Trafiğe kayıtlı araç sayısı artıyor!

Trafiğe kayıtlı araç sayısı artıyor!

Türkiye’de sadece Mayıs ayında trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı 100 bin 403 olurken, toplam trafiğe kayıtlı araç sayısı 22 milyon 645 bin 85’e ulaştı. Kahramanmaraş'ta ise 2018 yılının ilk altı ayında 232 bin kayıtlı araç olduğu öğrenildi.

12 Temmuz 2018 - 02:46

Kahramanmaraş'ta trafiğe kayıtlı araç sayısının 2017 yılında 225 bin olduğu belirtilirken, Bu yıl haziran ayına kadar bu rakamın 232 bin'e çıktığı, motorlu araçlarda dahil tescil edilerek altı ay içinde 7 bine yakın aracın trafiğe çıktığı belirtildi. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hakan Doğan konu ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulundu. 

Türkiye’de sadece Mayıs ayında trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı 100 bin 403 olurken, toplam trafiğe kayıtlı araç sayısının 22 milyon 645 bin 85’e ulaştığı görüldü. Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, motorlu kara taşıtları üzerine yapılan araştırmayı inceledi. Ajans Press’in Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye’deki trafiğe kayıtlı toplam araç sayısının 22 milyon 645 bin 85’e ulaştığı görüldü. Sadece Mayıs ayında trafiğe kayıt yaptıran taşıt sayısı 100 bin 403 olurken, bu rakam içerisinde otomobilin yüzde 55,5 ile bu listenin ilk sırasında yer aldığı saptandı. Otomobili sırasıyla, yüzde 20,4 ile motosiklet, yüzde 14,8 ile kamyonet, yüzde 4,9 ile de traktör takip etti.

Türkiye genelinde motorlu araç sayılarında artış sonrası Bugün Gazetesi olarak Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hakan Doğan'a Kahramanmaraş'ta ki durum durumu sorduk. Doğan, 2017 yılında tescilli araç sayısının 225 bin olduğunu, 2018 yılının ilk altı ayında 232 bine kadar çıktığını belirtti. Haziran'da motorlu araçlarda dahil tescil edilerek 7 bin aracın trafiğe çıktığı ve yaklaşık yüzde 3,4’lük bir artış meydana geldiği bildirildi.

Sürücüsü sayıları ile ilgili olarak bilgi veren Doğan, ''2017 yılının sonunda 206 bin ortalama sürücü belgesi olan  vatandaşımız varken , 2018 in 6 aylık  süresinde yaklaşık 4 bin sürücümüz daha ehliyet alarak trafiğe çıkar hale gelmişlerdir. Dolayısıyla  hem araç sayımızda hem sürücü sayımızda bir artış doğal olarak oluyor. Buda  trafiğin araç yoğunluğunu arttırıyor'' dedi.

Doğan, artış olmasının sebebi ile ilgili olarak ise Refah seviyesinin yükselmesi diyebiliriz dedi ve şöyle konuştu; ''İnsanlar gidecekleri  yerlere özellikle şehir içindeki kısa mesafeli yerlere  toplu taşıma araçlarından ziyade kendi araçlarını tercih ediyorlar hem daha hızlı hem daha konforlu seyahat yaşamak istiyorlar. Bu şekildeki bir talebinde  trafik yoğunluğu olarak  hepimize bir dönüşü oluyor''

Trafik yoğunluğunun sadece polisi ilgilendiren bir konu olmadığını belirten Doğan, ''Daha öncede belirttiğim gibi sadece polisi ilgilendiren bir konu değil. Birçok kurumun bu konuda paydaş alt yapısı üst yapısı ile eğitim konusuyla  sürücülerin eğitimi ile bir çok konuyu ilgilendiriyor. Biz emniyet müdürlüğü trafik şube olarak, trafik yoğunluğu ile ilgili özellikle çift sıra parklar, hız denetimleri,  vatandaşı bilgilendirmek amaçlı çalışmalara ağırlık veriyoruz. Bu ana konumuz olan araç ve sürücülerin artışı, özellikle il merkezindeki  bu dar alandaki, Trabzon caddesindeki, Azerbaycan bulvarındaki çarşı merkezi dediğimiz alana olumsuz olarak yansıyor. Diğer çevre yollarımızdaki Binevler  tarafındaki ana bağlantılarımızı etkiliyor ama asıl etki çarşı merkezinde oluyor. Bununla ilgili de hem denetimlerle hem de vatandaşları ikaz ederek yeni yapılan otoparklara yönlendirerek vatandaşlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz'' dedi.

Trafik Şube Müdürü Hakan Doğan vatandaşlardan trafikte saygı istedi. Öfke  kontrolü dediğimiz  olay sürücülerimiz açısından da önem arz ediyor diyen Doğan, ''Basit bir maddi hasar olduğunda tartışmak yerine kavga etmek yerine öncellikle birbirimize geçmiş olsun diyerek olayı anlayarak , oradan bir ders çıkarmak lazım. Kusur bizde de olabilir karşıda da olabilir önemli olan bu kusuru bir daha işlememek  yine trafiğin unsuru  sadece  araçlar değildir. Özellikle merkezi yönlerde araç kullanırken yayalarımıza da önem verelim onların geçiş üstünlüğüne önem verelim,  yaya geçitlerinde karşıdan karşıya geçerken  trafik lambalarının olmadığı yerlerde yayalara yol verelim . Trafikte birbirimize saygı duymayı ilke haline getirelim'' ifadeleri ile sözlerini tamamladı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...