Taşı toprağı altın oldu
Reklam

Taşı toprağı altın oldu

Dulkadiroğlu Bölgesini kentin cazibe merkezi haline getirecek kamu külliyesinin ihalesi 27 gün sonra yapılıyor. Külliyeyinin aldığı son şekli dün meclis üyeleri ve basın mensuplarına tanıtan Belediye Başkanı Okay, yer tesliminin ardından 1 yıl içerisinde binaların tamamlanacağını söyledi.

02 Mart 2017 - 15:49

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, göreve başlar başlamaz söylediği ‘Dulkadiroğlu’nun taşı toprağı altın olacak’ vaadinin bugün gerçek olduğunu, külliye bölgesindeki arazilerin değerlerinin çok yükseldiğine dikkat çekti.

Başkan Okay, içerisinde Dulkadiroğlu Belediye Binası, Meclis Salonu, Riyaset Makam Binası, İlçe Emniyet, Nüfus, Tarım Müdürlüğü ve sosyal tesislerin bulunduğu kamu külleyesinin rantabl şekilde hizmet verebilmesi için geniş yol düzenlemelerinden trafik akışına kadar her şeyin planlandığını belirtti.

27 gün sonra ihaleye çıkacakları kamu külliyesinin 1 yıl içerisinde tamamlanacağını ve yer tesliminden itibaren 1 yıl sonra yeni binalarına taşınmayı hedeflediklerini de dile getiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay; “Külliyemizin yapılacağı 59 dönüm alanı oluştururken belediyemizden hiçbir bedel çıkmadı, gönüllülük esasına göre imar uygulamasıyla elde ettik. Seçim sürecinde hemşerilerimize verdiğimiz en önemli sözümüzdü; biz kamu külliyesi yapacağız kamu hizmetlerinin tamamını aynı bölgeden sizlere sunacağız. Bu bölgede de kamu hizmetlerinden kaynaklanan bir sinerji oluşacak. Bu sinerji o bölgenin değişimine ve dönüşümüne katkı sunacak demiştik. Biz şuan da projeyi ihale aşamasına getirdik ve şuanda bile orası artık bir cazibe merkezi oldu. o bölgede modern binalar arka arkaya yükseliyor. Şuan o bölge ilçemizin en kıymetli bölgesi haline geldi.” Dedi.


Dulkadiroğlu’nun taşının toprağının artık altın olduğuna da vurgu yapan Başkan Okay, “hakikaten şunda taşı toprağı altın oldu. O bölgenin 3 yıl öncesine göre toprak bedelleri arttı ve bundan da o bölgede yaşayan tüm vatandaşımız yararlandı. Seçim sürecinde bunları vatandaşlarımızla konuşmuştuk vatandaşları zenginleştirmenin yolu bu bölgeyi cazibe merkezi haline getirip toprağı kıymetlendirmek. Şuan da bizim Dulkadiroğlu ilçemizde ki tüm mahallelerimiz aşağı yukarı cazibe merkezi oldu diyebiliriz. Bunu da vatandaşlarımız net bir şekilde görmekteler 3 yıl önceki evlerinin mülklerinin değeri ile 3 yıl sonra ki mülklerinin değeri birbirleriyle kıyaslanamayacak şekilde. Bu da ilçemizin bir zenginliği olarak vatandaşlarımıza yansıyacak.” Dedi.

 

KÜLLİYENİN TEMELLERİ ATILIYOR

Dulkadiroğlu bölgesini cazibe merkezi haline getirecek dev proje, uzun süren altyapı ve fizibilite çalışmalarının ardından bu ay sonu ihaleye çıkıyor. Yer tesliminden itibaren bir yıl içerisinde bitirilmesi hedeflenen külliye de tüm kamu kurumlarının ilçe müdürlükleri olacak ve vatandaş hepsini bir arada bulabilecek.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve ekibinin uzun süredir üzerinde çalıştığı Kamu Külliyesi son şekliyle Dulkadiroğlu Belediye Meclis Üyelerine ve basın mensuplarına tanıtıldı. Meclis toplantısı öncesi video gösterimiyle tüm detayların sergilendiği kamu külliyesiyle ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Okay müjdeyi vererek uzun süredir üzerinde çalıştıkları dev projenin ihale aşamasına geldiğini ve bu ay sonu itibariyle ihaleye çıkılacağını söyledi.

 

BU PROJEYİ SIFIRDAN OLUŞTURDUK

Külliyeyi sıfırdan oluşturduklarını belirten Başkan Okay külliyenin yapılacağı 59 dönümlük alan için belediye bütçesinden hiçbir bedel ödenmeden, gönüllülük esasına dayalı imar uygulamasıyla meydana getirdiklerini de hatırlattı. İhalenin bu ay sonu itibariyle gerçekleşeceğini ve şartnameye yer tesliminden itibaren 1 yıl şartı koyacaklarını belirten Başkan Okay hedeflerinin yer tesliminden 1 yıl sonra yeni binalarına taşınmak olduğuna vurgu yaptı.

 

VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTUYORUZ

Seçim sürecinde hemşerilerine verdikleri tüm sözleri bir bir yerine getirdiklerini de ifade eden Başkan Okay şöyle konuştu; “Seçim sürecinde hemşerilerimize verdiğimiz en önemli söz kamu hizmetlerinin aynı bölgeden vatandaşlarımıza sunmaktı. Kamu külliyesiyle birlikte o bölgede bir sinerji oluşacak ve bu sinerjinin de dönüşüme katkı sunacağını belirtmiştik. Biz şuan da projeyi ihale aşamasına getirdik ve şuanda bile orası artık bir cazibe merkezi oldu. O bölgede modern binalar arka arkaya yükseliyor. Şuan o bölge ilçemizin en kıymetli bölgesi haline geldi. Dolayısıyla bunlar oranın artık cazibe merkezi olduğunun ifadesi. Kamu külliyesi projesinde de titiz bir çalışma yaptık. 3 yıllık zaman uzun bir zaman hakikaten çok zorlu bir zamandı ve bunun neticesinde de tam istediğimiz gibi projeyi gerçekleştirmiş olduk.

 

KÜLLİYENİN İÇERİSİNDE NELER VAR

Kamu külliyesinde belediye hizmet binamız var, binadan bağımsız meclis salonu ve riyaset makamı var. İçerisinde kamu kurumlarının ilçe müdürlüklerinin de olduğu büyük bir kaymakamlık binamız var. Kendi özelliğinden dolayı tarım ilçe ve emniyet müdürlüğünü dışarıda tuttuk bunlara müstakil bina yapılacak. Tarım ilçe müdürlüğünün ve emniyet müdürlüğünün yerlerini teslim ettik. İlçe Emniyet Müdürlüğünün de projesi hazırlanmak üzere, Tarım İlçe Müdürlüğü iyi bir proje yaparak binasını dikecek. Bu bölgede ayrıca bağımsız nikah salonu ve yemekhane olarak kullanılacak bir binamız mevcut orda çalışan vatandaşlarımızın çocukları için gündüz bakım evi, kreş mevcut. Ayrıca kamu külliyesi alanında daha kesinleşmemiş bir Dulkadiroğlu Kültür Merkezi Projesi düşüncemiz var. Kamu Külliyesinin inşaat işlemlerinin başlamasıyla hemen Dulkadiroğlu Kültür Merkezi projesine yoğunluk vereceğiz. Aynı alan içerisinde bir camii projemiz var, caminin de projesini yaptık ve bir hayırseverimize hemen teslim edeceğiz. Yine Külliyenin içerisinde bir de Dulkadiroğlu Gençlik Merkezi için yer ayırmıştık. Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğümüzün Gençlik Merkezi için ödeneklerinin hazır olduğunu bildiğimiz için alanı Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğümüze devir ettik. Büyük ihtimalle bu yıl içerisinde gençlik merkezinin yapılacağını tahmin ediyorum. Dolayısıyla bu bölge de her türlü ihtiyaçların giderileceği her türlü sosyal donatının bulunduğu her türlü yeşil sahanın bulunduğu bir merkez olacak. Külliyemizin girişinde zemini sıkıntılı bir alan vardı, oraya da bir proje hazırladık, altı kapalı otopark ve üstü çarşı olan bir mekan yapacağız. Hedefimiz bir yıl sonra orada hemşerilerimize tüm kamu işlerimizi orada vatandaşlarımıza sunmak takdir hemşerilerimizin.

 

DULKADİROĞLU’NUN TAŞI TOPRAĞI ALTIN OLDU

Şuan da bunu 2-3 aydır söylüyorum yani Dulkadiroğlu’nun taşı toprağı altın oldu diyorum. Hakikaten şunda taşı toprağı altın oldu. O bölgenin 3 yıl öncesine göre toprak bedelleri arttı ve bundan da o bölgede yaşayan tüm vatandaşımız yararlandı. Seçim sürecinde bunları vatandaşlarımızla konuşmuştuk vatandaşları zenginleştirmenin yolu bu bölgeyi cazibe merkezi haline getirip toprağı kıymetlendirmek. şuan da bizim Dulkadiroğlu ilçemizde ki tüm mahallelerimiz aşağı yukarı cazibe merkezi oldu diyebiliriz. Bunu da vatandaşlarımız net bir şekilde görmekteler. Bu artış ta ilçemizin bir zenginliği olarak vatandaşlarımıza yansıyacak.”

 

ULAŞIMDA DA HİÇ BİR SIKINTI OLMAYACAK

O bölgeye sadece külliye yapmadıklarını, imar uygulamasıyla ilçenin modernleşme yolunda büyük bir ivme kazanmasını da sağladıklarını belirten Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, kamu kurumlarının toplanacağı Külliyenin etrafından trafik sıkışıklığının olmaması için planlama yaptıklarını belirtti. Okay; “Bu bölgeye ulaşım yolları ile ilgili de çok net çalışmalar yaptık. Külliye alanını iki yerden ulaşım alanımız mevcut. 1’incisi mevcut Vezir Hoca bulvarından bir kavşak yapacağız oradan 380 metre kuzeye doğru gittiğimizde külliye alanına varmış olacağız. Vezir Hoca Bulvarının genişliği 35 metre olarak başlayan ucu külliyeye geldiğinde 123 metre genişliğe çıkıyor. Dolayısıyla çok geniş bir yoldan külliye alanına ulaşma imkanı var. 2’incisi ise Sanayiden çıkan 40 metrelik dev bulvar Lale Düğün salonunun yanından Doğukent yoluna çıkıyor. Külliyemize mesafesi ise 600 metre. Külliyemize kadar olan 600 metrelik yol ise 35 metre genişliğinde dev bir bulvar. Bir çok yolu genişlettik daha rahat ulaşım yapabilmek için külliye alanına rahat bir şekilde ulaşım ile ilgili hiçbir sorunumuz yok.

 

OTOPARK SORUNU OLMAYACAK

Hem kamu külliyesinde ki binalarımızın altında hem girişteki çarşılarımızın altında kamu külliyesinde kapalı otoparklar olacak. Ayrıca kampus etrafındaki boş alanlar da açık otopark olarak kullanılacak. Onun için o bölgede bir park sorunu olacağını zannetmiyorum.

 

HEM MODERN HEM TARİHİ HEM DE KLASİK MİMARİ

Kamu külliyesi içerisindeki hizmet binalarını günümüzün şık ve modern binalarına göre yapmayı düşündük. Şuanda Türkiye genelindeki neredeyse tüm kamu binaları bir birine benziyor. Klasik binaların bir esprisi olmadığını düşündük. Biz belediye binamızın hem modern bir yüzü olsun, hem de tarihi bir yüzü olsun istedik. Dolayısıyla ana hizmet binamızın çatısındaki kubbeler Dulkadiroğlu’nu ifade ediyor. Ön tarafında ki kapı Selçukluyu ifade ediyor, binamızı modern ve sade bir bina olarak tüm alanlarını kullanışlı olacak şekilde planladık. Aynı şekilde bizim riyaset binamız bir eski Maraş konağının tasviri, aynı alanı tamamlaması için kaymakamlık binasında modern çizgiler kullanmamızın daha iyi olacağını düşündük. Dolayısıyla kaymakamlık binamız modern bir çizgi de yapıldı. Belediye binamız hem klasik hem modern ifadeleri olan ve sadeliği ön planda olan bir bina seçtik. Hem kaymakamlık binamızın hem de belediye binamızın dışı taş kaplama. Taş kaplamanın renkleri de orman genel müdürlüğünün konseptini kullandık. Koyu kahve ve açık kreme yakın bir taş rengini kullandık.” Dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...