Sevilay’ın kolları değil kanatları var

Sevilay’ın kolları değil kanatları var

Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu imam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Engelliler Yüzme Avrupa Şampiyonu Sevilay Öztürk’e Okul Müdürü İsmail Direk tarafından ödül yağmuruna tutuldu.

21 Ekim 2017 - 15:16

Kahramanmaraş Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencisi Sevilay Öztürk isimli öğrenci Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası S5 kategorisinde birinci oldu. Engelliler Yüzme Avrupa Şampiyonu Doğuştan engelli olan Sevilay Öztürk, henüz 14 yaşında ve büyük hayallere sahip. Azmi ve gayreti sayesinde de hayallerine ulaşacağından oldukça emin. Öztürk'ün en büyük hayali ise 2020 Olimpiyatları'na katılıp birincilik kürsüsüne çıkmak. Bülent ve Hülya Öztürk çiftinin ilk çocuğu olan ve iki kolu olmadan dünyaya gelen Sevilay Öztürk'ün hayatı, 7 yıl önce bir hastane odasında tesadüfen karşılaştığı milli yüzücü Beytullah Eroğlu'nu tanımasıyla değişti. Tıpkı kendisi gibi iki kolu olmayan Eroğlu gibi yüzmeye karar veren Sevilay Öztürk, önce yüzmeyi öğrendi ardından da katıldığı şampiyona ve yarışmalarda derece elde etmeye başladı. Eğitim gördüğü Kahramanmaraş Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencisi Sevilay Öztürk, yüzücülükte gösterdiği başarılarıyla Tüm Türkiye’yi kendine hayran bırakırken Okul Müdürü İsmail Direk Okul Bahçesinde özel bir törenle Ödüllendirdi. Okul Bahçesinde tüm Okul Öğrencileri karşısında başarısından dolayı Cumhuriyet Altını Hediye eden ve madalyasını takdim eden Okul Müdürü İsmail Direk, Sevilay Kızımız bizim gurur kaynağımızdır, bizim altınımızdır” dedi. 

 

“O BİZİM ALTIN’IMIZ”

Okul Bahçesinde gerçekleştirilen törende Konu hakkında kısa bir açıklama yapan Okul Müdürü İsmail Direk, “Okulumuz Avrupa Şampiyonu olan Sevilay Öztürk’e engelli olmasına rağmen tüm engelleri yıkarak, asıl engelin beyinde olduğunun şuurunu bize yaşattığı için kendisine teşekkür ediyorum. Daha büyük hediyelere laik olduğunu düşünüyoruz. O Bizim Gururumuz, O Bizim Altınımız, o bizim en değerli varlığımızdır. İnşallah dünya şampiyonluğunda da kendini göreceğiz, bundan ümidimiz var. Bize böyle bir örnek verdiği için rabbimize şükrediyoruz. Buna benzer öğrencilerimiz inşallah engelsiz olarak dünya şampiyonu olan öğrencileri çıkartmak gayretindeyiz. Öğrencimizde ailesine emeği geçen tüm kişilere teşekkür ediyoruz Allah razı olsun diyoruz, tebrik ediyoruz kendisini” ifadelerini kullandı.  

 

"İNSAN İSTERSE HER ŞEYİ BAŞARIR"

Kolları olmadan hayata sımsıkı sarılmayı başaran, arkadaşlarından kopmayıp onlarla birlikte oyunlar oynayan ve engeline rağmen hayata tutunan Sevilay Öztürk, bugünlere gelmenin kolay olmadığını ve çok çalıştığını söyledi. En büyük hayalinin, olimpiyatlara katılmak ve birincilik kürsüsüne çıkarak bayrağımızı dalgalandırmak olduğunu ifade eden Öztürk, "Yüzmeye 7 yaşında başladım. Küçükken sudan çok korkuyordum ama büyüyünce insan alışıyor. Suya girince kendimi özgür hissediyor ve mutlu oluyorum, kafamdaki her şey dağılıyor. Rio'ya gittiğimde sadece kazanmaya odaklanmıştım. İnsan isterse her şeyi başarır. Benim engelli olan herkes dışarıya çıkıp da ortama katılsın, spor yapsınlar, basketbol oynasınlar, yüzmeye gitsinler. Her şeyi yapabilirler. Benim en büyük hayalim, olimpiyatlara katılmak ve birincilik kürsüne çıkarak bayrağımızı dalgalandırmak” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...