Trafikteki maharetlerini mutfakta da gösterdiler

Trafikteki maharetlerini mutfakta da gösterdiler

Kahramanmaraş Bölge Trafik Müdürlüğünde görev yapan polis ekipleri Ramazan ayında sahur sofralarını kendileri hazırlayarak Trafik'te ki maharetlerini Mutfak'ta da gösteriyorlar.

18 Haziran 2018 - 01:57

Halkın huzur ve güveni için gece gündüz demeden çalışan emniyet mensuplarının uygulama noktasında ki sahur sofrasını sizler için görüntülemiştik. Bölge Trafik Müdürlüğünde polislerin sahur sofrasına misafir olarak bu renkli anları sizler için görüntüledi.

Emniyet teşkilatı gece gündüz demeden, halkın huzur ve güveni için çalışarak büyük bir fedakarlık gösteriyor. Ramazan ayında ise havaların sıcak olması ile çalışma şartlarını zorlaştırıyor. Özellikle ramazan ayında trafikte stresli olan insanlar ile iletişimde trafik ekiplerine büyük görev düşüyor. Bu görevi başarı ile yerine getiren, trafiğin düzenini sağlayan ekipler ile sahur sofrasında bir araya gelerek Ramazan ayının nasıl geçtiğini sorduk.

Bölge Trafik Müdürü Arif Gürbüz, ''Ramazan ayı ilk zamanlarda hem sıcak hem de yorucu oluyordu. Ancak zaman içerisinde arkadaşlarımızda alıştı. Bizde onlara kolaylık olması için çalışma saatlerinde düzenlemeler yaptık'' dedi.

Günlük iki saat aralıklarla yapılan denetimleri bir saate düşürdüklerini ifade eden Gürbüz, ''Arkadaşlar bir saat çalışıp bir saat dinleniyor, bir saat çalışıp iki saat dinleniyorlar ancak dinlenme esnasında da yine yoldaki trafiği takip ederek, bazen seyir halinde bazen sabit şekilde denetimler yapıyorlar. Araçlarımızda GPRS'lerimiz var. Hangi aracımız nerede? Hangi saatte denetim yapmış bunları da görebiliyoruz'' dedi.

Trafikte yapılan denetimin ardından müdürlüğe gelerek sahur sofrası hazırlayan ekiplere teşekkür eden Gürbüz şöyle konuştu; ''Yetenekli arkadaşlarımızın marifeti ile güzel bir sahur kahvaltısı hazırlandı. Ellerine sağlık.''

Bölge Trafik Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Aziz Ergün ise çalışma şartlarını şöyle anlattı; ''Biz 12-24 saat esasına göre çalışıyoruz. 12 saat uzun bir süre. Öncelikle şubemize gelerek gerekli olan evraklarımızı alarak güzergahlarımıza çıkıyoruz. Güzergahlarımızı kontrol ediyoruz. Yolda kalan araç var mı? Yolda bir sıkıntı var mı? Onları kontrol ettikten sonra her gün belli saatler arasında bizim sabit ve seyir halinde denetimlerimiz oluyor. Bunları aksamadan her gün yapıyoruz.''

Ramazanın insanlarda verdiği belli bir stres olduğunu belirten Ergün, ''Özellikle iftara yakın saatlerde bu insanlarda çok fazla oluyor. Bunu ister istemez bize de yansıtıyorlar ama biz trafik polisleri olarak buna alıştık. Vatandaşın o psikolojisini anlayıp ona göre davranıyoruz'' dedi.  

Ramazanın bolluk ve bereketlik olduğuna değinen Ergün, ''Kıt şartlarda bile biz kendimize böyle güzel bir sofra hazırlayabiliyoruz'' diyerek Bu yüzden mutlu ve huzurlu olduklarını söyledi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...