Terör dünya gündemine alınmalı!

Terör dünya gündemine alınmalı!

Kültür ve Turizm Eski Bakanı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, katıldığı bir televizyon programında, ülke gündemini ve terör saldırılarını değerlendirdi. Ünal, küresel güçlerin maşa olarak kullandığı terörün yeniden dünya gündemine alınması gerektiğini söyledi.

21 Ocak 2017 - 07:05

Türkiye’nin uzunca bir süreden beri çok ciddi bir terör tehdidi altında olduğunu belirten Ünal, terörün sadece Türkiye’nin değil dünyanın ortak sorunu olduğunu ifade etti. Türkiye’nin gerçekleştirilen kanlı terör saldırılarıyla teslimiyetçi bir politika izlemeye mahkûm edilmeye çalışıldığını kaydeden Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, “Bu aslında Türkiye'nin son 14 yılda küresel ölçekte oluşturduğu bir başarı hikâyesinin sınavı adeta! Çünkü Türkiye, bölgesinde söz sahibi oldukça bölgesindeki olaylarda ortaya koyduğu dış politika ve aldığı inisiyatif ile güçlü bir ülke! Doğal olarak Türkiye, küresel ölçekteki bazı güçlerin açık saldırısına maruz kalıyor” dedi.

Küresel güçlerin terörle mücadele yerine Türkiye’nin teslimiyetçi bir politika izlemesini istediklerini vurgulayan Kültür ve Turizm Eski Bakanı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Türkiye’nin bölgesinde söz sahibi bir ülke olmak istediğini belirtti.

Ünal, şöyle konuştu: “Hani diyorlar ya işte şu şu şu şu şartları yerine getirirseniz; terör olmaz. Sundukları şartlara baktığınız zaman aslında kısaca diyorlar ki teslim olursanız; diz çökerseniz, dış politikalardaki iddialarınızdan vazgeçerseniz, Suriye'ye müdahil olmazsanız, Irak’a müdahil olmazsanız, Avrupa Birliği'nin sizinle yaptığı anlaşmalara sadakat göstermemesinde sesinizi çıkarmazsınız sizinle ilgili bir sorun yaşanmaz. Yani Türkiye'nin geçmişte olduğu gibi teslimiyetçi politikalarını devam ettirmesi yönünde tuhaf bir tavır ortaya koyuyorlar. Hayır, Türkiye bugün 80 milyon nüfusuyla dünya yeniden şekillenirken hem bölgesinde hem de dünyada yer almak istiyor. Söz sahibi olmak istiyor.”

ÜNAL: ANKARA'NIN GÜVENLİĞİ HALEP'TE İNŞA EDİLİR

Küresel ölçekte bir ülkenin söz sahibi olmasının belli bir bedel ödemesini gerektirdiğini kaydeden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, “Yani eğer siz Suriye'de olup bitenlere sessiz kalırsanız, Gaziantep'i koruyamazsanız; Hatay’ı, Urfa'yı koyamazsınız. Yani Ankara'nın güvenliği Halep'te inşa edilir. Dolayısıyla tabi meseleyi bilenler, ‘evet bu doğrudur’ diyorlar. Ama diğer taraftan maalesef biraz işin provokatif tarafında olanlar hem söylemleriyle işte Reina saldırısı olduğunda yaşam tarzına müdahale ediliyor, diye kıyameti koparanlar; bakıyorsunuz bugün saldırgan yakalandığında başka bir provokasyona kalkışabiliyorlar. Yani dünyanın neresinde terör saldırısını bir yaşam tarzı ile değerlendirebilirsiniz” şeklinde konuştu. Terör saldırılarının herhangi bir hedefi olmadığını dile getiren Ünal, “Şimdi Başbakanımızın güzel bir açıklaması oldu: Bunlar vardiya usulü çalışıyorlar. Bir bakıyorsunuz PKK terör örgütü saldırıyor, bir bakıyorsunuz DAEŞ terör örgütü saldırıyor. Yani DAEŞ terör örgütünü ya da PKK terör örgütünü bir kimlikle yada bir fikirle yada bir ideolojiyle yada bir inançla bir araya getiremezsiniz” ifadelerine yer verdi.

TERÖR ARAÇSALLAŞTIRILIYOR!

Terörün etnik kimliği, inancı, ideolojisi olamayacağına vurgu yapan Ünal, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Dolayısıyla burada şuna bakmak gerekiyor: Bu terör örgütleri hangi küresel güçlerin bölgedeki taşeronluğunu yapıyor? Çünkü 15 yıldan beri artık küresel güçler, müdahalelerini terör örgütleri üzerinden yapıyor. Terörün araçsallaştırıldığı bir süreç yaşıyoruz. Yavaş yavaş dünya bir şey görmeye başladı: Terörün araçsallaştırılması dünyada her yeri güvensiz hale getiriyor. Yani İstanbul'a ilk terör saldırısı olduğunda ben yut dışında bir Turizm fuarındaydım. Tam biz, İstanbul’u anlatırken; İstanbul'da terör saldırısı oldu. Orada ben şunu söyledim: Aslında İstanbul'a yapılmış saldırı Londra'ya yapılmıştır. Paris'e yapılmıştır. Madrid'e yapılmıştır. Çünkü terörün amacı zaten temel olarak insanların güven duygusunu kaybetmesini sağlamak! Şimdi Almanya terörle ilgili pozisyonunu tekrar gözden geçiriyor ve çok katı önlemler alıyor. Bugün Fransa’ya Paris'e gidin! Sokakta makineli tüfekli insanlar görürsünüz. Brüksel'de uçaktan indim havaalanında ellerinde ağır makinalı tüfekli askerler… Londra'da aynı şekilde! Bugün dünya, terör örgütleri üzerinden bazı küresel güçlerin operasyon yapma yanlışının bedelini çok ağır bir şekilde ödüyor. Dolayısıyla terör, yeniden dünyanın gündemine alınması gereken en önemli konu!” (HABER: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x