Tarihçi Yazar Mehmet Işık, Kitap Fuarını Yorumladı!

Tarihçi Yazar Mehmet Işık, Kitap Fuarını Yorumladı!

Teşkilat Serisi ile okurlarının kalbinde taht kuran, Türkiye’nin Derin Tarihi, Son Türkmen, Çanakkale 1915, Vatan Sevdalısı Atatürk, Bizans’ta Çanlar Sustu, Türklerin Kültür Kökeni, Osmanlı Tarihi, Ölüm Uykusu, Cihan Fatihi ve Sultan II. Abdülhamit gibi kitapların yazarı ve Kahramanmaraş Akdeniz Gazeteciler Cemiyeti Üyesi Tarihçi Yazar Mehmet Işık, Uluslararası Kahramanmaraş 5. Kitap ve Kültür Fuarını yorumladı.

17 Ekim 2018 - 04:06

Kitap ve Kültür Fuarının biraz durgun olduğunu söyleyen Tarihçi Yazar Mehmet ışık: “durgun olmasının bazı sebepleri var. Bunların başında günümüzde ciddi bir ekonomik sıkıntılar var. İkincisi; okullardan gelen öğrencilerin taşınması gerekiyordu. Bu kimin görevi onu bilmiyorum ama öğretmen arkadaşlarıma eleştirim var. Çocukları dondurma, şeker ya da çikolata fabrikasını gezdirip çikolata tattırmamaya benziyor. Öğrencilerine daha önceden bununla ilgili hazırlık yaptırtmaları, kumbaralarında birikim yapmalarını ve kitap fuarına gittiklerinde kitap almalarını sağlamalıydılar. İşte bizim çocuklarımız geldiler fuarın renkli, cıvıl cıvıl kitaplarını gördüler ama kitap alamadılar” dedi.

4 yıl olduğu gibi bu yılda Kahramanmaraş Müftülüğü yine kendine yakışanı yaptı diyen Işık: “Kitap fuarı Perşembe günü açıldı. Cuma günü hutbede Kitap Fuarının duyurusunu yapmadı. Özellikle takip ettim. Neden bunu söylüyorum, çünkü; bizim milletimiz mütedeyyindir yani dindardır. Hiç bir şey olamasa Cuma namazını aksatmazlar, mutlaka giderler. Müftülüğümüz Cuma namazında bu duyuruyu yapmalıydı. Bizim dinimizin ilk ayeti ‘Oku’. Emir bu ama siz Cuma hutbesinde bunu duyurmuyorsunuz. Bu organizasyon sadece büyükşehir belediyemizin değil tüm Kahramanmaraş’ımızın” ifadelerini kullandı.

Fuar alanının havalandırılmasında sıkıntıların olduğunu da ifade eden Işık: “Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a sorduk. Sayın Başkan Erkoç, 500 bin kişilik yeni bir alan inşa edeceklerini bize söyledi. Tabi bunlar teknik konular. Bunlar çözülür. Tabi bu dev organizasyonu gerçekleştiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Buraya dünya markalarını getirmek gerçekten çok emek istiyor. Bu yüzden Sayın Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç beye ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Çocuklar içinde yazdığı kitapların olduğunu dile getiren Tarihçi Yazar Mehmet Işık: “10 yaşında bir okurum benim standıma gelse, yalvarsa dahi ben ona Osmanlı tarihi kitabımı imzalamıyorum. Bu yaştaki okurlarımız için, Çanakkale, Sarıkamış ve Son Türkmen kitaplarımı imzalıyorum. Bayan okuyucularımız için Mihrime Sultan, Kösem Sultan kitaplarımı imzalıyorum. Diyorum ki siz bunu okuyun. Bir hanım sultan hayatı okuyun ki sizlerde kendi eviniz içerisinde bir hanım sultansınız, başımızın tacısınız. Gençlerimize, yetişkin erkeklerimize diyoruz ki siz mutlaka Teşkilat Serisini okuyun, Enver Paşa’yı, Abdülhamit’i, Fatih Sultan Mehmet’i bilin. Öte taraftan yakın dönemde Turgut Özal’ı da bilin, Süleyman Demirel’i de bilin, Devlet Bahçeli’yi de bilin, Recep Tayyip Erdoğan’ın da bilin. Burada yaşlılarımıza da sesleniyorum, geçenlerde de söyledim. Dedemden öğrendim Cumhuriyet’in tanımını, dedemden öğrendim Mustafa Kemal’i ilk önce. Dedemden öğrendim Karacaoğlan’ı, Aşık Veysel’i, Mevlana’yı. Bu dünya 3 gündü: çocukken geçirdiniz bir gününü, gençken, olgunken geçirdiğiniz bir gündü, geriye bir gününüz kaldı. Eğer arkanızdan ese bırakmak istiyorsanız torunlarınıza güzel kitaplar hediye edin, onlarla oturup kitap okuyun” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x