Son çağrı: Bir daha yapılmayacak!

Son çağrı: Bir daha yapılmayacak!

Bakan Ağbal: Yeniden yapılandırm başvuruları haziran sonu bitiyor. Bir daha yapılandırma kanunu olmayacak.

21 Haziran 2017 - 03:00

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamuya olan borçları yapılandıran 7020 sayılı kanun için başvuruların haziran sonunda bittiğini belirterek, vatandaşlara başvuruları son güne bırakmamaları çağrısında bulundu. Kanunun esasen 1 Temmuz 2016-31 Mart 2017 tarihlerinde ödenmemiş kamu alacaklarını yapılandırmak amacıyla çıkarıldığını belirten Ağbal, şöyle devam etti:

 

10 milyon mükellef

"Ancak daha önceki yapılandırma kanunlarına hiç müracaat etmemiş vatandaşlarımız da borçları için başvuruda bulunabilecek." Ağbal, yaklaşık 10 milyon mükellefin söz konusu kanun çerçevesinde borcunu yapılandırma imkanına kavuşacağına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

 

Borç ve cezalar

"Tüm vergiler, vergi cezaları, gecikme zamları ve faizleri yeniden yapılandırma kapsamında bulunacak. Trafik, askerlik, seçim, nüfus para cezaları, karayollarında usulsüz geçişler nedeniyle kesilen para cezaları, öğrencilerin öğrenim kredisi borçları, ecrimisiller de kanun kapsamında yapılandırılabilecek. Prim borçları da yapılandırılabilecek."

 

Vergi daireleri 24.00'e kadar açık

Ağbal, şunları kaydetti: "Haziran sonunda başvurular bitmiş olacak. 10 gün var. Bu hafta boyunca cuma günü mesai bitimine kadar müracaatlarını yapsınlar. Araya bayram tatili giriyor. Hafta sonu, arife günü, bayramda vergi dairelerimiz, posta idareleri açık olmayacak. Bayram sonrası çarşamba, perşembe ve cuma günü gece saat 24.00'e kadar vergi daireleri açık olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...
Başkan Görgel: “Konut ve İş Yerleri Etaplar Halinde Hak Sahiplerine Teslim Edilecek”
Başkan Görgel: “Konut ve İş Yerleri Etaplar Halinde Hak...