Spor Eğitmeni Futbol Sertifika Programı Saha Çalışmaları...
Reklam

Spor Eğitmeni Futbol Sertifika Programı Saha Çalışmaları Tamamlandı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde "Halk Eğitim Kursları" adı altında Kahramanmaraş’ta ve birçok ilde açılan futbol branşına yönelik yaygın eğitim kursları düzenlendi.

20 Temmuz 2017 - 14:32

Spor eğitmenleri tarafından açılan futbol kurslarının güncel bilgiler ve donanımlar dahilinde standartlaştırılması amacıyla Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Futbol Federasyonu arasında işbirliği sağlandı. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Futbol Federasyonu arasında sağlanan işbirliği çerçevesinde spor eğitmenlerine yönelik düzenlenen HESEFSP'nin (Halk Eğitim Spor Eğitmeni Futbol Sertifika Programı) saha çalışmaları tamamlandı.

 Nisan ve Mayıs aylarında alınan başvurular çerçevesinde antrenörlere ve beden eğitimi öğretmenlerine ücretsiz yaş gruplarına yönelik temel futbol eğitimi verildi.

 TÜFAD Genel Merkezi ve İl Başkanlıklarının desteği ile TFF Antrenör Eğitimcileri tarafından aktarılan saha uygulamaları yaş gruplarına ve içeriklerine göre güncellenen çocuk futbolu eğitimlerini içeriyordu. 45 merkezde gerçekleştirilen eğitimlere 3161 antrenör ve beden eğitimi öğretmeni katıldı. 

 Pratik eğitimleri tamamlanan çocuk futboluna özgü çalışmaların teorik eğitimleri uzaktan eğitim yöntemiyle katılımcılara ulaştırılacak. Teorik eğitimleri tamamlayacak kursiyerler Halk Eğitim Spor Eğitmeni Futbol 1. ve 2. Kademe Sertifikalarını almaya hak kazanarak önümüzdeki dönemlerde Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü üzerinden Halk Eğitim Futbol Kursu açma yetkisine sahip olacaklar. Katılım esnasında kursiyerlerin TFF Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdikleri e-mail adreslerine, kullanıcı adı ve şifreleri 17 Temmuz 2017 tarihine kadar gönderilecek. Katılımcıların egitim.tff.org adresindeki Eğitim Yönetim Sistemi üzerinden kendilerine sunulan eğitimi de eksiksiz bir şekilde 31 Ağustos 2017 tarihine kadar tamamlamaları gerekiyor. (HABER: İLKER YİYEN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x