Tekstil fabrikaları işçi arıyor, Vatandaş kuyrukta iş bekliyor

Tekstil fabrikaları işçi arıyor, Vatandaş kuyrukta iş bekliyor

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren tekstil fabrikaları işçi bulmak için tesis girişlerine ilan tabelaları asarken, okullarda temizlik görevlerinde istihdam edilmek üzere açıklanan 568 kadroya ilk gün bin 700 kişi müracaat etti. Müracaat etmek için bekleyen vatandaşlar İş-Kur önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

20 Eylül 2017 - 01:43

Kahramanmaraş’ta 2017-2018 eğitim-öğretim yılının açılmasıyla öğrenci ve velilerde heyecan oluşurken, diğer taraftan da İş-Kur aracılığıyla geçici istihdam edilen kadrolarda görev almak isteyen vatandaşlarda da kayıt heyecanı vardı.

İş-Kur Kahramanmaraş İl Müdürlüğü Toplum Yararına Program (TYP) çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde geçici istihdam edilecek 568 kadro için müracaat almaya başlamasının ardından İş-Kur’un önünde uzun kuyruklar oluştu.

Belirlenen kadrolarda görev almak için sabahın çok erken saatlerinde gelerek kurum önünde bekleyen vatandaşlar kayıt yaptırabilmek için ara ara sıra yüzünden birbirleriyle tartıştı ve bazı vatandaşlar ezilme tehlikesi geçirdi.  22 Eylül Cuma günü saat 17.00’a kadar sürecek şahsen müracaat etme süresinin ilk gününde yaklaşık bin 700 kişinin başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Büyük çoğunluğunu kadınların oluşturacağı 568 kişilik kadroya 35 yaşını bitirenler, kadınlar, engelliler, eski hükümlüler ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananların başvuruda bulunabileceği açıklandı. Önümüzdeki hafta içerisinde belirlenecek 568 kişi Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların temizlik kadrolarında 15 Haziran’a kadar görev yapacak.

Kahramanmaraş ekonomisinin lokomotif olan tekstil sanayisindeki birçok tesisin işçi bulamaması nedeniyle üretim yapamazken, Cumartesi-Pazar tatili olan vardiyasız işe ilk günde bin 700 kişinin müracaat etmesi iş beğenmeme konusunu bir kez daha gündeme getirdi.

İş-Kur yetkilileri ise Kahramanmaraş’ta işsizliğin olmadığını aynı anda fabrikalarda 2 bin kişinin istihdam edilebileceğini açıkladı. Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki 568 kadroya müracaattaki sayısal çoğunluğun yanlış anlaşılmaya gidilmemesi gerektiği belirtilerek, belirlenen kadrolara özellikle ev kadınların, hem ev bütçesine katkı sunmak hem de evlerinin yanındaki okullarda görev yapmak için müracaatta bulunduklarını belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...