Siyasi bir parti değil kutlu bir davanın temsilcileriyiz

Siyasi bir parti değil kutlu bir davanın temsilcileriyiz

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığına tekrar adaylığını açıklayan İl Başkanı Süleyman Öner; “; Milliyetçi Türkiye’yi kurmak, 2023 lider ülke Türkiye’yi kurmaktır. Bugün ayrımız gayrımız olmayacak, bugün hep birlikte olacağız, çünkü biz siyasi bir partiden öte kutlu bir davanın temsilcileriyiz.” Dedi.

20 Mayıs 2017 - 23:20

MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Öner, İl Başkanlığına adaylığını açıklama günü olarak hem Cuma günü hem de 19 Mayıs gününü seçti. Öner, adaylık açıklamasının başında 19 Mayıs’ın önemine vurgu yaptı. 19 Mayıs gününün Türkiye Cumhuriyeti devletinde ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti.

 

DAHA FALA VEKİL ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

İl Başkanlığı binasında kalabalık bir parti gurubuyla adaylığını tekrar açıklayan İl Başkanı Süleyman Öner, il başkanı olarak seçildiği 25 Ocak 2015 tarihinden bu yana gelişen olayları özetledi. Öner şöyle konuştu; “Yönetim olarak, 25 Ocak 2015 tarihinde bu kutlu davanın bayrağını teslim almıştık. O günden bugüne çok kısa olarak bir bilgilendirme vermek istiyorum; 15 Ocaktan sonra 21 Mart’ta büyük kurultayımızı yapmıştık. Büyük kurultayımıza tüm ilçelerimizle birlikte katılım sağlamıştık. Bundan sonra 7 Haziran seçimlerinde uzun süredir, bazen hiç çıkmayan bazen de 1 vekille temsil edildiğimiz TBMM’ye değerli dava arkadaşlarımız ve aziz hemşerilerimin büyük gayret ve çalışmaları sonucunda iki milletvekili göndermiştik. Hükümet kurma olmayınca 1 Kasım seçimleri gerçekleşti ve üzülerek söylüyorum o seçimde milletvekili sayımız 1’e düştü. Buradan söz veriyorum; birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak daha fazla dava arkadaşlarımızın TBMM’ye gönderilmesi için de hep birlikte gayret edeceğiz.

 

15 TEMMUZ’DA MİLLETİMİZDEN VE DEVLETİMİZDEN YANA OLDUK

Daha sonraki süreçte 15 Temmuz hadisesini yaşadık. O gün bizde Ankara’daydık. Gece 22.13 sıralarında her zaman için; ‘önce ülkem ve milletim’ diyen liderimiz Sayın Devlet Bahçeli bir açıklama yaptı. ‘Bu bir kalkışma hareketidir, bu kesinlikle kabul edilemez, biz Türk Milletinin ve hükümetinin yanındayız’ diyerek ilk kıvılcımı verdi. Bizde teşkilat olarak Kahramanmaraş’ta dahil Türk milletin bütün fertleri hiçbir siyasi bir ayrım gözetmeksizin, ülkenin birliği ve beraberliği için, bu toprakların işgal edilmemesi için ve Türk Milletinin bekası için hep birlikte bu kalkışmaya ‘dur’ dedik ve başarılı olduk.

 

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİN ÖNÜNÜ BİZ AÇTIK

Daha sonrasında da bir referandum sürece yaşadık. 82 Anayasası Kenan Evren tarafından yapılan bir darbe anayasasıdır. Bu anayasa da zaman zaman değişiklikler olsa da en önemli değişiklikler 18 Madde halinde 16 Nisan’da gerçekleşti. Bu değişiklik süreçlerinde özellikle 2007-2009-2010 ve 2011 yıllarında siyasi partilerin birliktelikleriyle zaman zaman komisyonlar oluşturuldu. Oluşan komisyonlarda özellikle Anayasa’nın değiştirilemez ilk dört maddesiyle ilgili bazı siyasi partilerden teklifler geldi. Türklüğün kaldırılması, eyalet sistemi gibi istekler geldi ve başaramayınca komisyondan ayrıldılar.

Biz 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde MHP’nin kırmızıçizgilerinden biri olan ilk dört maddenin daha da sağlam bir vaziyette Anayasa’da yer alması için 18 Madde’nin değişim sürecini ilk gündeme getirerek üzerine düşeni yapmıştır. Mecliste oylama neticesinde oylama sonucunda Türk Milletinin önüne getirmiştir. Milletimiz de bunu ‘evet’le onaylamıştır.

DÜNDE SÖYLEMİŞTİK, BUGÜNDE SÖYLÜYORUZ YARINDA SÖYLEYECEĞİZ

Dünde söylemiştik bugünde söylüyoruz; bu değişikliği Türk devletinin ve Türk milletinin bekası için bunları yaptık. Ne herhangi bir şahsa, ne de herhangi bir siyasi partiye üstünlük sağlamak için yapmadık. MHP olarak dün ilkemiz, sözlerimiz neyse bugün de aynıdır, yarında aynıdır. Biz 48 yıllık bir dava hareketiyiz.

 

İSTİRAŞE SONUCUNDA TEKRAR ADAYIM

Özellikle 16 Nisan’dan sonra Türkiye konjonktürüne bakınca partimizde buna dahil, olmayan bir ganimeti paylaşmak için kuyruğa girenler, düne kadar aleyhimizde söz söyleyenler, aleyhimize çalışanlar, akıllarınca bizleri zora sokmak ve köşeye sıkıştırmak istediler. Ne 7 Haziran, ne 1 Kasım ne de referandum seçimlerinde partimizin kapısını çalmayanlar içeriye girmeyenler bugün karşımızda değişik tedbiratlar yapmaktadırlar. Fitne fesat kazanını da karıştırmaktan da haz almaktadırlar. ‘Kulun bir hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı var’ dedik, kutlu geçmişimizin rehberliği ile değerli dava arkadaşlarımızla Türk milletine hizmet etmeye devam etmek için tekrar MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığına aday olmaya arkadaşlarımızla istişare ederek karar verdik.

Ecdatımızın hayır duasını alabilmek için, ülkücü idarenin iktidarı için, şehitlerimizin aziz duasına layık olabilmek için mücadelemize devam edeceğiz. Türklüğün bekasını, Türk milletinin birlik ve dayanışma ruhunun ebedi olması için her şeyi de göze alacağız.

 

BİZİM SİYASET ANLAYIŞIMIZ BELLİ

Bizim siyaset anlayışımız, kısa vadeli ve ucuz kişisel çıkarların dirsek dirseğe yarıştığı bir koşu parkuru değildir. Duruma göre şekilden şekle kılıktan kılığa giren durmadan kostüm değiştirenlerin ve nabza göre şerbet verenlerin tiyatro sahnesi de değildir. Dün söylediğini bugün yalanlayan, bugün söylediğini de yarın unutacak olanların çıkar kapısı da hiç değildir. Önümüzdeki dönem ve süreçte kutuplaşma yerine kucaklaşacağız, kavga yerine konuşarak anlaşacağız, kaynama yerine kaynaşacağız, içe kapanma yerine dışa açılacağız. Hareketten bir vesile ile ayrı düşmüş, gönlü üç hilalde kalmış her arkadaşımızı da MHP çatısı altında toplamak için büyük mücalede edeceğiz. Siyaseten de Kahramanmaraş’ın tamamını kucaklayacağız.

 

BUGÜN BİR OLMA VE DİRİ OLMA GÜNÜDÜR

Bugün küçük hesaplar günü değil, gün birlik günü, bir olma günü, diri olma günüdür. Gün; Başbuğumuzun da, Liderimiz Bahçeli’nin de söylediği gibi; Milliyetçi Türkiye’yi kurmak, 2023 lider ülke Türkiye’yi kurmaktır. Bugün ayrımız gayrımız olmayacak, bugün hep birlikte olacağız, çünkü biz siyasi bir partiden öte kutlu bir davanın temsilcileriyiz. Biz bunu yapmazsak, bu dava için canını, malını, kanını veren, taş medreselerde çürüyen her dava arkadaşım bizden hesap soracaktır ve biz bu sorumluluğu taşıyamayız.”

25 Ocak 2015 tarihindeki kongrede ellerini havaya kaldırarak Cenab-ı Allah’a yakardığını hatırlatan Öner; “Milliyetçi Ülkücü harekete Kahramanmaraş’ta bir Bozkurt gibi önderlik edemeyeceksek rabbim bunu bize nasip etmesin demiştim. Aynısını yine tekrarlayacağım. Bana verdiğiniz emaneti, Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in söylediği gibi bu üç hilal bayrağı ne lekelettim, ne yere düşürdüm, ne de kirlettim, sizde buna şahitsiniz” diyerek sözlerini bitirdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x