Tam bir kanser düşmanı: Domates

Tam bir kanser düşmanı: Domates

Saymakla bitmeyen faydaları olan domatesin kansere neden olan serbest radikallerin oluşumu ile mücadele ediyor.

10 Ağustos 2017 - 16:19

Birçok yemeklerin içerisine konularak büyük bir lezzetle yenilen domatesin birçok hastalığa derman olduğu biliniyor. Domatesi düzenli olarak tüketmek, kanser, diyabet ve kalp hastalığı riskini düşürüyor.

Domates bunun yanında uyku, kas hareketi, öğrenme ve hafıza ile ilgili sorunları gidermesine ve hücre yapısının yenilenmesine yardım ediyor.

İşte domatesin yararları:

Depresyonla mücadele ediyor: Son yılların en yaygın hastalıklarından biri olan ve yer yer intihara kadar giden depresyondan kurtulmak için domatesin düzenli olarak tüketilmesi önem arz ediyor. Düzenli olarak domates tüketimi, sinir sistemi üzerinde faydalı etkiler oluşturur, bünyenin depresyon ve stresten kaynaklanabilecek rahatsızlıklara yakalanma riskini azaltır.

Kanserin düşmanı: İçerisinde bulundurduğu C vitamini ve güçlü antioksidanlar bulunduran domates, kansere neden olduğu bilinen serbest radikallerin oluşumunu engeller ve radikallerin oluşmaması için savaş açar.

Kalp dostu: Domates lif, potasyum, C vitamini ve kolin içerdiği için kalp sağlığına ciddi katkıda bulunur. Domates, önemli derecede antioksidan içerdiği için kanı temizlediği ve damarların tıkanmasına izin vermediği kanıtlanmıştır. Bu özelliği sayesinde kalp sağlığını da dolaylı olarak korumaktadır.

Böbrek sağlığını koruyor: Domates, böbreklerde idrar sökmeye yararken, ücutta biriken üre asidi ve ürat tuzlarını eriterek idrarla dışarı atıyor. Domates ayrıca vücutta biriken zararla suları da vücuttan kovuyor.

Zararlı güneş ışınlarından koruyor: Güneşin zararlı UV (ultraviyole) ışınlarına karşı da savaşan bir sebze olan domates, yaz aylarında yendiği zaman zararlı ışınlara karşı çok faydalıdır. Güneş ışınlarına alerjisi olan, güneş ışınlarından çabuk etkilenen insanların yaz aylarında bu bitkiyi yemesinde yarar vardır.

Zayıflamak için birebir: Spor yapanlar vücutta vitamin ve mineral eksikliği çekmemesi için domatesi sıkça ama düzenli olarak tüketmesi gerekiyor. Çok düşük kaloriye sahip olan domates, vücudun su ihtiyacını kısa süre içerisinde kapatır, hem de tokluk hissini uzun süre muhafaza eder.

Saçları koruyor: Domatesin A vitamini bakımından zengin olması saç bakımı için önemli sebzelerden biri olmasını sağlamaktadır. A vitamini saç köklerini güçlendirirken saça doğal bir parlaklık verir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...