TÜGVA’dan Evet’li bayrak yürüyüşü!

TÜGVA’dan Evet’li bayrak yürüyüşü!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kahramanmaraş Şubesi, yaklaşan referandum için meydanları doldurdu. Yüzlerce TÜGVA’lı genç, 250 metre uzunluğundaki Türk bayrağı açarak; Demokrasi Meydanı’ndan Valilik önüne, Valilik önünden Demokrasi Meydanı’na kadar yürüdü.

10 Nisan 2017 - 13:24

Gelecek için Evet, diye sloganları atan grup, Demokrasi Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan TÜGVA Kahramanmaraş Şube Başkanı Ahmet Demirdöğen, “Davamız için doğrulacağız; evrileceğiz, devrileceğiz ama eğilmeyeceğiz. Zafer için emek vereceğiz, kulak vereceğiz ve Evet diyeceğiz” dedi.

Basın açıklamasına Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in “Her şey akar: su, tarih, yıldız, insan ve fikir. Oluklar çift birinden nur akar, birinden kir” dizeleriyle başlayan TÜGVA Kahramanmaraş Şube Başkanı Ahmet Demirdöğen, “Türkiye Cumhuriyeti'nin istikrarı ve bekası için oy kullanacağımız bu kaotik dönemde, milletimizin cesur şairi Necip Fazıl bizden ta yıllar öncesinde bugünü görmüş gibi çok açık bir seçim yapmamızı istiyor. Nur'un tarafında mıyız yoksa kirin mi” ifadelerine yer verdi.

Düşmanların Hayır’da birleştiğini belirten Demirdöğen, şöyle konuştu: “Dışta bütün kılıçlarını kuşanmış, aziz milletimize ve çizilmiş sınırlara hapsolmadan dünyanın tüm mazlumlarına hamilik yapan devletimize karşı haçlı mücadelesine girişmiş batı! İçte 15 Temmuz'da dış düşmanlarla birlik olup Türk halkını kendi tankı ve tüfeği ile vurmaya cüret etmiş FETÖ ve bunların 30 senedir yardımcılığını yapan PKK birleşmiş; Hayır’da Hayır var diyorlar. Biz hayrın ve şerrin yalnızca Allah'tan geldiğine inanarak ezilmiş sömürgeleştirilmiş tüm coğrafyaların ümidi olan liderimizi çıktığı yolda yalnız bırakmamak için evet diyoruz.” 1960'da Demokratik Parti, 1971'de Adalet Partisi, 1980'de Milliyetçi Cephe, 1997'de Refah Yol Hükümetlerine karşı askeri darbe gerçekleştirmek suretiyle ülke yönetimini ele geçiren cuntacıların, ortaya koyduğu irade ile özüne dönmeye çalışan millete bin bir türlü zulmü reva gördüklerini ifade eden Başkan Demirdöğen, “İşte 55 senedir oynanan bu oyun 15 Temmuz gecesi vatanına sevdalı milyonlar ve onların bugüne kadar halkın gücünün üzerinde bir güç tanımadım diyen lider Recep Tayyip Erdoğan tarafından bozuldu. Ülkemizin kaderini bir daha halkına saldıran devlet kurumlarını işgal eden, gençleri ve liderleri asan, hapseden ve şehit eden vatan hainlerine bırakmamak ve öz vatanında parya olmamak için evet diyoruz. Binlerce yıllık devlet geleneğimizde var olan tek liderlik yerine başka medeniyetlerden devşirilme parlamenter sistemle serpilmesi için önünde hiçbir engel olmayan Türkiye Cumhuriyeti, kavgalar ve krizlere mahkûm edildi” ifadelerine yer verdi. Çift başlılığın, milletin vekillerinin görevlerini yapmalarına engel olmasının yanında vefalı milletimizin şahlanmasının, her seferinde Çankaya tarafından veto edildiğini aktaran Demirdöğen, şunları söyledi: “Şimdi bizler her türlü gerici ve durdurmacı müdahaleye karşı bu ülkenin gerçek sahipleri arasından gerçek sahiplerinin arasından çıkacak milli değerlerimizle sonuna kadar yürümek için evet diyoruz. Yüzyıllardır dünya coğrafyasında fetih yapan, icat bulan, liderlik yapan gençler en son 15 Temmuz'da; zaman bendedir ve mekân bana emanettir, dediler ve doğdukları vatanın savunmasında en ön saflarda şehit oldular. Şimdi onların bıraktığı sancağı bizler devralacağız. Davamız için doğrulacağız; evrileceğiz, devrileceğiz ama eğilmeyeceğiz. Zafer için emek vereceğiz, kulak vereceğiz ve Evet diyeceğiz.” (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...