Sonuç ne olursa olsun hırs yapmaya gerek yok
Reklam

Sonuç ne olursa olsun hırs yapmaya gerek yok

MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Öner, 21 Mayıs’ta tamamlanıp YSK’ya yapılan itiraz sonucu yeniden yapılmasına karar verilen İl kongresiyle ilgili Bugün Gazetesine konuştu; “Kongremizi birlik ve beraberlik içerisinde tamamlamayı temenni ediyorum. Kongrenin sonucu ne olursa olsun, hırs yapmaya gerek yok, kazanan MHP olacaktır, Kahramanmaraş olacaktır” dedi.

08 Temmuz 2017 - 18:40

YSK’ya yapılan itiraz sonucu iptal edilen, 21 Mayıs 2017 tarihinde Süleyman Öner’in 9 farkla kazandığı MHP Kahramanmaraş İl Kongresi, 9 Temmuz 2017 Pazar günü tekrarlanıyor. Siyasi konuşmaların olmayacağı ve sadece oy kullanma işleminin olacağı kongreyle ilgili Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesine konuşan MHP İl Başkanı Süleyman Öner, 21 Mayıs’ta 41 İl coşkulu bir şekilde kongrelerini tamamlarken, Kahramanmaraş’ın itirazla gerek sosyal gerek yerel ve ulusal medyaya yansımasından dolayı üzüntü duyduklarını belirtti.

Öner; ““41. Yılımızda ’41 kere maşallah’ denilen bir dönemde itiraz edilmesi bizi üzdü. Ancak her şeyde bir hayır vardır, bazen insanların aşırı hırsları, delegasyona karşı tutum ve davranışları dava arkadaşlarımız arasında da olumlu karşılanmıyor.” Dedi.

 

KONGREDE 472 DELEGE OY KULLANACAK

Seçimlere yapılan itiraz nedenini de hatırlatan Öner şöyle konuştu; “Sonuçlara itiraz yapılan Yüksek Seçim Kurulu tarafından İl kongresinde kayıtlı 627 delegenin bir kısmının tüzükte belirtilen 3 aylık seçme ve seçilme hakkını doldurmadığı, birkaç tane başka partilere üye, birkaç tane de partimize üyeliği olmadığı tespit edildi. Aradaki farkın da az olmasından dolayı sonucu etkileyici bir neden olduğu gerekçesiyle itiraz kabul olmuştu. Bundan sonra ikinci bir itiraza mahal vermemek için YSK yetkilileri, oy kullanan ve kullanacak tüm delegasyonun tamamını istediler ve değerlendirdiler. Bu değerlendirme neticesinde oy kullanma hakkına sahip olmayanları düşürdüler ve 472 kişilik bir delegasyon listesi oluşturuldu.”

 

DELEGELER ÜYE FAKAT OY KULLANMALARI İÇİN 3 AYLIK KIDEM GEREKİYOR

Kongrenin ardından kamuoyunda oy kullanan bazı delegelerin partiye hiç üye olmadığı yönünde bir algı oluşturulmaya çalışıldığını da belirten Öner, olayın iç yüzünü şu şekilde anlattı; “kongremizde oy kullanan delegasyonumuzun çok büyük bir çoğunluğu üye, fakat kongrede oy kullanmaları için tüzüğümüze göre 3 ay üyelik kıdemi gerekiyor. Oy kullanan delegasyonumuzun bir kısmı 3 aylık süreyi doldurmadığı için itiraza neden oldu.  Bilindiği üzere ilçe kongrelerimizi 18-30 Nisan tarihleri arasında yaptık, il kongremizi ise Haziran ayı ile Kasım ayı arasında yapılacaktı. Genel Başkanımızın talimatları doğrultusunda il kongremiz 21 Mayıs’a alınınca delege listemizi detaylı bir şekilde inceleme fırsatı bulamadığımız gibi bazı delegelerimiz ise 3 aylık süreyi dolduramadı. Göksun, Türkoğlu ve Pazarcık ilçelerimize yeni atamalar yapıldı, diğer aday arkadaşlarımız da bu ilçelerin atandığını ve dolayısıyla süreyi doldurmadığını biliyordu. 9 Temmuz’da yapılacak kongremizde bu ilçelerimizin delegeleri de oy kullanacak. Eğer kongremiz normal süresinde yani Haziran ve Kasım aralığında yapılmış olsaydı birçok delegemiz hem 3 aylık süreyi dolduracaktı hem de delege listemizi daha iyi inceleme zamanımız olacaktı.” Dedi.

 

41. YILIMIZDA BU İTİRAZ BİZLERİ ÜZDÜ

21 Mayıs’ta MHP’nin 41 ilde kongrelerini coşku içerisinde tamamlarken, Kahramanmaraş’ın bu itirazdan dolayı gerek sosyal medyada gerek yerel ve ulusal medyada gündeme gelmesine üzüldüklerini belirten Öner; “41. Yılımızda ’41 kere maşallah’ denilen bir dönemde itiraz edilmesi bizi üzdü. Ancak her şeyde bir hayır vardır, bazen insanların aşırı hırsları, delegasyona karşı tutum ve davranışları dava arkadaşlarımız arasında da olumlu karşılanmıyor.

Ramazan Bayramında birlik ve beraberliğimizi yansıtacak şekilde, tüm teşkilatlarımız, ülkü ocaklarımız ve ilçelerimize diğer aday arkadaşla bayramlaşma ziyaretlerinde bulunduk. İnşallah kongre sürecinin ardından da bu birlik ve beraberliğin devam etmesini arzu ediyoruz.

 

ÖZELLİKLE BU SÜREÇTE BİRBİRİMİZE KENETLENMELİYİZ

Özellikle son birkaç yıldır, ne kadar terör örgütü varsa Türk devletine ve milletine karşı saldırılarına devam ediyorlar, provokasyonlarını sürdürüyorlar. Bu süreçte Türk milletinin tüm fertlerinin birlik ve beraberlik içerisinde olması şarttır. Özellikle de Türk milletinin içerisinden çıkan MHP’nin, üç hilale gönül vermiş arkadaşlarımızın bu birlikteliği daha da sıklaştırması gerekir. İnşallah bizde bu birlikteliğin temeline harç koymaya devam edeceğiz. Kahramanmaraş’ta barış, huzur, sevgi ve saygının daha da pekişmesi için üzerimize düşeni yapacağız.

 

HİZMET MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ

Kongrede aday arkadaşlardan Mustafa Akpınar aday olmayacağını açıkladı. İki adaylı bir seçim olacak, üç hilali kim daha iyi temsil edecekse, bu birlikteliği kim daha iyi sağlayacaksa Cenab-ı Allah ona nasip etsin. Başbuğumuzun söylediği gibi bayrağı lekeletmedik, yere düşürmedik, seçimlerde başarılı sonuçlar aldık. İnşallah kongre sonucunda da bayrak bize temsil edilirse bayrağımızı en üst yerde dalgalanması için, davamıza gönül vermiş arkadaşlarımız ve hemşerilerimizle mücadelemize devam edeceğiz.

9 Temmuz 2017 tarihinde kongremiz Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde gerçekleşecek. Siyasi konuşmalar olmayacak, yönetim kurulu faaliyet raporları ibra edilmeyecek, sadece oy kullanma işlemi olacak. Oy kullanma işlemi ise 08’de başlayacak 17.00’da sona erecek” dedi.

 

DAHA FARKLI KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUM

İlçe gezilerinde de kendileri ve yönetimine büyük bir teveccüh olduğunu da belirten MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Öner daha önceki seçimdeki farktan daha farklı olarak bayrağı kendilerine teslim edileceğine inandığını dile getirerek, kongreyi barış, huzur, birlik ve beraberlik içerisinde tamamlanmasını temenni etti.

Delegasyona da seslenen Öner, hiç kimsenin etkisi altında kalmadan kendi hür iradelerini sandığa yansıtacağına inandığını belirterek, “bu bir bayrak yarışıdır, bunu hırs yapmaya gerek yok, insanların kalbini kırmaya meydan vermemek lazım. Netice itibarıyla da aday arkadaşa başarılar diliyorum, kazanan MHP olacaktır, Kahramanmaraş olacaktır” diye konuştu

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x