Sosyal medya platformları boykot edilecek!
Reklam

Sosyal medya platformları boykot edilecek!

Mark Zuckerberg’in veri skandalıyla ilgili ifade vereceği 11 Nisan’da Facebook, WhatsApp ve Instagram bir gün süreyle boykot edilecek. Operation Faceblock adıyla başlatılan girişim tarafından organize edilen boykot veri gizliliğine dikkat çekmek için yapılacak.

10 Nisan 2018 - 03:31

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, veri gizliliği konusunda 11 Nisan’da tanıklık edecek. Aynı gün Operation Faceblock adıyla bir girişim başlatılarak Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi uygulamalar boykot edilecek. Protestolar Cambridge Analytica skandalından etkilenen 87 milyon kullanıcı için 24 saat boyunca sürecek. Kullanıcıların rızası olmadan kişisel verilerin kullanımı, 2011 yılında FTC'nin Facebook ile imzaladığı bir kararnameyi ihlal ediyor.

Milliyet’te yer alan habere göre; Faceblock Operasyonu sözcüsü Laura Ullman, boykotun sosyal medya ağına, grubun veri gizliliği konusunda "güçlü bir mesaj" göndereceğini söyledi. Skandalın bir sonucu olarak Ullman, boykotta yer almayı planlayan pek çok kişi olduğunu, ancak Facebook'u ve diğer uygulamaları kurumsal şemsiyesi altında kullanmayı sevdiğini belirtti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x