TEOG’da tarih yazdık

TEOG’da tarih yazdık

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Kahramanmaraş’ta 2016-2017 Eğitim Öğretim Dönemi içerisinde ikincisi yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı’nda 298 öğrencinin, tüm sorulara cevap vererek Türkiye birincisi olduğunu söyledi.

19 Mayıs 2017 - 17:11

Seviye Belirleme Sınavı’nın (SBS) yerine getirilen ve yaklaşık 3 senedir uygulanan TEOG’un son sınavında Kahramanmaraş’ın bütün ilçelerinden Türkiye birincisi çıktığını kaydeden Akkurt, “Bunun öncesinde böyle değildi. Birçok ilçemizde Türkiye birincisi yoktu. Birçok ilçemizde de bu rakamlara yaklaşan öğrenci grubumuz bile yoktu. Bu sene 298 öğrenci tüm sorulara doğru cevap verdi ve kendi alanlarında, kendi emsalleri içerisinde artık Türkiye birincisi oldular” dedi.

Kahramanmaraş’ta 2016-2017 Eğitim Öğretim Dönemi içerisinde ikincisi yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı’nda 298 öğrenci, tüm sorulara cevap vererek Türkiye birincisi oldu. Bu durum, TEOG tarihinde ilk defa yüksek bir başarı ortalaması yakalayarak tarih yazan Kahramanmaraş’ta eğitimin çıtasının yükseldiğini gösteriyor.

Son yapılan TEOG ve YGS sınavına ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, şöyle konuştu: “TEOG sınavlarında birkaç yıldan beri puan ortalamaları olarak çok ciddi anlamda bir yükseliş trendimiz var. Bakanlık il sıralamalarını henüz açıklamadı; ancak biz onlara takılmadan öğretmen arkadaşlarımıza da yönetici arkadaşlarımıza da ifade ettiğimiz konu şu: Siz bulunduğunuz noktadan puanınızı yükseltin, sıralamanın ne olduğu bizim açımızdan sizin açınızdan çok da önemli değil. Son yapılan TEOG Sınavı’nda da memnuniyetle gördük ki bu süreç devam ediyor.”

TÜM İLÇELERDEN TÜRKİYE BİRİNCİSİ ÇIKTI

Son yapılan TEOG Sınavı’nda Kahramanmaraş’ın bütün ilçelerinde tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye birincisi olan öğrencilerin olduğuna dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Akkurt, şunları söyledi: “Bunun öncesinde böyle değildi. Birçok ilçemizde Türkiye birincisi yoktu. Birçok ilçemizde de bu rakamlara yaklaşan öğrenci grubumuz bile yoktu. Bu sene 298 öğrenci tüm sorulara doğru cevap verdi ve kendi alanlarında, kendi emsalleri içerisinde artık Türkiye birincisi oldular. Devamına baktığımızda 1 soruya yanlış cevap veren öğrenci sayısı da 698! Belki biraz daha dikkat edilmiş olsaydı; biraz da böyle titizlik gösterilmiş olsaydı bu sayıların çok daha yukarılara çıkması gerekiyordu. Benim hatırlayabildiğim kadarıyla Kahramanmaraş’ta TEOG tarihinde ilk diyebileceğim bir başarı trendi. Bundan önce benzer durumlar olmamıştır. Çünkü TEOG sınavları çıkalı belli bir süre oldu. Ama TEOG tarihinde ulaşabildiğimiz şu an itibariyle en yüksek noktadayız.”

ALTTAN DAHA KALİTELİ ÖĞRENCİLER GELİYOR

TEOG Sınavı’nda yakalanan başarının altında alttan gelen kaliteli öğrencilerin olduğunu belirten Akkurt, şu değerlendirmelerde bulundu: “Biz, çok ciddi manada okul yapıyoruz. Yapmış olduğumuz bu okulların normal şartlarda puanının düşmesi gerekir. Mesela bundan 3 yıl önce Kahramanmaraş’ta, 1 tane Fen Lisesi vardı. Şu anda ilçeleri de dâhil edersek 5 tane Fen Lisesi var. Buna rağmen Fen Lisesi puanları yükselmeye devam ediyor. Anadolu Liseleri için benzer durum artarak devam ediyor. Sağlık Meslek Liseleri ve diğer okullarımız için de puan artışları var. Bu durum neyi gösteriyor bize? Aşağıdan çok daha kaliteli öğrencinin geldiğini gösteriyor. Çok daha kaliteli bir öğrenci sürecinin sisteme giriyor olması da rekabet oranını artırıyor ve TEOG sınavında da öğrencilerin puanlarının yukarıya çıktığının göstergesi. İnşallah bu süreç devam edecek ve bu başarı trendimiz de buna bağlı olarak devam edecektir.”

YGS TÜRKİYE GENELİNDE ZORLADI

YGS ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Akkurt, Türkiye genelinde öğrencilerin YGS Sınavı’nda zorlandığını ifade ederek şöyle devam etti: “YGS Sınavı bu yıl bütün Türkiye’de, öğrencilerimiz tarafından çok zor addedilen ve Türkiye ortalamasında da belli oranlarla ilgili olarak bütün Türkiye’de sorulardan kaynaklı bir düşüşün olduğunu biliyoruz. Ama bütün bunlara rağmen ben, kendi oranlarımızı ufak tefek kayıplarla birlikte koruduğumuzu görüyorum. Bizim liselerimizde ilk 100’e giren öğrencilerimiz var. İlk binde çok ciddi öğrenci sayımız var. Zaten oldubitti Maraş, sosyal bilimlerde biraz daha önde. Sosyal bilimlerin ağırlığı biraz daha fazla. Dolayısıyla sosyal bilgiler içerisini doldurduğumuz anlamda oralardaki çok ciddi bir düşüş trendine de girmemiş olduğunu görmüş olduk. Ben bu anlamda bu başarının daha iyi noktalara gelmesi için çaba gösteren gayret eden bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.” LYS için öğrencilerin hala zamanının bulunduğunu aktaran Akkurt, “Morallerini bozmayan, canlarını sıkmayan hatta azmini kaybetmeyen, kendisini bırakmayan her öğrencinin daha başarılı olmak için zamanı ve imkânı var. Rahatlarını biraz daha bozsunlar. Daha yoğun, dikkatli ve titiz çalışsınlar ki bu süreci en güzel şekilde bitirelim” diye konuştu. (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...