Tapu sorununa neşter Güvenç’ten geldi

Tapu sorununa neşter Güvenç'ten geldi

40 yıllık kronikleşmiş soruna İçişleri Komisyon Başkanı Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç neşter vurdu. Hazine arazisi üzerine ev yapıp tapusu olmayan, elektrik, su ve doğalgaz abonelik sıkıntısı yaşayan vatandaşların imdadına Güvenç yetişti.

07 Nisan 2017 - 21:00 - Güncelleme: 09 Nisan 2017 - 07:36

Mart ayı içerisinde Abdulhamithan Mahallesindeki bir ev toplantısında gündeme gelen hazine arazisi üzerinde ev yapıp tapusu olmayan vatandaşların sorunlarıyla ilgileneceği sözünü veren İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Milli Emlak Genel Müdürlüğü Proje Daire Başkanı Mükremin Karaca, Kahramanmaraş Defterdarı Mehmet Çoban, Kahramanmaraş Milli Emlak Müdürü Aydın Menek ve sorunu olan mahalle muhtarlarıyla konuyu masaya yatırdı.

Dün, Kahramanmaraş Defterdarlık Binası toplantı salonunda Genel Müdürlükten gelen Daire Başkanı Mükremin Karaca ile muhtarlar bir araya gelerek, sorunlarına çözüm yolu aradı.

 

SORUNU GÜNDEME GETİRECEĞİMİZİ SÖYLEMİŞTİK VE GETİRDİK

Tapu sorunun yaşandığı mahalle muhtarlarının da bulunduğu toplantıda konuşan İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç  şöyle konuştu; “Uzun süredir şehrimizin bazı bölgelerinde hazine arazilerinin üzerinde evleri bulunan vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için toplandık.  Ziyaretlerimizde bu konunun bize intikal etmesi sonrasında Milli Emlak Genel Müdürlüğünde daire başkanı Mükremin Karaca Bey’i Ankara’da ziyaret etmiş, neler yapabilirizi konuşmuştuk. Daire başkanımızda bizzat yerine gelip inceleme yapacağını söylemişti ve bugün toplandık.

 

BU ARTIK TÜRKİYE’NİN SORUNU

İki gündür daire başkanımız burada, hem bu tür sorunu olan vatandaşlarımızla hem de muhtarlarımızla görüşecek. Türkiye’nin imar, iskan ve mülkiyet sorunları maalesef var. Kadastro çalışmalarını yapmada geciken bir ülke olduğumuz için vatandaşlarımız kendine uygun bulduğu yerlere konut yapmış, mülkiyet ve imar konularını hiç düşünmemiş. Bu sorun 40-50 yıllık bir sorun ve sadece Kahramanmaraş’ta değil, Türkiye’nin her yerinde yaşanan genel bir sorun.

 

ABONELİK SIKINTISI ÇEKMEYECEKLER

Bu sorunun bize dönüşü çok yönlü oldu, bir yandan 40 yıldır üzerinde oturan vatandaşların oturdukları yerin kendi malları olmadığını biliyorlar ve üzülüyorlar ve oturdukları alanları bedel karşılığı almaktan rahatsızlar. Diğer yandan da imar ve iskan olmadığı için elektrik, su, doğalgaz aboneliği almakta sıkıntı çekiyorlar. Dolayısıyla bu sorun şahsi sorun olmaktan çıkmış, Türkiye’nin sorunu konumundadır.

 

İNSANLARIMIZ OTURDUKLARI YERDE HUZURLU OLSUNLAR İSTİYORUZ

Milli Emlak Genel Müdürlüğümüz uzun zamandır yoğun çaba içerisinde olduğunu, bunları çözmek için yasal düzenlemeler yapılması için gayret sarfettiğini biliyoruz. Muhtarlarımızı dinleyecek daire başkanımız buradan yeni çözümlerle ilgili çok daha donanımlı olarak Ankara’ya dönecek ve inşallah bu sorunu çözeceğiz. İnsanların kendi oturduğu yerde kendini rahat etmemesi kabul edilebilir bir konu değil.  Hükümetimizin, Maliye Bakanlığımızın, Milli Emlak Genel Müdürlüğümüzün önümüzdeki dönemin en önemli gündeminin bu konu olacağını düşünüyorum.

 

HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİSİNİ KULLANANLARA MÜJDE

Burada bir de vatandaşlarımıza müjde vermek istiyorum; 6292 sayılı kanun kapsamında hazineye ait tarım arazilerinin kullanıcılarına rayiç bedelin yarısına satışında il genelinde çok önemli mesafeler alındı. Hazineye ait tarım arazilerini kullanan vatandaşlarımız rayiç bedelin yarısını ödeyerek tapularını alma işlemleri 7 Eylül 2017 tarihine kadar uzatılmıştır. Hazineye ait arazileri tarım arazisi olarak kullanan hemşerilerimiz 7 Eylül tarihine kadar başvurup tapularını alabilirler.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...