Tanıtım etkinliği devam edecek

Tanıtım etkinliği devam edecek

Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivalinin ardından Kahramanmaraş, tanıtımda dev bir program daha düzenledi. Büyükşehir Belediyesi ile Rem Fuar öncülüğünde düzenlenen Ankara’daki tanıtım günlerinde Kahramanmaraş resitali yaşandı.

29 Eylül 2017 - 14:11

Kahramanmaraş tanıtım atağında rekor kırmaya devam ediyor. Geçen hafta dondurma ve kültür sanat festivali ile tüm gözleri üzerine çeken Kahramanmaraş bu kez yöresel ürünlerini ve tarihi mekanlarını Ankaralıların beğenisine sundu.

Ankara Atatürk Kültür Merkezinde 4 gün sürecek tanıtım günleri dün gerçekleştirilen görkemli törenle açıldı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mehteren Takımının gösterisiyle açılan tanıtım günleri fuar etkinliğine Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken gibi önemli isimler de katıldı.

Açılış töreninde konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ı her yönüyle tanıtmada kararlı olduklarını söyleyerek tüm misafirleri Kahramanmaraş’a davet etti. Selamlama konuşması yapan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ın ardından kürsüye gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Abdurrahim Karakoç’tan şiir okuyarak başladığı konuşmasında Maraş’ın kurtuluş mücadelesindeki yerini örnek vererek kahramanlığına dikkat çekti. Destici; “Kahramanmaraş’ın kurtuluş savaşında da ne büyük rol oynadığı şiir dizelerinde de vardır. Bu tür organizasyonlar hem o ilin tanıtılmasına hem de birlik ve beraberliğin ve kardeşliğin geliştirilmesini büyük katkı sağlamaktadır.” Dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ise şiirin başkentinden Türkiye’nin başkentine geldiklerini dile getirerek Kahramanmaraş’a ait olmaktan gurur duyduklarını söyledi. Ünal; “Kahramanmaraş istikrarın şehridir. Bağımsızlık ne demek bunu çok iyi bilenlerin şehridir. Bi içeride tanıtacağımız ürünlerimizden önce cesaretimizle, yüreğimizle biliniriz.” Dedi.

“Farklı inançların, düşüncelerin hep beraber yaşayabildiği yerin adıdır Kahramanmaraş” diyen Ünal Kahramanmaraş’ın ruhuna her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Kahramanmaraş yöresine ait halk oyunları ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Seğmenler Halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin Dulkadiroğlu döneminde saraya giden gelinlerin kıyafetlerini tasarladığı mini bir defile gerçekleştirildi. Daha sonra ise dondurma şovu ile misafirler büyülendi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından standı gezen misafirler, yöresel ürünlere yoğun ilgi gösterdi. Kahramanmaraş’ta dün başlayan tanıtım etkinliğinin 4 gün boyunca Ankaralıların ilgisine sunulduğu bildirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...