Teröre karşı tek yürek

Teröre karşı tek yürek

İstanbul’da polise yönelik düzenlenen terör saldırısına tepkiler çığ gibi büyüyor. Tüm yurtta teröre lanet yürüyüşü düzenlenirken Kahramanmaraş’ta da yürüyüş düzenlendi.

12 Aralık 2016 - 07:42

Beşiktaş - Bursaspor maçının ardından Vodafone Arena yakınında, çevik kuvvet polislerini hedef alan iki ayrı bombalı saldırıda şehit sayısı 38'e yükseldi. Şehitlerin 30'u polis memuru ve emniyet görevlisi, 7'si sivil. 155 yaralının tedavisi ise sürüyor. Yaralıların 100'den fazlasının polis olduğu bildiriliyor.

Türkiye’nin birçok noktasında Pazar günü düzenlenen teröre lanet mitingine Kahramanmaraş’tan  bir grup ülkücü genç katıldı. Tekbirler atarak Kıbrıs Meydanından MHP İl Binasına kadar yürüyen gençlere, yoldan geçenler korna çalarak destek verdi. Gurup daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi İl Binasında önünde mitingine son verdi.

 

NELER YAŞANDI

İstanbul Emniyeti'nde açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "En son aldığımız bilgiler çerçevesinde, menfur saldırıda şahadete erişmiş vatan evlatlarımız 38 oldu. Bunların 30'u polis memuru ve emniyet görevlisi, 7'si sivil vatandaşımız, birinin ise kimliği henüz tespit edilemedi" dedi. Şehit polislerden biri emniyet müdürü, biri de emniyet amiri.

İçişleri Bakanı Soylu, yaralıların durumu hakkında da bilgi verdi; "Hastanelerde 136 müşahede altında vatandaşımız var. 14'ü yoğun bakımda, 5'i ameliyatta ve 155 toplam hastanelerde şu anda tedavi gören, bu olayla karşı karşıya kalmış, sağlıkları için dua ettiğimiz vatandaşlarımız var" açıklamasını yaptı. Yaralıların 100'den fazlasının polis olduğu bildiriliyor.

Soylu saldırıların fâiliyle ilgili ise, "Arkadaşlarımızın yaptığı değerlendirmeler çerçevesinde fâil olarak PKK'yı işaret ediyor. Olayın nasıl planlandığı, ne zaman planlandığı konusunda ve nasıl yürütüldüğü konusundaki çerçeve, arkadaşlarımızda var ancak hem soruşturmanın yürütülmesi hem de operasyonun devamı açısından, bu konuda çok fazla değerlendirmede bulunmayacağız" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı, patlayan aracın tespitinden yola çıkılarak olayın hemen sonrasında 10 kişinin, daha sonra yapılan operasyonlarda da 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

 

TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİ AYNI AMAÇ İÇİN SALDIRIYOR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım da, yazılı açıklamalar yaptı. Erdoğan, "Patlamaların, mümkün olan en büyük can kaybını verdirmeyi hedeflediği anlaşılmaktadır" ifadelerini kullandı: "Terörün, her türlü değeri ve ahlakı çiğneyen yüzünün en çirkin haline, bu gece İstanbul’da, bir kez daha şahit olduk. Türkiye ne zaman, geleceğe yönelik olumlu bir adım atsa, cevabı hemen, terör örgütleri eliyle kan, can, vahşet, kaos olarak önümüze gelmektedir. Son yıllarda defalarca yaşadığımız bu alçak saldırıyı yapan terör örgütünün adının ve yönteminin herhangi bir önemi yoktur. PKK’sıyla, DEAŞ’ıyla, FETÖ’süyle tüm terör örgütleri aynı amaç için ülkemize ve milletimize saldırmaktadır.

Türkiye’nin, bu ahlaksız terör saldırısından sonra da yaralarını kendisinin saracağını, yasını hakiki dostlarıyla birlikte kendi başına tutacağını, yasak savma kabilinden açıklamalar dışında yanında kimseyi bulamayacağını biliyoruz. Terörle mücadele eden Türkiye’nin ve Türk milletinin yanında yer almak yerine, terör örgütlerini ve teröristleri desteklemeyi tercih eden ülkelerin, bu olaydan sonra farklı davranmalarını beklemek için sebebimiz kalmamıştır.

Allah’ın yardımıyla, ülke ve millet olarak, terörün, terör örgütlerinin, teröristlerin ve elbette onların arkalarındaki güçlerin üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu saldırılar, bizim şevkimizi ve kararlılığımızı törpülemek yerine, tam tersine daha da keskinleştiriyor. Mücadelesini, “ölürsem şehit, kalırsam gazi” anlayışıyla veren bir milleti yolundan döndürecek bir silah daha icat edilmemiştir.

Biz, meselelerimizin üzerinden gelecek dirayete ve cesarete sahibiz. Tıpkı bölücü terörle mücadelede, tıpkı 15 Temmuz’da verdiğimiz şehitlerimiz gibi, bu gece Beşiktaş’taki kayıplarımızı da yüreğimize gömecek, onların hatıralarını ilanihaye yaşatacak, ama aynı zamanda hedeflerimiz doğrultusunda kararlı bir şekilde yürümeye devam edeceğiz. Bin yıldır bu toprakları vatan yapmak için döktüğümüz kanlara yenilerinin eklendiğini, ekleneceğini bilerek, mücadelemizi durmadan, duraksamadan sürdüreceğiz. Devlet ve millet olarak bu olayın ve müsebbibi canilerin peşini asla bırakmayacağız.

 

BİR KEZ DAHA ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET, YARALILARIMIZA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM

Başbakan Binali Yıldırım da, "Futbol taraftarlarını, güvenlik güçlerimizi hedef almak üzere alçakça tasarlanmış olan ve bombalı araçla düzenlenen saldırı neticesinde ne yazık ki şehitlerimiz ve yaralılarımız var. Acımız büyüktür ama bu büyük acıyı da milletçe daha çok bütünleşerek ve kenetlenerek aşacağız. Hayata, huzura, mutluluğa pusu kuran katiller devlet ve milletimizin bütünlüğüne halel getiremeyecekler, Türkiye'yi demokrasi ve hukuk yolundan çeviremeyeceklerdir" dedi.

 

BEŞİKTAŞ VE BURSASPOR'DAN AÇIKLAMA

Beşiktaş Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada saldırıda, Vodafone Arena'dan Sorumlu Özel Güvenlik Şube Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu ile kulüp ürünlerinin satıldığı Kartal Yuvası mağazası çalışanı 29 yaşındaki Tunç Uncu'nun da hayatını kaybettiği duyuruldu.

Bursaspor kulübünden yapılan açıklamada da "Taraftar gruplarımız ile iletişime geçilmiştir. Taraftarlarımızdan yaralı bulunmamaktadır. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz" denildi

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x