin 10 Aralık itibariyle tamamlandığını belirten Başkan Şengül, “Tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimize bir çağrı yapmak istiyorum. Kahramanmaraşlı hemşerilerimiz hangi partiye oy vermiş olursa olsun ayın 30’unda Necip Fazıl Kültür Merkezine gelip bir Cumhuriyet Halk Partisi kongresi nasıl yapılıyor, bunu izlemesini istiyorum. Çünkü orda bulunmak, onu izlemek düşüncelerin değişmesi için söylemiyorum. Demokratik bir seçim, kongre nasıl yapılır, nasıl bir şölene dönüştürülür hemşerilerimi buraya davet ediyorum” dedi.

CHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ejder İşlek’in kongrede başkan seçilmesinin ardından hızlı bir şekilde çalışmaya başladığını ifade eden Şengül, İşlek için arı benzetmesinde bulunarak şunları söyledi: “İlçe başkanımız seçildiği bugünden itibaren tabiri yerindeyse arı gibi koşturuyor. Yönetim kuruluda aynı azimle çalışıyor.”

Şengül, şöyle devam etti: “Bugün yönetim kurulu tanıtım toplantısındayız ve İnsanın aklına gelince bazı şeyleri söylemeden edemiyor. Son günlerde adeta Siyaseti germe anlayışı içerisinde, Gerilim siyasetinden iktidar partisi tüm seçim dönemlerinde bunu görüyoruz, yaşıyoruz, hissediyoruz. Yine bir seçim arifesinde devlet intikam alır mı? Devlet intikamcı olur mu? Asla olmayacağını hepimiz biliyoruz ama hiç yoktan Türkiye’nin en başarılı belediye başkanlarına yönelik operasyonlar çekiliyor. Bunun adı siyasi operasyondur. Bunun adı Kemal Kılıçdaroğlu’nun resmi belgeleri ortaya koyarak, birilerinin suç işlediğini ifade etmesi üzerine Cumhuriyet Halk partisine yönelik yapılan operasyondu. Biz siyaseti germek istemiyoruz. Bizim elimizde de belgelerimiz var. Bizde gerekli şeyleri söylediğimiz zaman ülkemize de özelliklede Kahramanmaraş’a zarar verir. Onun için Bir şeyleri saklamak yerine üzerine gidin.” AK Parti hükümetinin tebrik edilecek tek yönünün sosyal yardımlar olduğunu bildiren Şengül, “Sosyal yardımı ihtiyacı olan vatandaşa dağıtıyorlar helal olsun. Ama daha fazlasını yapsınlar ben buna alkış tutarım. Ama öbür yandan dönüşümü olmayan yatırımlarla bu ülke hızla uçuruma sürükleniyor. İnşaat sektörü Türkiye’de büyümeyi sağlar fakat ölü yatırımdır, geri dönüşü olmayan bir yatırımdır. Yatırımlarınız bu yönde oldu ama müteahhitler kan ağlıyor. Fabrika bacaları tütmüyor. Üretimin olmadığı yerde de ekonominin ayaklar altı olmasından doğal bir şey olamaz. 15 Temmuz gibi hain bir darbe yaşadık belki bununda etkisi vardır ama o darbeden öncede iktidar partisi dış politikada sınıfta kalmıştır” değerlendirmelerinde bulundu.

İŞLEK: 2019 CHP’NİN İKTİDAR YILI OLACAK!

Yönetiminin tanıtım toplantısında açılış konuşması yapan CHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ejder İşlek, yeni yönetimiyle sıkılmadık el bırakmayana kadar çalışacaklarını dile getirerek 2019 yılının CHP için iktidar yılı olacağını söyledi.

İşlek, “Yönetim Kurulumuzu tanıtmak istiyorum. İlçe başkanı Ejder İşlek, Yönetim Kurulu üyelerimiz; Alaadin Sapkıran, Ayşe Gül Taş, Cuma Akpınar, Erdoğan Doğan, Gülfıdan Direk, Hanifi Bayır, Haydar Altuımpek, Hüseyin Narlı, Hüseyin Sertdağ, Hüsnü Sezer, Kemal Keleşer, Kemal Özsönmez, Mürüvet Büyükciğer, Ramazan Yolaçan, Sonay Azsarı ve Şükran Büyükşahin. Açıklanan bu listede adları geçen 17 arkadaşımızın istisnasız tamamı, çevresinde örnek, sevilip sayılan, saygı duyulan kişilikler olup, Parti politikalarını özümsemiş, bilgili, inançlı, disiplinli ve kararlı bir ekip olarak, mücadelenin ön cephesinde yerlerini almışlardır. Böyle bir ekibe başkanlık etmekten duyduğum memnuniyeti açıkça ifade etmeliyim. Değerli yol arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyor, çıktığımız hizmet yolunda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

HA İLÇE BAŞKANI HA CEPHE KOMUTANI

Siyasi partilerdeki ilçe başkanlıklarının, savaşlarda cephe komutanlıklarıyla eşdeğer olduğunu kaydeden İşlek, şu açıklamalarda bulundu: “Savaşların bütün yükü cephe komutanlarının omuzlarındadır. Zaferler onların cesaretlerinde, kararlılıklarında, disiplinlerinde ve inançlarında tecelli eder. Zafer gerektiğinde ölmeyi göze alan iradenindir. Bizlerin bu ruh, bu inanç ve kararlılıkla mücadele edeceğimizden ve aldığımız görevi başarıyla tamamlayacağımızdan kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Dulkadiroğlu ilçemizin dört bir tarafında mahalle mahalle, belde belde, sokak sokak çalışacağız. Çalmadık kapı girmedik ev, sıkmadık el bırakmayacağız. Kadın Kollarımızla Gençlik Kollarımızla gece gündüz demeden mücadele edeceğiz. Oylarımızı iki yılda iki katına çıkaracağız. Belediye meclislerinde olacağız. Millet Vekillerimiz olacak. Ve 2019 yılı Cumhuriyet Halk Partisinin iktidar yılı olacak. Bu bir temenni değil apaçık bir olgu.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi