TARSİM bilgilendirme toplantısı yapıldı

TARSİM bilgilendirme toplantısı yapıldı

İlimizde, İl Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, TARSİM Malatya Mehmet Ali Doğan, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, Muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

01 Şubat 2018 - 04:19

Tarsim Bilgilendirme Toplantısı Açılış konuşmasını yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu; Tarım her zaman risklerin olduğu bir sektör, biz üstü açık bir fabrika gibi her türlü risklerle karşı karşıyayız bu nedenle bu riskleri minimize etmek için 2005 yılında tarım sigortaları kanunu yayınlandı. Tarım sigortaları havuzu her geçen gün genişledi ve bugün geldiği noktaya ulaştı, şuan her üründe yaptıracağınız sigortanın %50 kısmı prim bedelinin devletimiz tarafından karşılanıyor bu çok büyük bir avantaj bu siz değerli çiftçilerimize önemli avantaj sağlıyor dedi.

TARSİM Malatya Bölge Müdürü Mehmet Ali Doğan, Daha önce Kahramanmaraş’ın birkaç ilçesinde bilgilendirme ve tanıtım toplantıları yaptıklarını belirten Doğan, bugünde Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün organize ettiği bilgilendirme toplantısı için kahramanmaraştayız siz değerli üreticilerimizin doğal afetlerden korunması ve risklerden etkilenmemesi için siz değerli üreticilerimize, Tarım sigortaları hakkında bilgiler vereceğiz dedi.

Tarım sektörü, dünya nüfusu açısından taşıdığı kritik önemin yanı sıra ekonomik, sosyal, siyasal, teknolojik ve kişisel risklerden yüksek düzeyde etkilenen, son derece hassas bir faaliyet sahası olarak kendine özgü bir yapıya sahiptir. Bu açıdan bakıldığında, tarımın insanlığın beslenmesindeki fonksiyonunu etkili bir şekilde yerine getirmesi tarımsal üretimi tehdit eden risklerin yönetimiyle doğrudan ilişkilidir. Bu nedenle, gelişmiş ülkeler, uyguladıkları çeşitli korumacılık politikaları, "Risk Yönetim Programları" ve bu programlar içerisinde önemli bir yer alan; "Tarım Sigortaları Uygulamaları" ile risk paylaşımını ve transferlerini gerçekleştirmektedirler. Ülkemizde de tarım sektörünü tehdit eden risklerin teminat altına alınabilmesi amacıyla bir sigorta mekanizmasının devreye sokulması düşünülmüş ve bu amaçla 14/06/2005 tarihli 5363 Sayılı "Tarım Sigortaları Kanunu" çıkarılmıştır.

Tarım sigortaları kanunu ile amaçlanan tarım sigortalarının tanıtılması yaygınlaştırılmasının sağlanması ile üreticilerin doğal afetlerden ve diğer oluşabilecek risklerden korunması hedeflenmektedir.

İlimizde çiftçilerimizin tarım sigortaları hakkında bilgilendirilmesi ve tarım sigortalarına teşvik edilmesi amacıyla üreticilerimizin yoğun katılımı ile TARSİM sigortaları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...