Seyyar satıcıları evinize sokmayın

Seyyar satıcıları evinize sokmayın

Kahramanmaraş Asayiş Şubeye bağlı Hırsızlık Şube dedektifleri 2 yılda şehre giriş yapmaya yeltenen 54 kadın grubunu durdurarak incelemeye aldıktan sonra tekrar memleketlerine gönderdi. Yine iki yıllık süreç içerisinde ise 312 kadın hırsız hakkında işlem yapan dedektifler 30 kişiye adliyeye sevk etti.

05 Ekim 2017 - 19:19

Kahramanmaraş Asayiş şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık Büro amirliği Kahramanmaraş’ta kadın hırsızlara göz açtırmıyor. Seyyar satıcı kılığında apartmanlara veya evlere gelen kadın hırsızlar önce zile basıyor, kapıyı açan olursa eşya almalarını öneriyor ya da dileniyor, kapıyı açan olmazsa ise yanlarındaki getirdikleri plastik kart ve aletlerle kapıyı zorluyor.

Son yıllarda hırsızlık yapmak için toplu taşıma ve öze araçlarla çevre illerden gelen kadın hırsızların önü ekipler tarafından kontrol noktalarında çevriliyor. İncelemeye alan kadınların birçoğunun hırsızlık suçlarından sabıkası olurken, polisler tarafından şüpheli ve sabıkası olan kadınlar yeniden memleketlerine gönderiliyor.

Özellikle Osmaniye’den gelerek polis noktalarından giren kadınlar ise Kahramanmaraş merkezde gözlerine kestirdikleri evleri hedeflerini koyuyor. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yılın her günü vatandaşları hırsızlara karşı uyarıyor. Polis; “Çoğu insanımız kısa süreli de olsa evden ayrıldığında kapıyı sadece çekiyor. Oysa kapının kesinlikle anahtar ile kilitlenmesi lazım. Genellikle bohçacı görünümlü bayanlar, sözde kapıda satış yapan veya dilenen kişiler, bu süsü vererek hedef dairenin kapısına kadar geliyor. Zile basan bu kişiler,  evden ses gelmeyince yanlarında getirdikleri plastik kartla kapı dilini düşürüp eve giriyor. Kapı kilitli olsa vazgeçip başka hedefe yöneliyorlar.” Dedi.

Hırsızlık bürosu dedektifleri Kahramanmaraşlı vatandaşlarının can ve mal güvenliğini sağlamak için 24 saat nöbet tutuyor. Polis son iki yılda kontrol noktalarında yakalanan 2 ila 5 kişiden oluşan 54 kadın grubunu şehre almadı. Son iki yılda ise 312 hırsızlık şüphelisi kadını inceledi. Yaklaşık 30 kişiye adli işlem yaptırdı. Polis mahallelerinde veya çevrelerinde dilenci yada bohçacı kılığında gelen kadınları polis ihbar hattına bildirmelerini istedi.

Hırsızlık Bürosu Dedektifleri yine dün iş başında olan 3 kişilik kadın hırsızlık çetesini kıs kıvrak yakaladı. Kahramanmaraş’ta yine bir evin kapısını zorladıkları tespit edilen 3 hırsız bayan vatandaşların ihbarı ile yakalandı. Onikişubat ilçesinde ihbarın geldiği bölgeyi ablukaya alan dedektifler, eşkâl üzerine 3 saati geçen aramada dilenci ve bohçacı görünümünde 3 kadın hırsızı gözaltına aldı. Sorgulanmak üzere emniyete getirilen U.Y. (32), İ. B. (26) ve S. B. ( 23)’nin üst aramasında hırsızlık olaylarında daire kapısı açmakta kullanılan 1 adet metal aparat ve 1 adet plastik kart ele geçirildi. Üç hırsızın sorgulanması sonucu Mimar Sinan Mahallesinde bir ikametin kapısını zorladıkları ortaya çıktı.

Polis bir kere daha uyardı; “kapınızı kapatmak kilitlemek anlamında değil, kapınızın kilidini mutlaka çevirin”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Kişi Yaralandı
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını...